Boekenblog

De Leesclubassistent

De Leesclubassistent

Lezen is leuk, leerzaam, ontspannend en verrijkend. Dat weten we allemaal. Met anderen praten over boeken in een leesclub biedt voor veel mensen nog wat extra. Je leest boeken die je misschien zelf niet had uitgekozen en doet nieuwe ontdekkingen in gesprekken met anderen. De Leesclubassistent helpt je besprekingen voor te bereiden met discussietips en achtergrondinformatie bij heel verschillende boeken. Het zijn suggesties die aanknopingspunten bieden voor een gesprek, de vragen zijn zeker niet bedoeld als checklist die je af moet handelen. Hopelijk dragen ze bij aan mooie discussies in je leesclub!

Wie is De Leesclubassistent?
Frank Hockx verzorgt de informatie op De Leesclubassistent. Hij was van 2001 tot 2016 hoofdredacteur van Boek-delen, het tijdschrift voor leesclubs. Daarnaast was hij jarenlang hoofdredacteur van de databanken LiteRom (literaire recensies uit dag- en weekbladen) en Uittrekselbank (de naam spreekt voor zichzelf), die in alle Nederlandse bibliotheken beschikbaar zijn. Bij de vrijwilligersorganisatie Senia (www.senia.nl) werkt hij mee aan de 'ontmoetingen rond cultuur' die deze stichting organiseert door mensen bijeen te brengen in leesclubs en muziekluistergroepen en tijdens culturele excursies.

De spot De Leesclubassistent bevat ook bijdragen van Hester Eymers, Vivian de Gier, John Hermse, Sabine Kok, Marlene Lunter, Karin Quint en Judith Zeeman.

Uitgelichte berichten

Peter Middendorp - Jij bent van mij

11 september 2018

Over het boek
Tille Storkema, een boer en vader van twee jonge kinderen in Noord-Nederland, vergrijpt zich op een nacht aan de zestienjarige Rosalinde die hij dood achterlaat in een weiland. De...

Inhoudsopgave De Leesclubassistent

15 februari 2018

Alfabetisch op achternaam van de schrijver gesorteerd vind je hier een overzicht van de boeken waarbij deze spot leesclubtips biedt. 
 
Aharon Appelfeld - Plotseling, liefde 
Jane Austen – De...

Eerdere berichten


Wij horen bij De Leesclubassistent

Getipt door de redactie