Dood op kasteel Brémont van Mary Lou Longworth

op 11 april 2022 door

Over het boek

Als de edelman en documentairemaker Étienne de Brémont de dood vindt na een val uit het raam van het oude, onbewoonde chateau van de familie, gonst het in de stad van de geruchten. Was het een ongeval, een wanhoopsdaad of moord?

Onderzoeksrechter Antoine Verlaque vermoedt boos opzet. Als hij verneemt dat Marine Bonnet als jong meisje de familie Brémont goed heeft gekend, roept hij haar hulp in. Het altijd zo idyllische Aix-en-Provence lijkt opeens te wemelen van de mensen die van de dood van Brémont geprofiteerd kunnen hebben, onder wie playboy en polospeler François – de broer van Étienne – die diep in de schulden zit en zich inlaat met nogal ongure figuren. Wanneer de speurders hun lijst van verdachten aan het inkorten zijn, sterft er weer iemand. Ditmaal is er geen twijfel mogelijk dat het moord betreft.

Leesfragment

Ben jij op zoek naar een nieuwe thrillerreeks die een cosy crime-sfeer ademt in het zonovergoten Frankrijk? En maakt deze eerste zaak van eigenzinnige onderzoeksrechter Antoine Verlaque en docente rechtsgeschiedenis Marine Bonnet je nieuwsgierig naar de ontknoping? Hieronder vind je alvast een sneak preview van Dood op kasteel Brémont.

Lees hier een fragment

Over de auteur

Mary Lou Longworth (1963) studeerde Fine Arts aan de universiteit van Toronto. Na jaren in Amerika te hebben gewoond, verhuisde het jonge gezin naar Aix-en-Provence. 'We rented a top-floor apartment with a much-sought-after terrace, big enough for long dinners, and with a view of St Jeun de Malte's steeple,' vertelt ze op haar website. En dat is meteen het eerste tipje van de sluier wat betreft haar boekenreeks:

'Yes, it is Marine's apartment in the book.'

Terwijl ze geschiedenis doceerde aan een tweetalige privéschool in Aix, begon Longworth met schrijven. Eerst essays over de kunst en architectuur van de regio, maar vervolgens ook een boek. Inmiddels kent haar succesvolle 'Provençaalse mysteries'-reeks al tien delen, waarvan de eerste twee nu naar het Nederlands zijn vertaald. Dood op kasteel Brémont verschijnt op 19 april en het tweede boek, Moord in de rue Dumas, op 31 mei.

Inmiddels doceert Longworth creatief schrijven aan de Parijse vestiging van de New York University naast haar auteurschap. De eerste drie avonturen van Verlaque en Bonnet zijn in september 2021 opgenomen met Roger Allam (Endeaver, Morse) en Nancy Carroll (The Crown, Father Brown) in de hoofdrollen voor BritBox, de streamingdienst van de BBC en ITV. Ook Nederlandse en Vlaamse zenders zijn geïnteresseerd.

'Above all, I want the reader to experience Aix-en-Provence the way I do, as if they were beside me.'Reacties op: Dood op kasteel Brémont van Mary Lou Longworth

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mary Lou Longworth

Mary Lou Longworth

M.L. (Mary Lou) Longworth (1967) is Canadese van geboorte en woont sinds 1997 i...

Gesponsorde boeken