Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 28 februari 2019 door

UPDATE: De laatste vraag is inmiddels gesteld. Vergeet niet een link naar je review in het daarvoor bedoelde topic te plaatsen.

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1: Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen? 

2: Wat is volgens jou het opvallendste element in dit verhaal en waarom

3: Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

4: Wie was je minst favoriete personage en waarom

5: Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze anders dan je (van deze auteur) gewend bent?

6: Wat vond je van de manier waarop de liefdesrelaties van de Cerulean zijn omschreven? Was dit een waardevolle aanvulling op het verhaal?

7: Zou je het boek aanraden aan anderen? Waarom wel of niet?

8: Vind je dit een typisch young adult boek en waarom wel/niet

9: In het boek is regelmatig een wisseling van perspectief van hoofdpersonen. Op wat voor manier vond je dit wel of niet een goede manier van vertellen

10: Wat vond je van het einde en hoe zou jij willen dat het verhaal verder gaat?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.

Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen?Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd