Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De klevers van 2019 in de wereld van Wendy

op 19 december 2019 door

2019 zet zijn laatste stuiptrekkingen in en net als in 2018 ben ik even gaan rondkijken wat de klevers zijn in mijn kleine wereld. Vorig jaar heb ik door mijn artikel (link) veel nieuwe klevers leren kennen, enthousiast gooiden jullie met prachtige verhalen die ik dan enthousiast bestelde, mijn bankkaart deed zijn werk en ik was weer een gelukkige Hebbanista!

f63c9cb7eb96612325b9d80328ccce41.jpg

c8523240a0be5c17629d80c962bc4728.jpg

1a2ed7277b1953a64fb6bf188c88b950.jpg

 

Om de traditie verder te zetten, nu de klevers van 2019 en wat was het moeilijk dit jaar, ik heb boeken gelezen waar ik even van moest bekomen, verhalen gelezen waar ik zo dankbaar voor ben omdat ze me helpen op mijn levensweg. Mijn niet-lezende vrienden en familie moesten het vergelden met mijn uiteenzetting van al die klevers. Genoeg geleuterd, laten we beginnen lijmen:

 

5f77fbaa3362e18213863ea9eee9caa3.jpg

395303db1da6ff9deeae2bc1da35d4aa.png

996db85e62c73052f88b1b650a249e7a.jpg

Lam - Hannelore Bendert: Wat een rauw debuut, een verhaal bedekt met een laag verdriet. Lam, een boek dat me nog lang zal bijblijven en ik denk dat veel Hebbanisten nu zitten te knikken. Mooi verwoord, zonder poespas, zonder te veel krulletjes maar gewoon in alle simpelheid en eenvoud van een woord.

Let op mijn woorden - Griet op de Beeck: De auteur zet hier een personage neer, die voor heel wat lezers herkenbaar zal zijn. Eenzaamheid, leven, denkwijze worden verwoord met vergelijkingen die onder je huid kruipen. Een surplus aan mijn recensie was het Facebook berichtje van Griet Op de Beeck zelf!

In je dromen ga jij - Inge van der Krabben: Net zoals in haar vorige boek toverde de auteur met woorden, telkens slaagt ze erin om je met een herkenbaar verhaal naar de keel te grijpen. Dit is haar tweede boek met een psychologische ondertoon, wat ik telkens met verwondering lees, loslaten, jezelf blijven zijn hier de hoofdthema’s. Wat hou ik van dit soort parels!

Spreek je chocola? - Cas Lester: Beklijvend! Dit was een klever van Hebbanista Evelien, een verhaal heeft soms geen citaten of moeilijke woorden nodig om aan je lijf te laten kleven en dit bewijst deze auteur, ik heb al wel wat boeken gelezen over de vluchtelingenproblematiek maar dit verhaal sprong er voor mij echt uit. Een boek dat op de schoollijsten terecht zou moeten komen, hier pleit ik voor!

Een groene bloem trilogie - Floortje Zwigtman: Deze serie heb ik samen met mijn buddy Karin gelezen en ademloos verslonden we de drie boeken. Een trilogie geschreven voor een ruim publiek, prachtige beschrijvingen en een verhaal waar de grote Oscar Wilde doorheen walst.

De kunst van het verdwijnen - Sarah Domogala: Ons adventscadeau van Hebban, ik kan hier over blijven roepen al denk ik na het lezen van bepaalde recensies dat je van de schrijfwijze fan moet zijn. Wel dat ben ik en grote fan! Sommige stukken ben ik echt terug gaan lezen, niet omdat het onduidelijk was, maar om het gevoel vast te houden. Een persoonlijk relaas van de auteur van verdriet, maar ook vechtlust, eerlijk en rauw geschreven.

Waar zijn de thrillers dit jaar gebleven? Dat vroeg ik me direct af na het schrijven van dit artikel, had het met mijn gemoedstoestand te maken of de thrillers zelf, ik vind er geen antwoord op. Dit terzijde was het weer een prachtig leesjaar, en lieve Hebbanisten gooi, smijt, werp, bekogel me met jullie klevers van 2018...Ik zit met de bankkaart klaar.

 

 



Reacties op: De klevers van 2019 in de wereld van Wendy

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd