Vraag 8: Cosy crime en tips

op 12 mei 2022 door

Vraag 8: Cosy crime en tips

Cosy crime is een subgenre bij de thrillers. Nog niet iedereen is er bekend mee, maar het neemt een enorme vlucht en er worden veel boeken vertaald uitgegeven in het Nederlands.

Ik heb gezocht naar een definitie van cosy crime en kwam deze tegen:

Heb je er al een lekker kopje thee bij gezet? Met 'cosy crime' kun je je rustig in een stoel nestelen voor een paar lekkere leesuren. Een dode in een klein dorp, een afgesloten ruimte, voldoende mensen met motieven en een bijzondere detective zijn een aantal kenmerken van dit subgenre

Wikipedia komt met deze omschrijving:
Cozy mysteries, also referred to as "cozies", are a subgenre of crime fiction in which sex and violence occur off stage, the detective is an amateur sleuth, and the crime and detection take place in a small, socially intimate community. Cozies thus stand in contrast to hardboiled fiction, in which more violence and explicit sexuality are central to the plot. 

(en deze even door google vertaal gegooid:)

Gezellige mysteries, ook wel 'cozies' genoemd, zijn een subgenre van misdaadromans waarin seks en geweld buiten het podium plaatsvinden, de detective een amateurspeurneus is en de misdaad en opsporing plaatsvinden in een kleine, sociaal intieme gemeenschap. Cozies staan ​​daarmee in contrast met hardboiled fictie, waarin meer geweld en expliciete seksualiteit centraal staan ​​in de plot.

8a. Wat vind je van bovenstaande beschrijvingen van cosy crime?

8b. Voldoet Dood op kasteel Brémont aan deze beschrijvingen?

8c. Hoe zou jij cosy crime omschrijven?

8d. Een aantal van jullie heeft al eerder cosy crime gelezen, voor anderen is het een eerste kennismaking. Plaats hier tips van cosy crime boeken die je las.Reacties op: Vraag 8: Cosy crime en tips

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mary Lou Longworth

Mary Lou Longworth

M.L. (Mary Lou) Longworth (1967) is Canadese van geboorte en woont sinds 1997 i...

Gesponsorde boeken