Advertentie

Leessnelheid

op 18 januari 2018 door

Voor de Challenge lees ik Pilaren van de aarde voor de categorie een dik boek. Met 1006 bladzijden leek me dit perfect in deze categorie passen! Ook al leest het boek gemakkelijk weg, duurt het toch geruime tijd om door dit boek heen te raken. Hoe snel lees ik nu eigenlijk?

De gemiddelde lezer blijkt zo’n 250 woorden per minuut te lezen. In een roman staan ongeveer 300 woorden per bladzijde. Een gemiddelde lezer leest dus bijna een bladzijde per minuut. Met wat rekenwerk betekent dat dat een gemiddelde lezer over Pilaren van de aarde zo’n 20 uur zou doen.

Nu heb ik de timer eens gezet op een minuut en daarna het aantal woorden geteld dat ik gelezen heb. Ik blijk sneller te lezen dan de gemiddelde lezer: 327 woorden in een minuut. Nog sneller lukt wel, maar dan neem ik de tekst niet meer helemaal op. Dit is dus wel echt mijn maximum. Ik kan in een uur tijd rond de 65 bladzijden lezen.

Nog 400 bladzijde en dan heb ik Pilaren van de aarde uit. Met mijn leestempo zou dit dus binnen 6 uur moeten lukken. Dit weekend hoop ik het boek dan ook uit te lezen!

Hoe snel lees jij?Reacties op: Leessnelheid

Meer informatie