Advertentie

De droogte van Jane Harper

op 23 maart 2017 door

'Formidabel, mis dit niet' zegt A.W. Bruna Uitgevers over het Australische thrillerdebuut De droogte van Jane Harper. Deze thriller is recent verschenen op de Nederlandstalige markt en vertaalrechten werden aan 22 landen verkocht. Harper mag rekenen op positieve quotes van vakcollega's David Baldacci en Michael Robotham en wist Reese Witherspoon te overtuigen om het manuscript te verfilmen over het raadselachtige en fictieve plattelandsstadje Kiewarra. 'Een zeldzaam goede en geweldig sfeervolle thriller van de Australische Gillian Flynn,' schrijft de uitgeverij over deze debuutthriller.

De droogte

Al twee jaar teistert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord - nadat hij zijn vrouw en zesjarige zoontje van het leven beroofde - laat iedereen verbijsterd achter.

Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak. Als de vragen zich beginnen op te stapelen en het wantrouwen groeit, wordt Falk gedwongen de gemeenschap onder ogen te komen die hem twintig jaar geleden heeft verstoten.

Lees een fragment uit De droogteReacties op: De droogte van Jane Harper

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jane Harper

Jane Harper

Jane Harper verhuisde als kind van Engeland naar Australië. Ze heeft dertien ja...

Gesponsorde boeken