Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....

op 20 oktober 2019 door

Joella stelde me voor om een kinder-jeugdboek te lezen 'keverjongen - M.G. Leonard',  al lees ik wel Young Adult, een kinderboek is toch een nieuwe weg dat ik ging bewandelen, maar met mijn buddy aan mijn zij, begaf ik me tussen de kevers.

Na wat onderzoek, een beetje meer over de auteur?

Maya Gabrielle schrijft onder het pseudoniem M.G. Leonard, ze woont in Brighton (Engeland) en haar debuut “keverjongen” is vertaald in 40 talen, het boek  is tevens bedolven onder allerlei prijzen. Maya werkt op dit moment aan een tv-serie van de kever trilogie. Naast haar schrijverschap werkt Leonard ook als producent voor het Engelse Nationaal Theater. Ze woont in Brighton samen met haar man, twee kinderen en haar huisdieren…kevers natuurlijk! Hieronder een kort introductiefilmpje van de auteur zelf!

Korte inhoud?

De vader van Darkus is spoorloos verdwenen, van het één moment op het ander staat Darkus er alleen voor. De moeder van Darkus is overleden, dus er zit niets anders op dat hij bij zijn excentrieke oom Max gaat wonen. De media en politie hebben de zoektocht naar de vader van Darkus opgegeven, tot oom Max en Darkus besluiten om zelf een onderzoek te openen. Darkus stuit op een groot geheim van zijn vader en nog een grotere vijand.

Onze verwachtingen?

Joella:

Het boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, ik was en ben zeer nieuwsgierig naar de uitwerking van de personages en zeker ook naar de kevers en hun rol. Het boek trekt mij voornamelijk ook aan omdat het een verhaal is over insecten.

Wendy:

Voor mij is dit echt nieuw een kinder-jeugdboek, na wat opzoekwerk moet ik me echt wel schamen, want de trilogie is precies echt wel een hype. Ik vraag me enkel af of dit boek me gaat blijven boeien.

 

Onze buddyreads lezen we normaal in twee delen, maar Joella zat zo in het verhaal dat ze het boek niet kon wegleggen, ik hinkelde wat achter, wriemelend tussen de insecten.

 

Joella:

Ik heb keverjongen al uit, ik kon niet stoppen met lezen, een echt mooi verhaal. Vooral Darkus en Baxter hebben mijn hart gestolen.  Het verhaal is mooi uitgewerkt en heeft voldoende spanning, het heeft gewoon alles wat een verhaal nodig heeft, achter in het boek staat een begrippenlijst, wat erg leuk is als toevoeging. Hoe mooi de kevers zijn uitgewerkt, beeldend, je zou zo een kever willen zijn.

Na twee dagen kriebelen, wriemelen had ik ook het boek uit:

Wendy:

Al is keverjongen een kinderboek, het is me echt wel blijven boeien, voor mij was het een sprong in het duister. Wat me opviel is het eerste deel van het boek, de emoties, verdriet en gemis van Darkus heeft de auteur zo goed verwoord en is verweven tussen de spanning van het verhaal. De onderliggende boodschap van het verhaal is zeker actueel, de mens brengt veel schade aan de aarde, waardoor de insecten bedreigd worden, terwijl ze heel belangrijk zijn voor het behoud van een gezonde wereld.

 

Wat Joella en mij ook opviel waren de illustraties doorheen het boek, een aparte manier van tekenen.Zeker een meerwaarde aan het verhaal, evenals de achternamen en namen van de personages, de auteur trekt je op die manier echt wel in een wereld van fantasie.

55b74d9308cafd175e0a7a59c086ac58.jpg

Onze sterren voor deze beestige boel?

Joella:

Ik geef het boek 4 sterren en door het einde ben ik zo nieuwsgierig naar deel 2 en deel 3.

Wendy:

Tuurlijk ben ik ook nieuwsgierig naar de rest van de trilogie, ik geef het boek 3 sterren, het enige minpuntje was voor mij het gebruik aan een overdaad van bijvoeglijke naamwoorden, voor de rest laat de beestjes maar komen.

 



Reacties op: Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd