Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

December en de deal met manlief!

op 31 december 2019 door

In december hebben we op Hebban heel wat deurtjes van de adventskalender geopend, onze e-reader vol gepropt met e-books (dank je wel Hebban) en daar heb ik er in december al drie van gelezen.

Hier thuis is een deal gesloten met manlief en zijn nieuwe LP kast, ik heb vier vakken gekregen om mijn boeken bij te stappelen, zolang die vakken niet hunkeren naar LP's. Ik laat manlief maar in de waan, die vakken blijven van mij (hier komt de verslaafde Hebbanista naar boven)!

e324ea4289af48b18c81df23412242c7.jpg

1e9a0b2f8905fa6332e670b1a8a7a6a7.jpg

Wat heb ik gelezen in december?

De troosterEsther Gerritsen:

**Mijn buddyread met Joella, voor mij was het een verhaal met een mager begin om dan tot iets magisch te komen ‘de ontwikkeling van het personage Jacob’ of wat invloeden met een mens kunnen doen, het eindigt zoals het begint..mager. Misschien kan ik me ook niet zo vinden in de Bijbelteksten of begrijp ik de onderliggende boodschap niet?

 

Stille schreeuw Angela Marsons:

****Als je het boek begint te lezen weet je al dat je hier geen aanloop krijgt, de auteur smijt je direct in een spannend verhaal. Wie van het genre 'whodunit' houdt, zit met dit boek zeker goed, een debuut dat me direct aansprak met een enorme plotwending!

 

Jingle HellBronja Hoffschlag:

***Een kort verhaal dat achter het deurtje van de Hebban adventskalender zat, ik gruwelde van de cover, ik had horror verwacht. Toch werd het een thriller kerstverhaal, kerst op een iets andere manier met een luguber einde dat je met verstomming achterlaat.

 

De kunst van het verdwijnenSarah Domogala:

*****Op dag 2 van de Hebban adventskalander kregen we dit boek, voor mij niet bekend en het werd een grote ontdekking. Dit boek kreeg direct een plaats bij mijn favorieten, op de cover prijkt ‘dit verhaal komt keihard binnen’ en ik kan enkel maar knikken, sommige stukken ben ik echt terug gaan lezen, niet om de onduidelijkheid maar om het gevoel af en toe vast te houden. De verwoording van angst, paniek en de eenzaamheid kruipen direct vanaf de eerste bladzijde onder je huid.

 

De kat en de generaalNino Haratischwilii:

*****Dit verhaal kan je zeker niet vergelijken met het eerste boek, waar familie op de voorgrond stond, laat hier eerder het thema schuld, onschuld zijn en het bloederige Tsjetsjenië dat heel wat te verduren heeft gehad. De auteur verweeft doorheen het boek ook een stuk Griekse mythologie en slaagt er terug in om de politiek en geschiedenis op een zo eenvoudige mogelijke manier te verwoorden. Mijn top 25 heb ik direct aangepast en ik maak een diepe buiging voor deze auteur.

 

AangeraaktLisa Gardner:

*****Dag 12 van de adventskalender, deurtje open en daar stond deze thriller, laat het duidelijk zijn de adventskalender had voor elk wat wils. Geheimen komen in deze thriller blad voor blad bovendrijven, dit is zeker de sterkte van deze thriller. Het plot zag ik wel van mijlen en ver aankomen, maar moet je altijd de eeuwige plotwisseling op je bord krijgen? In het nawoord krijg je een beeld hoe de thriller tot stand is gekomen en dat is zeker een extraatje aan een verhaal vol spanning!

 

Lou Griet Op de Beeck:

*****Mijn winactie in de kleine wereld van Wendy (link) waar je je nog altijd voor kunt inschrijven. Uitgeverij B for Books geeft elke maand een toegankelijk kort verhaal uit van een bekende schrijver in een mooi vormgegeven boekje. Om mensen op een prettige manier kennis te laten maken dat het lezen van literatuur heel aangenaam maakt. Lou, de tekst is afkomstig uit Griet haar debuutroman vele hemels boven de zevende. Deze roman wordt verteld vanuit vijf verschillende perspectieven, maar in dit mooie boekje krijg je enkel het perspectief van de twaalfjarige Lou, zeker apart leesbaar.

 

Huis vol leugensNicci French:

***De eerste helft van het verhaal hervalt in veel herhalingen en te veel toeval. In de helft van het boek krijg je een echt versnelling, een beter beeld van de overige personages en wordt de spanning opgedreven. Was het een verrassend plot? Nee, was het de beste Nicci French? Voor mij niet, het tempo in het verhaal is als een motor die warm moet lopen.

 

De verjaardagenHanneke Hendrix:

*****Een boek dat me werd aangeraken door één van mijn collega's in het literatuurcafé dus wat doen we dan, lezen maar! Wat een verhaal, het reikt tot in je ziel, zo kan ik dit beklemmend verdrietig boek misschien het best beschrijven. Zakdoeken klaar en lezen maar, het tweede boek van Hanneke Hendrix ligt hier al klaar.

Mijn challenge 2019 is geëindigd met 96 gelezen boeken, een record in mijn Hebbanista jaren! Tussen al jullie oliebollen, gourmet, fondue en al dat lekkers nu mijn vraag voor jullie:

Hoeveel boeken hebben jullie dit jaar gelezen?

63fde74ddfa86c544f5c1657a86d0c34.jpg



Reacties op: December en de deal met manlief!

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd