Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 7: schrijfstijl (spoilers toegestaan)

op 09 maart 2020 door

Graag vraag ik jullie over de schrijfstijl. Maar wat is schrijfstijl nu eigenlijk? Hieronder de definitie van Wikipedia:

Definitie schrijfstijl: Stijl is de wijze waarop iemand zich schriftelijk (schrijfstijl) of mondeling (spreekstijl) uitdrukt. Dat kan beknopt of omslachtig, eenvoudig of ingewikkeld, concreet of abstract, arrogant of bescheiden, plat of verheven, objectief of subjectief, formeel of informeel, in spreektaal of in schrijftaal. Een stijlboek of stijlgids bevat schrijfregels.[1] Het woord "stijl" is afgeleid van het Latijnse stilus (pen). De betekenis is van 'manier van schrijven met de pen' verbreed naar 'manier van uitdrukken'. Bron: wikipedia.

 

Vraag 7 - Schrijfstijl

A. Hoe vind je het boek geschreven? Wat valt je op aan de schrijfstijl?

B. Hoe kwam het taalgebruik van de verschillende personages op je over? Is daarmee North Carolina in de jaren ‘50/ ‘60 goed neergezet?

C. De hoofdstukken hebben allemaal een titel. Hoofdstuk 1 heet Ma, Hoofdstuk 17 De drempel over, Hoofdstuk 35 Het kompas, Hoofdstuk 57 De vuurvlieg en ga zo maar door. Is je dit opgevallen tijdens het lezen? Vond je de hoofdstuktitels passend bij het boek? Denk je dat je aan de hand van de titels van de hoofdstukken had begrepen waar het boek over zou gaan?

D. Als je de schrijfstijl van Delia Owens mag typeren, hoe zou je deze dan omschrijven?

tutorial_1-750x465.jpgReacties op: Vraag 7: schrijfstijl (spoilers toegestaan)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Delia Owens

Delia Owens

Delia Owens schreef eerder over haar leven als wildlife biologe in Afrika en maa...