Meer dan 4,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buzzdiscussie (tijd voor Buzz #3)

op 24 juni 2018 door

Update 19 juli: De laatste van de tien vragen staat klaar! Dit weekend sluiten we de leesclub af, maandag 23 juli komt het eindverslag online. Bedankt iedereen voor de deelname, op naar een volgende leesclub! 

Update 14 juli: Vraag 6 staat online. Morgen, zondag 15 juli, komt er geen nieuwe vraag, dan plaatsen we allemaal onze recensie, zodat er op de homepage een Cody-boekentreintje langsrijdt. Vanaf maandag volgen de laatste vier vragen. 

Update 11 juli: Vandaag starten we de inhoudelijke discussievragen. Vraag 3 staat klaar. Spoilers zijn toegestaan, dus kom nog even niet langs als je het boek niet uit hebt. Vergeet niet dat zondag alle recensies al geplaatst worden. Veel plezier, iedereen! 

-----

Gedurende de Hebban Buzz zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder straks een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

[Optioneel] Deze buzzdiscussie is niet verplicht, alleen de vier social media-berichten zijn verplicht. De buzzdiscussie is voor wie het leuk vindt om samen het boek nog nader te bekijken.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

 1. Wat is je eerste indruk van het boek nu je het in handen hebt? Denk daarbij aan cover, lettertype, papier,... 

 2. Wat voor soort thriller denk je te gaan lezen? Wat verwacht je van het boek? 

 3. Wie was je eerste serieuze verdachte? Waarom? 

 4. Had je verwacht dat Simon en Lena, de ouders van Jelka, een actievere rol zouden spelen na de dood van Cody? Waarom wel/niet? 

 5. Wie is je favoriete personage? Waarom is dat zo? En aan wie had je best een hekel? 

 6. Wat vond je van de ontknoping? Wordt Cody's dood aannemelijk verklaard? Wat vind je ervan wanneer in een boek een bepaalde 'geestesziekte' wordt opgevoerd als verklaring voor iets? 

 7. Typeer 'Cody' (het boek, niet de baby) in drie woorden (zonder verdere uitleg). 

 8. We gaan er even vanuit dat het boek verfilmd wordt. Wie zie jij in de rollen van Jelka en Oscar? Als je een leuke acteur weet voor een van de andere personages, mag je dat natuurlijk ook met ons delen! Zou je naar de film gaan kijken als je het boek niet gelezen had en er een leuke trailer getoond werd? Waarom wel/niet? 

 9. Stel, jij bent de coördinator van deze leesclub. Welke vraag had je zeker gesteld aan de deelnemers? Reacties/antwoorden op de verschillende voorgestelde vragen zijn vanzelfsprekend meer dan welkom! 

 10. Voldeed het boek aan je verwachtingen? Zie ook je reactie op vraag 2. Ben je van plan om een nieuwe thriller van Bernice Berkleef te lezen? Ben je zo positief over dat auteur dat je zelfs haar eerder verschenen boek Flame (een YA) zou lezen? 
     

aca86ef2fdfa65675071771b45b306c0.png

BUZZ - heb jij al gebuzz'd vandaag?

Het is tijd voor #hebbanbuzz nummer 3 - Vertel (zonder spoilers) wat je tot nu toe het spannendste vindt aan dit boek. Vergeet niet de hashtag #hebbanbuzz te gebruiken!

Volgende stap: plaats je recensie op Hebban (buzz #4)Reacties op: Buzzdiscussie (tijd voor Buzz #3)

Meer informatie

Gerelateerd