Buzzdiscussie (tijd voor Buzz #3)

op 29 oktober 2019 door

Gedurende de Hebban Buzz zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder straks een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

[Optioneel] Deze buzzdiscussie is niet verplicht, alleen de vier social media-berichten zijn verplicht. De buzzdiscussie is voor wie het leuk vindt om samen het boek nog nader te bekijken.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Opwarmevragen 1 en 2 vind je via deze link

Opwarmvraag 1. Wat roept de titel bij je op, waar doet het je aan denken?

Opwarmvraag 2. Wat vind je van de cover?

Vraag 1 De binnenkomer vind je via deze link

Vraag 1A: Fields begint met het eerste hoofdstuk vanuit perspectief van de dader, op het moment van actie. Welke zin of welke alinea in dit eerste hoofdstuk had het meeste effect op je en waarom?
Vraag 1B: Vind je het een meerwaarde als er ook vanuit de dader geschreven wordt, waarom wel of niet?

Vraag 2 Locaties vind je via deze link

Vraag 2A: In hoeverre is het Fields gelukt om je een goed beeld van Edinburgh te geven? Kon je de locatie voor je zien en zou je er wel eens willen rondlopen?
Vraag 2B: Naast Edinburgh gebruikt Fields verschillende secundaire locaties, van welke van deze zie je het beste de omgeving voor je en hoe heeft ze dit weten te bereiken?

Vraag 3 Hoofdpersonages vind je via deze link

Vraag 3A; Hoofdpersonages Luc is één van de hoofdpersonages van deze serie die Fields is gestart. Wat vind je van de wijze waarop Fields hem in dit eerste deel heeft neergezet? Is hij voldoende uitgediept voor het eerste deel en / of laat Fields voldoende ruimte voor ontwikkeling in de rest van de serie?
Vraag 3B: Ava Turner is de vrouw die naast hem staat. Wat vond je haar meest opvallende eigenschap en op welk moment zag je deze herkenbaar terug in het verhaal?

Vraag 4 Overige personages vind je via deze link

Vraag 4A; Welk personage vond je het meest interessant en wat maakte deze persoon interessant?
Vraag 4B; Welk personage riep de meest negatieve emotie bij je op, welke was dit en waar kwam dit door?

Vraag 5 Spanning vind je via deze link

Vraag 5; Welke technieken, bijvoorbeeld zoals hierboven genoemd maar uiteraard zou het leuk zijn om ook andere dingen voorbij te zien komen, heeft Fields wat jou betreft goed ingezet om de spanning erin te houden? En wat maakt dat je van mening bent dat dit wel of niet goed gelukt is?

Vraag 6 Plotlijnen vind je via deze link

Vraag 6; Hoe vind je dat Fields de twee verhaallijnen heeft opgebouwd? Denk bijvoorbeeld aan de op zichzelf staande verhaallijn, het al dan niet samen vlechten, de wijze waarop hoofdpersonages hierin gefunctioneerd hebben.

Vraag 7 The bad Guy vind je via deze link

Vraag 7A; Omschrijf dr. King in drie woorden
Vraag 7B; Hoe beoordeel je de geloofwaardigheid van hoe Fields Reginald King heeft neergezet? En wat maakte zijn personage al dan niet geloofwaardig?

Vraag 8 Verhaal op beeld vind je via deze link

Vraag 8A; Vind je deze thriller verfilmingswaardig en zo ja, welke scene zou er dan absoluut niet uitgeknipt mogen worden?
Vraag 8B; Welke rol zou jij zelf gaan spelen en waarom?

Vraag 9 Taalgebruik vind je via deze link

Vraag 9; Wat vond jij van het taalgebruik van Helen Fields? Wat sprak je wel of niet aan?

Vraag 10 Beoordeling vind je via deze link

Vraag 10A; Welk cijfer geef je Perfecte resten op de volgende onderdelen; Personages, Plot, Spanning, Opbouw, leesplezier
Vraag 10B; Ga je een volgend deel van deze serie lezen als hij uitkomt?Reacties op: Buzzdiscussie (tijd voor Buzz #3)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken