Boekenblog

Aífe’s boekenwandel

Aífe’s boekenwandel

Fascinerend hoe de eerste eenvoudige tekens en symbolen uitgroeiden tot een volwaardig schrift. De 26 letters van ons alfabet in een bepaalde volgorde gezet, levert tekst. En veel tekst wordt tot een boek. En telkens als we de letters in andere samenstellingen neerschrijven, krijgen we een nieuw verhaal. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Boeken zijn de rode draad in mijn leven. Magische portalen naar een andere wereld. Daar kunnen we de dingen bekijken en ervaren door de ogen van de hoofdpersonages. Je kruipt in het hoofd van een verliefde persoon, een bandiet, een toverkol. Je leert hoe de wereld eruitziet als je met bepaalde omstandigheden te maken hebt. Dat is wat een auteur ons biedt: de kans om ons eigen denkraam op te rekken. Hun werk en inspanningen zijn groots.

Dit blog schrijf ik onder mijn alias Aífe. Ik schonk mezelf deze prachtige Ierse naam ooit ten behoeve van een game avatar. Maar gaandeweg is Aífe één met mij geworden zodat ik nu een tweede naam draag. Een naam die geen generationele erfbelasting draagt. Mijn initialen achter elkaar levert een mooi JA op. Dat is wat Aífe toevoegt: een gevoel van creatieve vrijheid. Als dat een blog oplevert dat met plezier gelezen wordt, maakt dat me blij en dankbaar.

Laat gerust je opmerkingen en ideeën achter.

Fijne dag en liefs,
Aífe

Eerdere berichten


Wij horen bij Aífe’s boekenwandel

 

Gesponsorde boeken