Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mid Year Book Freak Out Tag

op 09 juli 2019 door

Op de blog van Maartje kwam ik de Mid Year Book Freak Out Tag tegen en die vond ik erg leuk! Tijd om zelf ook eens zo'n lijstje te maken. 

Beste boek dat je tot nu toe gelezen hebt in 2019

Oeh, dat wordt denk ik Aan Chesil Beach. Alhoewel, De vlecht vond ik óók erg mooi en De vliegeraar (eindelijk gelezen!) maakte net zo goed indruk op me. En ik heb net voor de leesclub Welkom in het rijk der zieken gelezen, een fascinerend boek over chronisch ziek zijn. De leesclub is net goed en wel van start (onder mijn leiding! Spannend, spannend! -want nog nooit eerder gecoördineerd) en roept nu al zoveel discussie op, dat het alleen maar interessanter wordt. Gedeelde eerste plaats dan maar?

Beste vervolgboek in een serie dat je dit jaar gelezen hebt

Keuzes maken blijft lastig, dus ook hier noem ik er twee. Als je snel leest, valt dat vast niet op. De titels zijn namelijk nagenoeg hetzelfde: Keizerrijk van as en Koninkrijk van as. Gave afsluitingen van deze series! Wel jammer dat de troon van glas-serie nu echt op zijn einde is. Wat moet ik nu met mijn leven?! Nou ja, dat weet ik eigenlijk ook wel: Nog meer series lezen! 

Boek uit 2019 dat je nog niet gelezen hebt

Ik ben echt al een tijdje benieuwd naar De ontembare. Nog voor die uit was stond ie op mijn lijstje, maar op een of andere reden ben ik toch niet meteen naar de winkel gerend. Waarschijnlijk had dat iets te maken met mijn goede voornemens om geen boeken meer te kopen. Toch maar eens kijken of de bieb dit boek heeft, want ik wil deze echt graag lezen. Ook is onlangs De verminkte koning op mijn lijstje gekomen, deze is nog maar net uit, maar ik hou van de Grisha wereld! Die moet ik dus zeker gaan lezen. 

Het boek waar je het meest naar uitkijkt in de tweede helft van het jaar

Mijn broer heet Jessica, daar kijk ik dus echt naar uit. Van deze auteur heb ik al met veel plezier diverse boeken gelezen (De jongen in de gestreepte pyjama, Het winterpaleis), dus ik verwacht dat ik dit boek ook goed zal vinden. Bovendien vind ik het onderwerp interessant en maatschappelijk relevant, des te meer reden om naar dit boek uit te kijken! 

Grootste teleurstelling

De logica van geluk was toch duidelijk de grootste teleurstelling van het jaar en heeft dan ook maar twee sterren gekregen. Ik werd zó niet gelukkig van dit boek en dat is natuurlijk niet de opzet van een boek over geluk. De schrijver heeft met dit boek vooral het verlies van zijn zoon willen verwerken en eindigt met een finke dosis evangelisering. Niet beroerd bedoeld, maar op beide zat ik dus niet te wachten. Mocht jij hier nu wel op zitten te wachten? Reageer vooral even, ik stuur het boek met alle liefde gratis naar je op. Op eigen risico, want ik stel mezelf niet aansprakelijk voor eventuele ongelukkige leeservaringen. 

Grootste verrassing

Oh, hier wil ik heel graag op antwoorden, want ik heb over deze vraag geen seconde hoeven na te denken! Het boek in kwestie las ik echter als onderdeel van de Hebban debuutprijs en mag ik daar nou net nog even niets over zeggen! Dit antwoord horen jullie later nog wel. Ik was in elk geval erg aangenaam verrast door dit boek, tegen mijn verwachting in vond ik het fantastisch. Wat mij betreft is dit de winnaar! 

Nieuwe favoriete auteur/karakter (crush)

Dit antwoord moet ik jullie schuldig blijven (of eigenlijk antwoorden, want ik heb hier drie vragen gecombineerd zodat het niet opvalt dat ik wat oversla). Ik heb dit jaar nog geen nieuwe favoriete auteur ontdekt. Ik zou roepen: Hanna Bervoets, maar daar wás ik al een tijdje fan van. Ook is er geen nieuw karakter voorbijgekomen waar ik idolaat van ben geworden, laat staan dat ik er een crush op heb. Sowieso ben ik op het moment wel even klaar met de liefde. Ik weet het, ik word oud en zuur. Volgende vraag! 

Een boek dat je aan het huilen maakte

Duizend schitterende zonnen, wat een prachtig boek! Dit boek luisterde ik in de auto. Aan het einde had ik het niet meer.  Even overwoog ik om op de vluchtstrook uit te huilen, maar ik heb het tot werk gered. 

Een boek dat je blij maakte en/of dat je aan het lachen maakte

Hierbij moet ik meteen aan Qualityland denken, want dat boek maakte me geregeld aan het lachen. Het was overigens wel een beetje een zuur lachje, maar dat terzijde. 

Het mooiste boek dat je gekocht of gekregen hebt dit jaar

Afgaande op de covers is dat denk ik het sfeervolle De golem en de djinn. Alhoewel ik A darkling plain (mortal engines serie) ook heel gaaf vind!

Boek dat je echt nog moet lezen dit jaar

Nou, dat zijn er wel een heleboel... dus heb je een uurtje? Er staan 46 ongelezen boeken in mijn kast. Ik ga denk ik beginnen met Winter van verraad en Among others. En iets met een deverry-serie die ik meteen volledig kocht en waarbij ik nog steeds bij deel twee ben... al 6 maanden of zo... Reacties op: Mid Year Book Freak Out Tag

Gerelateerd