Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenbloggersklus: Geheim Akkoord - Marieke Simons

op 29 juni 2018 door

In de lijst met boeken voor een boekenbloggerklus vond ik het boek Geheim Akkoord. Een mooie cover en een korte samenvatting die me aansprak en Geheim akkoord belandde in mijn brievenbus.

76de566f4d9b73390f6674226da0e48d.jpg

Waar gaat het over?

In Geheim akkoord komt Aislingh terug naar Nederland, na een aantal jaren in Ierland te hebben gewoond met haar moeder. Nu haar moeder is overleden trekt ze in bij haar jeugdvriend Thomas en zijn huisgenoot en vriend Joshua.
Die jongens vormen samen met Max en Alexander de band Different Beat
Dan krijgen ze een grote kans, ze mogen in het voorprogramma spelen van de band Kaos. Maar voor Joshua en vooral voor Thomas is dat een grote stap. Ze hebben namelijk een verleden met de leden van die band. Vooral Thomas en Matthew kunnen elkaar niet uitstaan. Dan valt Aislingh als een blok voor Matthew.

Debuut

Het is het debuut van Marieke Simons en speelt zich af rondom twee boybands met rivaliserende bandleden. Het is een Young Adult, maar staat ingedeeld onder literatuur en romans. Ik kan me daar wel in vinden, want ondanks dat de personages jong zijn, zijn ze zelfstandig en wonen op zichzelf en verdienden hun eigen geld. Het verhaal dat speelt rondom een beginnende band is ook interessant voor alle leeftijden. Het boek kan dus een bredere groep lezers aanspreken dan enkel de Young Adults.

Het is een romantisch verhaal, meisje valt voor jongen met mooie blauwe ogen, maar weet niet wie hij is. Als ze ontdekt dat hij de lead zanger is van de populaire band Kaos is het al te laat, ze is verliefd. Dan is er nog haar jeugdvriend Thomas die niets met haar wil, maar die haar ook niet kwijt wil en zeker niet aan Matthew, zijn aardsvijand. Troubels genoeg, alles draait om gebeurtenissen van zes jaar geleden en iedereen is te koppig om erover te praten.

Mijn mening

Het verhaal zit goed in elkaar. De boosheid en de koppigheid van Thomas spat van de pagina’s af. De onmacht van Aislingh die zou moeten kiezen, maar niet kan kiezen, en de mensen om hen heen die het verhaal completeren. De setting van twee boy bands, optredens en afterparty’s zorgt voor afwisseling en zorgt voor een fijne sfeer in het boek.
Het feit dat je als lezer op een gegeven moment een aantal personages een schop onder de kont wilt geven om nu Eindelijk eens te gaan praten en eerlijk te zijn, geeft aan dat je als lezer meeleeft en ook wilt weten wat er zes jaar geleden is gebeurd waarom het nu zo’n gedoe is.

Eenmaal alle geheimen op tafel, kan er eindelijk iets worden afgesloten en is het tijd voor iets nieuws. Ook dat zit er allemaal in. Het kan dan ook niet anders dan dat het goed en romantisch wordt afgesloten, al moet er eerst iets drastisch gebeuren voordat het eind goed al goed is, maar dat maakt dat het einde nog een verrassend stuk heeft.

Marieke Simons heeft een fijne schrijstijl waardoor het prettig leest. De opbouw van het boek is goed en de dialogen en de personages zijn helder en realistisch beschreven.

76de566f4d9b73390f6674226da0e48d.jpg

Conclusie

Een geslaagde klus voor deze boekenblogger. Een heerllijk boek voor zowel jong (mijn dochter zou het geweldig vinden, als ze eens de tijd nam om te gaan lezen) als oud. Mijn dochter was zelf een groupie van een boyband, ik heb haar vaak naar optredens en meet en greets gebracht en vergezeld. Dat is ook terug te vinden in dit boek, al gaat het grotendeel over de andere kant door het persperctief van de leden van de band. Het maakt het een herkenbaar boek, met leuke interessante personages en een leuk verhaal, waarbij het boek ook nog past in de challenge categorieen: 25- diverstiteit en 39- Boek waarin muziek een rol speelt. Met plezier gelezen.Reacties op: Boekenbloggersklus: Geheim Akkoord - Marieke Simons

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marieke Simons

Marieke Simons

Ik ben Marieke Simons en in 2018 is mijn YA-debuut Geheim akkoord uitgekomen en ...