Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

DOOR, over het lezen van de sterren

op 09 januari 2017 door

Een jeugboek geschreven door Carolien Hermans

Het verhaal van Door,
Door is een slim meisje en zit in groep 8. Haar beste vriendin Ed (Edith) ook. Het liefste willen ze voor altijd samen blijven, dus ook op de middelbare school, maar als Door haar Cito maakt zoals ze kan, dan zullen ze niet naar dezelfde school kunnen, tenzij ze haar Cito verprutst…

De ouders van Door hebben in de gaten dat ze het er moeilijk mee heeft en sturen haar een weekendje naar opa, Ed mag mee en ook broer Walt. Een weekendje bij opa is alles behalve saai. Hij woont in een flat voor ouderen, met een bemoeizuchtige portier Bert en een nog chagrijniger hoofdverpleegster. De mede bewoners vinden het geweldig als er kinderen komen, dat brengt wat leven in de brouwerij!

Het lijkt een gezellig weekend te worden, tot de nieuwe bewoonster “Mevouw Biebermans” een voorspellende uitspraak doet. Dan is Door helemaal van slag en gaat ze met Ed en Walt op onderzoek om achter de geheimen van mevrouw Biebermans te komen.

*

*

*

da9765354282e828ad039b571520b5b8.jpgCarolien Hermans
Met een achtergrond in dans/choreografie en orthopedagogiek is Carolien Hermans (Amsterdam, 1969) werkzaam als docent/onderzoeker. Ze wordt gebeten door alledaagse dingen, grappige voorvallen, een mooi kunstwerk, dans, toevallige ontmoetingen, een mooie bloem, oude vervallen huizen … ‘Kleine’ dingen die haar doen nadenken over het leven en die ze wil delen met kinderen via haar boeken. Carolien heeft zelf twee kinderen, maakt graag ijs en speelt squash en piano. 

Het is haar eerste uitgegeven jeugdboek, welke ook door de Nederlands kinderjury van 2017 zal worden gelezen en beoordeeld.

Mijn mening
Het is een jeugdboek, geschikt voor lezers vanaf 10 jaar. Het gaat over vriendschap en keuzes maken. Het leest vlot en is grappig. Door is een jonge dame die veel nadenkt en dat ook deelt met de lezers, dmv stukken uit haar dagboek (tekst staat in handschrift gedrukt), maar ook door het plaatsen van foto's grafiekjes en er komt zelfs een hele spreekbeurt voorbij. Dat maakt het boek leuk en afwisselend.

Erg leuk is ook de 'dierentest' achter in het boek, waar de lezer kan uit zoeken of ze een "huisgeit, een eekhoorn, een stokstaartje of een pinguin " zijn.



Reacties op: DOOR, over het lezen van de sterren

Meer informatie

Gerelateerd

Over