Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hoe werkt het?

op 02 maart 2021 door

De Boekenweek gaat niet door, maar De Vries Van Stockum maakt er in samenwerking met Hebban toch een week vol boeken van. Zo tik je in één keer vijf boeken af van je leeslijst, steun je de boekhandel én help je jezelf met het opbouwen van een leesgewoonte.

Het boekenpakket

Samen lezen we vijf boeken in één week. De deadline om een pakket voor de Reading Challenge te bestellen is helaas verstreken. Heb je besteld? Dan kun je jouw pakketje in de loop van week 9 verwachten. We doen ons best om alles zo snel mogelijk klaar te maken, maar door de grote hoeveelheid bestellingen kan het een paar dagen langer duren dan u van ons gewend bent. Hoe dan ook is het vóór 8 maart bij je binnen.

Hoe werkt het?

Van 8 t/m 12 maart lezen we elke dag samen een boek. Op de boeken staat wanneer je ze mag openmaken. Dan is dit vervolgens het dagprogramma dat we aanbieden:

Bij je kopje koffie
Open het pakketje van de dag en bekijk het bijbehorende filmpje via deze link of onze social mediakanalen. Eén van onze boekverkopers vertelt je welk boek we vandaag gaan lezen en waarom hij of zij hier zo enthousiast over is.

Tijd om te lezen
Lees het boek wanneer je tijd en zin hebt. Of dat nu meteen bij het ontbijt is, als je uit je werk komt of later op de avond.

Ontdek meer
In de middag plaatsen wij extra materiaal op Hebban en kun je je verder verdiepen in het onderwerp. Dan opent ook het forum waarop je met je medelezers over het boek kunt praten. Leescoördinatoren van Hebban begeleiden de discussie, maar ook onze boekverkopers sluiten aan om hun ideeën te delen en van gedachten te wisselen.

Geen tijd om te lezen?
Geen probleem! Het materiaal en de discussies blijven nog een tijd online staan, dus je kunt altijd later aansluiten. Ook de volgende dagen zal er nog over het boek gepraat worden en blijven de filmpjes beschikbaar.

In de avond kun je samen met je medelezers (online) praten over het boek en leveren wij nog extra verdiepingsmateriaal zoals een interview met de auteur, een podcast over het thema of een filmpje.

Op Hebban

Een Hebbanaccount

Onze materialen zullen op de site van Hebban komen te staan. Al het materiaal is ook zonder account te bekijken, maar om mee te praten in de leesclub moet je een account aanmaken. Wil je weten wat je nog meer kunt met een Hebban-account? Bekijk de Quick Tour.

Elk boek een eigen spot

Elke dag opent een nieuwe 'spot' voor het boek dat we die dag gaan lezen en bespreken. Lekker overzichtelijk! Er staat overal een wegwijzer die je toont waar je naartoe moet.

Discussie

Elke spot wordt beheerd door de leesclubcoördinator uit het Hebban Team. Zij leiden je door een boeiende discussie rond het boek van die dag.

Druk hier!

Er zijn enorm veel boekenpakketjes besteld en er gaan dan ook waarschijnlijk heel veel mensen meedoen in de discussie. Lees wat jij interessant vindt om te lezen, sla over wat je minder interessant vindt of wat te veel is en reageer daar waar jij graag wilt reageren. Vind je het toch een beetje te druk? Lees de discussie een dagje later terug en plaats dan alsnog je reacties voor zover je dat graag wilt. Heb geduld en hou rekening met elkaar, dan maken we er een fantastische ervaring van samen!

Extra leuk

Samenlezen is hartstikke leuk, nóg leuker is het om je vijf boeken af te vinken in de speciale Een week vol boeken-reading challenge van De Vries Van Stockum!

Vragen?

Heb je vragen over je boekenpakket? Mail redactie@devriesvanstockum.nl. Technische vragen over het gebruik van Hebban kun je stellen in de Hebban chat (roze icoontje rechts onderaan Hebban.nl) of mail naar vandaag@hebban.nl. Weet je even niet waar je naartoe moet? Open de Hebban chat en we wijzen je de weg.Reacties op: Hoe werkt het?

Gesponsorde boeken