Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

F*** die Rimpels, Leesbotox 40+

op 18 maart 2018 door

Ineens was het er, de eerste grijze haar. PANIEK...

Al eerder was er een rimpel, een rolletje vet, het niet meer zo makkelijk opstaan uit hurkhouding (waarom nog hurken? niet doen!) en de leesbril.
Maar kop in het zand, niet aan denken, ik zou eeuwig 30 blijven. En voor mij is dat ook zo, in mijn hoofd ben ik nog steeds 30. Helaas haalt de realiteit me in, in de vorm van een lichaam dat onwilliger wordt.

  • Sporten? Prima, maar na een paar kilometer hardlopen wil ik ook wel weer graag naar huis, naar een warm bad met een kopje thee en een goed boek.
  • Avondje uit? Ook goed, het is alleen wel van belang dat je wakker blijft tot een uur of 10, en nee, gapen kan echt niet tijdens een voorstelling. (Voortaan maar matinee?)
  • Boodschappen doen, of shoppen? Kan prima, maar VERGEET DE BRIL niet, anders kom je bij de kassa voor minder leuke verrassingen te staan. (WAT?? zoveel?).


Ik moet er aan toegeven, ik ben geen 30 meer. Met twee grote pubers in huis is dat ook onmogelijk, maar bijna 50? Ik heb het gevoel dat ik wat kwijt ben, een jaar of 20. Ze zijn aan me voorbij gegleden, ongemerkt, sluipend en nu is het dan zover. De 50 gloort aan de horizon.

Leesbotox

Maar is paniek de beste oplossing? Welnee, ik kreeg de oplossing in mijn schoot geworpen. of eigenlijk in de brievenbus. Het was mijn lieve feelgood collega Marleen (zo lekker jong nog), die me tipte.

Ze zoeken boek bloggers voor een boek, de aanvraag kwam bij mij, maar ik denk niet dat het iets is voor mij, misschien wel voor jou?

Dan kan je denken, nou lekker, maar wees reëel, je bent 40+, dus ze heeft gelijk. En zo kwam ik in het bezit van het boek met de illustere titel:

FUCK die rimpels! Leesbotox voor vouwen 40+

Het boekje is een bestseller in Duitsland "Ouderdomskwaaltjes doen ons niet veel, zelfbewust als we zijn. We lachen erom." Een boek naar mijn hart.

Eigenlijk een bundel korte verhalen, zeer divers. Met zelfreflectie van de schrijfsters en verhaaltjes geput uit eigen ervaring, afgewisseld met humoristische verhalen die fictie zijn, maar o zo herkenbaar.

 Ik heb genoten van het 'pas ontdekte verloren gewaande dagboek van Eva', in steen gehouwen verteld Eva onverbloemd hoe het haar is vergaan met de appel en haar Adam, die echt niet veel verschilt van de mannen van nu. En van het verslag van het verhoor van Elke W die haar man heeft vermoord in "Een vreselijke oude man",  wat natuurlijk verschrikkelijk is, (niet die moord, maar die man!).

De andere verhalen zijn vaak herkenbaar en uit het boek zijn hele onliners te halen, waarmee je als 40+ er een hoop rust voor jezelf terug vind.

  • Het enige voordeel van ouder worden is dat sommige dingen op de bucketlist vanzelf in rook opgaan. (nog vijf kinderen krijgen bijvoorbeeld gaat gewoon niet meer).
  • We weten dat aan alles een prijskaartje hangt, ook aan ouder worden
  • Je kan alles bereiken in de wereld, maar helaas niet allemaal tegelijk
  • Verander wat je kunt veranderen en accepteer de rest
  • Op een gegeven moment ben je oud genoeg om niet meer permanent jong te hoeven zijn

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg
Het is een verademing om eindelijk toe te kunnen geven aan het onontkoombare feit dat die 50 eraan komt, dat ik van blond langzaam verander in grijs, dat rimpels welkom zijn, dat een rondje van 3 kilometer ipv 5 ook al sporten is en dat hurken echt voor jongeren is. Ik leg het boek op mijn nachtkastje en voor het slapen roep ik gewoon nog even (gewoon omdat het kan) Fuck die rimpels!



Reacties op: F*** die Rimpels, Leesbotox 40+

Meer informatie

Gerelateerd

Over