Boekenblog

De Leesclubassistent

De Leesclubassistent

Lezen is leuk, leerzaam, ontspannend en verrijkend. Dat weten we allemaal. Met anderen praten over boeken in een leesclub biedt voor veel mensen nog wat extra. Je leest boeken die je misschien zelf niet had uitgekozen en doet nieuwe ontdekkingen in gesprekken met anderen. De Leesclubassistent helpt je besprekingen voor te bereiden met discussietips en achtergrondinformatie bij heel verschillende boeken. Het zijn suggesties die aanknopingspunten bieden voor een gesprek, de vragen zijn zeker niet bedoeld als checklist die je af moet handelen. Hopelijk dragen ze bij aan mooie discussies in je leesclub!

Wie is De Leesclubassistent?
Frank Hockx verzorgt de informatie op De Leesclubassistent. Hij was van 2001 tot 2016 hoofdredacteur van Boek-delen, het tijdschrift voor leesclubs. Daarnaast was hij jarenlang hoofdredacteur van de databanken LiteRom (literaire recensies uit dag- en weekbladen) en Uittrekselbank (de naam spreekt voor zichzelf), die in alle Nederlandse bibliotheken beschikbaar zijn. Bij de vrijwilligersorganisatie Senia (www.senia.nl) werkt hij mee aan de 'ontmoetingen rond cultuur' die deze stichting organiseert door mensen bijeen te brengen in leesclubs en muziekluistergroepen en tijdens culturele excursies. Daarnaast schrijft hij bijdragen voor Boekenpost, het tijdschrift voor alle boekenliefhebbers dat ook veel informatie biedt voor leesclubs.

De spot De Leesclubassistent bevat ook bijdragen van Hester Eymers, Vivian de Gier, John Hermse, Sabine Kok, Marlene Lunter, Karin Quint en Judith Zeeman.

Uitgelichte berichten

Jeanette Winterson - Het gat in de tijd

29 december 2018

Deze bijdrage is geschreven door Marlene Lunter
Over het boek
Jeannette Winterson verplaatst The Winter’s Tale van Shakespaere naar de moderne tijd. In Het gat in de tijd denkt Leo dat zijn vrouw...

Inhoudsopgave De Leesclubassistent

15 februari 2018

Alfabetisch op achternaam van de schrijver gesorteerd vind je hier een overzicht van de boeken waarbij De Leesclubassistent leesclubtips biedt, zowel op deze spot als elders op Hebban.
 
Aharon...

Eerdere berichten


Wij horen bij De Leesclubassistent

Getipt door de redactie