Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekbloggers Kookboek-klus: Tips van Jet

op 10 november 2017 door

Een nieuwe klus voor boekbloggers op Hebban: de Kookboekklus. Nou ben ik bepaald geen keukenprinses, maar een boek met recepten en life style tips is bij mij welkom.

Het boekje Tips van Jet, van Jet van Nieuwkerk bevat 100 tips om 'goede voornemens' die niet vol te houden zijn, om te zetten naar eenvoudige voornemens die heel makkelijk in te passen zijn in je dagelijkse leven.

Het boekje is klein, handzaam en kleurijk en is verdeeld in 8 hoofdstukken en er zijn 30 recepten in verwerkt.

Bij het doorlezen van de tips zijn er een aantal Oja momenten: Bijvoorveeld: drink elke dag 2 liter water. Een tip die welbekend is, maar wie houdt zich daar nu goed aan? Dan komt ze gelijk met een volgende tip om een leuke, eenvoudige meeneemfles aan te schaffen, zodat je die steeds bij je hebt en zo goed bij kan houden wat je drink.

Nog een tip van Jet: Stel die kleine dingen die je moet doen niet uit. Vaak kost het maar enkele minuten en dan ben je ervan af. Ik voelde me geijk aan gesproken, want ik laat kleine klusjes ook vaak lang liggen. Vandaag gelijk actie ondernomen, Een brief verstuurd die er al een paar dagen lag, de tandarts gebeld voor afspraken en thuis de berg met kranten opgeruimd.

De recepten
Zoals ik al zei, ik ben geen keukenprinses. Ik kan koken, en het smaakt over het algemeen goed, maar heel veel variatie heb ik niet. Raadplegen van een kookboek doe ik zelden, als is het alleen maar omdat de helft van de ingredienten gewoon niet bij mij thuis in de keuken staan.
De recepten (30) in de Tips van Jet, zijn eenvoudig, gezond en vaak nogal pittig. Knoflook en pepers zijn favoriete ingredienten van Jet. Niet zo gek dat ze zegt:

Door pittig te eten kun je ook de aanmaak van het Feelgood-hormoon Serotonine een boost geven.

31250cf68809ba883c89205e4e2bffd9.jpg

Zo grappig om te lezen over het Feel-good hormoon! Door het te lezen alleen al word ik er al blij van.

De meeste dingen zal ik niet zo snel maken, maar achterin vond ik een leuk recept. hoewel eigenlijk meer een goede tip: De Ei muffin. Dus ik dook de koelkast in (wat ligt er nog? heb ik nog eieren?), en vond onderin de kast de muffin vorm en kon aan de slag.

Eitjes opgeklopt, uitje, paprika en ham fijngesneden, alles in de muffin vorm, 20 min 180 graden en het resultaat? Lekker!

Er staat nog een recept is voor een ontbijtkoek-maar dan anders (met banaan) en een recept voor harde krentenbolletjes, die gaan mijn dochter en ik dit weekend maken!

Conclusie: Tips van Jet is een heerlijk boekje voor als je eens wat anders wil. Het heeft bijzondere recepten (oa een no-bake chocoladetaart!) en veel tips waaraan je ook werkelijk wat hebt. Ik denk het perfectie kado voor iemand die alles al heeft (en die nu mooi kan gaan opruimen!).

553ae36d293d92df83220c429902b6a7.jpg



Reacties op: Boekbloggers Kookboek-klus: Tips van Jet

Meer informatie

Gerelateerd

Over