Project Hail Mary van Andy Weir

op 28 april 2021 door

Andy Weir (1972) is de zoon van een fysicus en een ingenieur en werd al op vijftienjarige leeftijd aangenomen als computerprogrammeur bij een laboratorium. Als kind las hij klassieke sciencefiction van auteurs als Arthur C. Clarke en Isaac Asimov. Het is dan ook niet vreemd dat hij een passie ontwikkelde voor wetenschap en ruimtevaart en in de voetsporen van zijn literaire helden wilde treden.

'Er bestaat geen enkele twijfel over: dit boek gaat een hit worden.' – The Guardian

Zijn debuut Mars, verfilmd als The Martian door Ridley Scott, gaf hij in eigen beheer uit. Het overweldigende succes zorgde er al snel voor dat Weir internationaal doorbrak en fulltime auteur kon worden. Enkele jaren later verscheen Artemis, over een jonge vrouw die in een kolonie op de maan woont en ervan droomt terug te keren naar de Aarde. Na een niet vertaalde graphic novel, een mash-up van geliefde kinderboekenklassiekers met illustrator Sarah Andersen, komt Weir nu met een derde sciencefiction thriller, Project Hail Mary.

Project Hail Mary

In zijn kenmerkende, toegankelijke en humoristische stijl vertelt Weir in Project Hail Mary hoe een astronaut wakker wordt in een ruimteschip, met twee dode crewleden naast zich. Hij is de enige overlevende van een wanhopige, misschien zelfs uitzichtloze missie en als hij faalt zullen de aarde en de mensheid vergaan. Hij weet dit alleen niet meer. Hij is zelfs zijn eigen naam vergeten. Als zijn herinneringen langzaam terugkomen, realiseert hij zich dat hij een onmogelijke taak moet zien te voltooien, en dankzij een onverwachte bondgenoot heeft hij misschien een kans…

Project Hail Mary is deels een wetenschappelijk mysterie, deels een wervelende interstellaire ruimtereis, maar vooral een episch verhaal over avontuur, het onbekende en overleven.

Leesfragment

Met Project Hail Mary levert Weir opnieuw een sciencefictionverhaal af vol spanning. Het verhaal is deels wetenschappelijk mysterie, deels een wervelende interstellaire ruimtereis, maar vooral een episch verhaal over avontuur, het onbekende en overleven. Lees hieronder een sneak preview en schrijf je in voor de Hebban Buzz die we met het boek organiseren.

Lees hier het eerste hoofdstukReacties op: Project Hail Mary van Andy Weir

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Andy Weir

Andy Weir

Andy Weir werd geboren in Californië en is de zoon van een fysicus en een ingen...

Gesponsorde boeken