Advertentie

Jussi Adler Olsen – Q serie (Selfies deel 7)

op 27 januari 2017 door

Jussi Adler-Olsen (1950) komt uit Denemarken. Naast Het alfabethuis, De bedrijfsterrorist en Het washingtondecreet heeft hij de serie Q geschreven.

De serie Q zijn spannende verslavende boeken over de Afdeling Q. Deze afdeling is een onderdeel van de Deense politie, waar onopgeloste moordzaken worden onderzocht.

Carl Mørk is hoofd van de afdeling Q, maar hij is erg tegendraads en heeft aan veel dingen lak. Assad is de ondergeschikte van Carl, hij is gevlucht uit Syrië maar rondom zijn persoon hangen veel mysteries. Rose is de vreemde secetaresse maar zij helpt ook mee in de moordzaken.

De volgende boeken zijn verschenen:

#1 De vrouw in de kooi
#2 De fazantmoordenaars
#3 De noodkreet in de fles
#4 Dossier 64
#5 Het Marco-effect
#6 De grenzeloze
#7 Selfies (verschijnt april 2017)

Ik kan dus niet wachten op het 7e deel in deze serie. De boeken zijn wel los te lezen, maar er loopt wel een verhaallijn door alle boeken heen. Daarom zou ik toch aanraden bij deel 1 te beginnen.

De eerste 2 boeken zijn al verfilmd. De vrouw in de kooi heb ik al gezien en dat was echt precies zoals ik het boek ook herinnerde. Het is de bedoeling dat alle boeken worden verfilmd, dus dat wordt nog lang genieten.Reacties op: Jussi Adler Olsen – Q serie (Selfies deel 7)

Over

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (1950) werkte na zijn studie vele jaren als uitgever in zijn e...