Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Leesclubs 2016

op 29 december 2016 door

Rond oktober 2015 ontdekteĀ  ikDizzie.nl op internet en begon mijn internet boekenavontuur.
Voor die tijd las ik wel al veel, en hield ik de titels bij in een boekje. Toch gebeurde het wel dat ik een boek dubbel las, (he. bekend verhaal??) na veel bladeren kwam ik er dan achter dat het inderdaad een reeds gelezen boek was. Bij Dizzie kon ik mijn boekenlijstjes invoeren en had ik een mooi online overzicht.

Hebban en de leesclubs
Vlak daarna ontdekte ik Hebban. De eerste dagen was ik voornamelijk bezig met het ontdekken van alle mogelijkheden en deed erg veel kennis op van nieuwe boeken en schrijvers.
En zo ook de 'leesclubs', dat leek me een erg leuke aanvulling op mijn lezen. Ik was op dat moment vooral een thrillerlezer, met af en toe uitstapjes naar chicklit en fantasy. Dat ik niet de enige thriller-fan was, bleek wel uit het aantal aanmeldingen bij de leesclubs. Het lukte me maar niet om ingeloot te raken en besloot het bij een ander genre te proberen: de feelgood. Een goede keus, want mijn eerste leesclub waarop ik toen inschreef was gelijk raak. "Britt-Marie was hier", van Fredrik Backman. Wat heb ik genoten van dat boek. En ook de leesclub was een nieuwe leuke ervaring, die zeker voor herhaling vatbaar was.

Buzz boeken
In januari begon Hebban met Buzz boeken. Veel lezers tegelijk, die over de boeken op sociale media berichten plaatsten. Voor "ze weten niet wat ze doen" van Jussi Valtonen schreef ik me in. Een dikke pil werd bezorgd. Het lezen ging niet zo makkelijk, het was een moeilijk boek, vele malen weggelegd, maar uiteindelijk uitgelezen en afgerond.
Dat het een lastig boek was heeft me niet tegen gehouden om voor een nieuwe buzz actie weer in te schrijven.

De buzz boeken waren een leuke aanvulling op de gewone leesclubs. Bijzondere boeken, grote groep lezers en dan soms ook nog in een leesclub. Niet alle buzz acties trokken me aan, en bij een aantal buzz-acties werd ik niet ingeloot. Toch heb ik zeven keer mee mogen lezen en buzzen.

- Ze weten niet wat ze doen - Jussi Valtonen

- Albert moet naar huis - Homer Hickam

- Magycker/de Klauw - Adrian Stone

- Het Joshua Profiel - Fitzek (ebook)

- Achter gesloten deuren - BA Paris

- Later als ik dood ben - Ilse Ruijters

- Het boek over alles - Richard Platt

De leesclubs waaraan ik heb mogen meedoen:

- Zand - Hugh Howey

- Voor wie ik heb liefgehad - Marcel Vaartmeijer

- De Messias - Julian Winter

- Alles op het spel - Sophie Hannah

- Het achtste leven (voor Brilka) - Nino Haratischwili

- Zim - Rene van Rijckevorsel

- de Spion - Paulo Coelho

- Bewaring - Graham Norton

- Weihnachtsoratorium - Anke Kranendonk

En de leesclubs waar ik me bij heb aangesloten met een eigen exemplaar

- De verborgen universiteit - de erfenis van Richard Grenville - Nathalie Koch

- Rode letters - Anne Bishop

- IJs - Koen D'Haene

- Scoop - Iris Houx

- de Oversteek - Justin Cronin

- de Twaalf - Justin Cronin

Het heeft me kennis laten maken met een hoop nieuwe schrijvers, het heeft me kennis laten maken met vele andere enthousiaste lezers, het heeft met anders naar boeken lezen doen kijken kortom, een verrijking op het gebied van lezen. Ik hoop dat ook 2017 weer veel mooie boeken brengt.Reacties op: Hebban Leesclubs 2016

Meer informatie

Gerelateerd