Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

September: de deur ging terug op slot!

op 29 september 2020 door

September startte hier en ja na maanden thuis zitten vlogen de schoolpoorten voor de jongste (een jongste van 17 jaar maar de jongste blijft de jongste) terug open. Onze gezamenlijke vreugde was van korte duur…een besmetting in de klas gooide roet in het eten, één telefoontje later en de jongste zat in quarantaine, mondmaskers werden doorgetrokken in huis, alles werd dubbel ontsmet en aanrakingen werden verboden. Vooral de aanrakingen waren een ramp, moeder (ik) en zoon (jongste) aarden het beste in knuffels en aanrakingen. Na twee dagen kwam het verlossend bericht, negatief, je zou ter plekke een feestje geven en natuurlijk werd het bij ons gevierd met springen, juichen en een overstroming  van knuffels!

Mijn gelezen boeken in september:

Zeven leugens – Elizabeth Kay:

***Mijn buddyread met Joella (link), een verhaal dat wordt vergeleken met de verhalen van Liane Moriarty toch kwam ik daar van een kale reis terug. Ergens stropte het verhaal voor mij op bepaalde momenten. Wat wel opviel was de mooie schrijfwijze en prachtige fragmenten. Thema rouw en verdriet komen doorheen het verhaal aan de oppervlakte drijven.

Genadeloos – Jennefer Mellink:

**Voor het artikel van Hebban Hot or Not (link) kreeg ik de kans om mee te lezen, zonder overleg met de vijf ander lezers mochten we een oordeel delven, hot or not. De schrijfwijze van deze auteur zal zeker jongeren aanspreken die de leeswereld moeten ontdekken, vlot leesbaar en eenvoudig verwoord zet de auteur een thriller neer met enkele kleine schoonheidsfoutjes. Ik miste zelf spanning en diepgang en verloor het beeldend verhaal met momenten aan realiteit. Ik zou het boek zelf twee en half ster geven.

Volle kracht – Hetty Kleinoog:

*****Deel twee van het ‘volle’ trilogie en wat een deel! Waar Kleinloog in deel één de levensrugzakken van de dames opent, gaat ze in dit deel een stap verder, bladzijde per bladzijde maakt ze de levensrugzak van de vier dames leeg tot op de bodem. Verleden en beslissingen gaan hierdoor hand in hand en spatten van de bladzijden. De auteur zet hier een humoristisch verhaal neer toch geeft ze daar bovenop nog een aantal levenswijsheden mee en dit gezien door de ogen van vier vrouwen op leeftijd zonder dat het saai of vervelend wordt.

Schuim der aarde – Roxanne van Iperen:

*****Dit pareltje heb ik gelezen voor mijn september challenge (link)  Als lezer lees je het gevecht van drie personages (te Brazilië) met het leven zonder hoop, nee je wordt er spijtig genoeg niet vrolijk van, maar je wordt bikkelhard en eerlijk geconfronteerd met de realiteit! Dit is een verhaal dat onder je huid kruipt en geschreven door een meesterlijke pen!

Pogingen iets van het leven te maken. Het geheime dagboek van Hendrik Groen – Hendrik Groen:

***Met hoge verwachtingen startte ik aan dit dagboekvormig verhaal, toch miste ik hier en daar wat diepgang. Dit mag geen afbreuk doen aan de unieke personages die de auteur heeft neergezet. Al bleven de emoties op afstand en was er een gemis aan diepgang, de evolutie in het personage Hendrik vond ik zeer mooi uitgewerkt en het lezen waard!

Twijfels over België – Petra Kruijt:

****Mijn buddyread met Karin (link), een chicklit dat ons vervulden met dat heerlijke feelgood gevoel. Een verfrissende, jonge schrijfwijze dat je leest met een lach op je gezicht. Bepaalde fragmenten zijn voorspelbaar maar dat maakt de auteur goed met een portie humor!

 

Mijn september vraag: Emotionele toestand en keuze van leesvoer wandelen bij mij hand in hand, ervaren jullie dit fenomeen ook?

 

 

 



Reacties op: September: de deur ging terug op slot!

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd