Advertentie
Boekenblog

Timmeren aan de weg

Timmeren aan de weg

Ik ben Bohse. Ik sta aan het hoofd (nou ja) van een gezin van zes: man en vrouw, twee dochters, een zoon en ook nog een canis lupus familiaris. Die laatste is een hond, een golden retriever - geweldig beest, beetje traag van begrip, maar mijn enige ware bondgenoot in onze roedel.
Eerlijk gezegd ben ik enkel in naam het gezinshoofd, want in werkelijkheid zwaait mijn echtgenote al meer dan 25 jaar de scepter. Je zou het haar niet nageven als je haar ziet - op een kwaaie dag haalt ze nauwelijks 1 meter 60 en weegt ze amper 55 kilogram - maar ze is onze raad van bestuur, de personeelsafdeling én het uitvoerend comité in een en dezelfde compacte persoon.
Ikzelf, ik sta in de voedselketen ergens tussen onze jongste dochter en de hond. Een prima plaats, vind ik persoonlijk, want zo zijn de verwachtingen naar pa toe nooit overdreven hoog en kan ik mooi in de luwte blijven. Doorgaans drijf ik gewoon mee met het tij, meer niet. Ik sta weliswaar samen met mijn vrouw in voor het gezinsinkomen en een aantal huishoudelijke taken, maar verder kan ik lastige beslissingen vlotjes uit de weg gaan en heb ik tijd zat omdat mijn vrouw de meeste dingen aanstuurt, financiën inbegrepen, met alle kopzorg die daarbij komt kijken. En dat geeft mij dan weer ruimte om te schrijven. Wie is er dan de slimste?
En dat brengt me meteen ook op de titel van deze spot: Timmeren aan de weg. Want ik timmer. En er is een weg. En die is een allemachtig stuk langer dan ik dacht. Ziet u, ik beschouw mezelf als het nieuwste aanstormende literaire talent, maar mijn bloedeigen vrouw, mijn kinderen en nagenoeg al mijn vrienden en kennissen denken daar anders over.
Daarover gaan dus de publicaties op mijn blog en in deze Hebban Spot: mijn eenzame strijd tegen mijn gezin, tegen weerbarstige uitgevers, tegen onwillige lezers, tegen melige moderatoren die me niet graag zien sjoemelen met valse accounts en fictieve beoordelingen, kortom, tegen al wie mijn talent maar niet wil erkennen, goedschiks of kwaadschiks. Dit is, met andere woorden, het verhaal van mijn eigen kleine strijd tegen de rest van de wereld. In wekelijkse afleveringen en telkens op vrijdag. Vrouwen en kinderen krijgen gratis entree. De anderen trouwens ook.

Bekijk de website

Eerdere berichten