De Paarse Engel van Era Richmen

op 21 april 2022 door

Over het boek

Na zijn laatste missie neemt geheim agent Jim Matteos een aantal maanden vrij om zaken uit zijn verleden te verwerken en na te denken over zijn toekomst. Aan zijn verlof komt abrupt een einde wanneer Jorge Herreira, een berucht drugscrimineel, op spectaculaire wijze uit de zwaarbewaakte San Quentin staatsgevangenis in San Francisco ontsnapt. Herreira dreigt met een actie waarbij Amerika zich moet voorbereiden op talloze slachtoffers. Met een controversieel plan slaagt Jim erin door te dringen tot Herreira’s organisatie. Hij ontmoet de vrouwelijke rechterhand van de drugscrimineel en probeert via haar achter het snode plan van Herreira te komen. Tot Jims grote ontzetting brengen zijn ontdekkingen hem niet alleen dichter bij de drugscrimineel, maar ook bij een verschrikkelijke gebeurtenis uit zijn eigen verleden.

Leesfragment

Ben je al bekend met Era Richmen of ben je op zoek naar een nieuwe thriller om je in onder te dompelen, waarbij talloze levens op het spel staan? En maakt het controversiele plan van hoofdpersonage Jim Matteos nieuwsgierig? Hieronder vind je alvast een sneak preview van De Paarse Engel.

Lees hier een fragment

Over de auteur

Era Richmen was in eerste instantie het pseudoniem van twee auteurs, Eric Bakker en Herman Zandstra. Na drie thrillers met als afsluiter De Saraceense samenzwering, genomineerd voor de longlist van de Hebban Thrillerprijs 2020, gingen de auteurs elk hun eigen weg. Bakker behoudt het pseudoniem en komt nu solo met de vierde thriller onder de Era Richmen-naam: De Paarse Engel.

In de thriller laat hij verschillende personages uit De Saraceense samenzwering terugkomen, onder leiding van Jim Matteos. In dit zelfstandig te lezen boek moet de geheim agent niet alleen een gevaarlijke crimineel tegenhouden, maar zal hij ook een schokkende gebeurtenis uit zijn eigen verleden onder ogen moeten zien om de zaak op te lossen.

Bakker heeft gestudeerd aan Universiteit Nyenrode en ook een MBA afgerond. Sindsdien heeft hij verschillende management- en directieposities bekleed bij gerenommeerde (internationale) organisaties. Naast zijn schrijfwerk is hij in deze sector nog altijd actief, inmiddels met zijn eigen onderneming.Reacties op: De Paarse Engel van Era Richmen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Era Richmen

Era Richmen

Achter het pseudoniem Era Richmen gaat Eric Bakker schuil. Na het gymnasium te ...