Sint geeft meer met een boek

Cadeautips in de categorie Avontuur

Speciaal voor alle hulpsinten heeft Sinterklaas een goede tip. Weet je hoe je kinderen echt blij kunt maken? Met een boek! Want met een boek geef je avontuur, een grote glimlach of mooie dromen cadeau. Laat je inspireren door de boekentips hieronder en koop (op tijd) bij je favoriete boekhandel.

(66)
  Mijn cadeaulijst
De kleine kapitein bouwt helemaal zelf een boot van een badkuip, een kachel, een stoelpoot en een fietsketting. Hij doopt zijn schip de Nooitlek en begint samen met de drie verstekelingen Dikke Druif, Marinka en Bange Toontje aan een lange, gevaarlijke reis naar het eiland van Groot en Groei. Daar kun je in één nacht groot worden… Toch?
Leeftijd: 7-9 jaar
(356)
  Mijn cadeaulijst
Haar rivaal Elodie nodigt Lucie uit om mee te doen aan het Toernooi van de Parfumeurs, een wedstrijd tussen de beste geurmakers ter wereld. Wat begint als een spannend spel verandert echter al snel in een strijd om te overleven. En als Lucie niet wint, raakt ze alles kwijt wat haar lief is…
Leeftijd:7-9 jaar
(10)
  Mijn cadeaulijst
De zusjes Imogen en Marie komen in een magisch koninkrijk terecht en worden daar al snel meegesleurd in een spannend avontuur. Het wordt een race tegen de klok, maar gelukkig krijgen ze hulp van een verwend prinsje, een chagrijnige jager en een slimme dievegge. Een tijdloos en spannend avontuur met onvergetelijke personages, voor avontuurlijke lezers van alle leeftijden.
Leeftijd: 10-12 jaar
(118)
  Mijn cadeaulijst
Een bloedstollend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers.
Leeftijd:4-6 jaar
(8)
  Mijn cadeaulijst
Dolfjes gevaarlijke zoektocht naar een verdwenen magische hoed voert hem naar een verborgen dorpje bij Mount Fuji, naar witte wolven en naar de wonderlijke wereld van Yokai, bovennatuurlijke wezens uit de Japanse mythologie.
Leeftijd:7-9
(10)
  Mijn cadeaulijst
Het is Lotte en Thijs nog steeds niet gelukt om de geniepige juf Braaksel van hun school te verjagen, zelfs niet met de hulp van hun slimme vriend Lucas. Juf Braaksel blijft maar valse plannen bedenken: ze heeft bijvoorbeeld een belachelijk nieuw schooluniform bedacht.
Leeftijd: 7-9 jaar
(1009)
  Mijn cadeaulijst
Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.
Leeftijd: 10-12 jaar
(18)
  Mijn cadeaulijst
Wanneer de twaalfjarige Flik reisbureau Wereldvreemd ontdekt, krijgt ze de kans van haar leven. Als ze toetreedt tot het Wereldvreemd-genootschap liggen er honderden magische werelden aan haar voeten! Het enige wat ze hoeft te doen, is in de juiste koffer springen.
Leeftijd: 10-12 jaar
(9)
  Mijn cadeaulijst
In dit boek komt naar voren wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Daarnaast zorgt het ervoor dat de waarheid geen koude douche wordt, maar een uitermate zachte landing. Dit boek zal het onthullen van het geheim voor veel ouders gemakkelijk maken.
Leeftijd: 7-8 jaar
(31)
  Mijn cadeaulijst
Andy en Terry hebben weer dertien waanzinnig grappig verdiepingen toegevoegd aan hun steeds maar groter wordende boomhut. Er is nu een minipaardjes-verdieping, een slaapfeestjeskamer, het Onderbroekmuseum en een Boomhut Informatie Centrum!
Leeftijd: 7-9 jaar


Meer boekentips voor kinderen vind je op het Kinderboekenkanaal