Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 2: Smaakmakers

op 14 mei 2022 door

Een paar vragen die een beetje als los zand voelen, maar ze zijn bedoeld om verder in de stemming te komen en de smaak van het boek te proeven.

Muziek

Voor in het boek staat een deel van de songtekst 'Invincible' van de band Avantasia. Hieronder een YouTube-film waarin ook de tekst wordt weergegeven.

2a. Heb je een idee waarom de auteur voor het citaat uit deze songtekst heeft gekozen? Leg uit.

2b. Luister jij naar muziek als je leest? En zo ja, welke muziek heeft je voorkeur?

Schilderij

Crimineel en drugsbaron Jorge Herreira heeft het schilderij De val van de opstandige engelen van Pieter Bruegel de Oude in zijn bezit. Het is een passage uit Openbaring van Johannes (12:3-9), ook wel Apocalyps genoemd. Hieronder een foto en een link. Via de link kun je inzoomen op het schilderij.

1d05e07d6fa52d847ae78f7f7fc04027.jpg

Link: De val der opstandige engelen

2c. Hoe toepasselijk denk je dat dit schilderij is? Leg uit.

2d. Wat is jouw gevoel/gedachte bij dit schilderij? Vind je het mooi, ken je misschien de Bijbelpassage waarop het gebaseerd is, wat zie je?

Amerika

De auteur kiest Amerika als setting voor zijn verhaal. En er zijn veel meer auteurs die hun boek situeren in een land dat niet hun vaderland is, waar ze soms ook niet gewoond hebben.

2e. Vind jij dat een auteur de sfeer van een land, met alle politieke, culturele en historische ontwikkelingen, goed kan beschrijven als hij/zij er nooit gewoond heeft? En wat kunnen de voordelen van een dergelijke keuze zijn? Graag met uitleg.

NB: Spoilers zijn nog niet toegestaan!Reacties op: Vraag 2: Smaakmakers

Meer informatie