Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Meet & greet Sophie Kinsella en andere NL auteurs

op 09 december 2019 door

Op 8 december zat ik weer in de trein naar Amsterdam Zuid, waar ik had afgesproken met Helma en Francisca voor een middag in het Goede doelen gebouw. Bookspot had na de middag met Jill Mansell en Jenny Colgan opnieuw een middag georganiseerd, nu met Sophie Kinsella in de hoofdrol.

68e4dda3538a4eb20c1445f1e58540cc.jpg

Geen blaadjes op de rails ondanks het herfstige weer en dus kwam ik op tijd aan. Helma en Francisca stonden al te wachten, samen met vriendin Angelique en schrijfster Petra Kruijt. Eindelijk trof ik Petra 'in het echt', na al twee keer bij een event te zijn geweest waar zij ook was en we geen idee hadden wie wie was. Grappig detail: We hadden voor dezelfde 'foute' kersttrui gekozen! er is inmiddels zoveel keus en wij presteren om dezelfde te kiezen (-_-). Binnen in het gebouw was het ook weer vol met bekende gezichten. Wendy Brokers was er samen met Elsbeth, ook een bekende Hebbanista, en later troffen we ook Marijke Vos.

Maar we kwamen niet alleen voor die gezelligheid, we kwamen voor Sophie Kinsella. Ze werd geïnterviewd door Daphne Deckers die zich goed had voorbereid (inclusief foute kersttrui waarbij ze maar beter niet in de buurt van open vuur kon komen, zo synthetisch). Het was echt een leuk interview. We weten nu dat Sophie eigenlijk Madeleine Wickham heet, maar voor pseudoniem koos bij het uitkomen van de eerst Shopaholic. Temeer omdat het een ander soort boek werd, dan de boeken die ze schreef onder haar eigen naam. Sophie is haar tweede naam en Kinsella is de meisjesnaam van haar moeder. We weten nu ook dat ze over een paar dagen 50 wordt (dat had ik niet verwacht, ik had haar jonger ingeschat), dat ze vijf kinderen heeft (de jongste is zeven) en dat ze het liefst schrijft met cardio-training muziek op.

De Shopaholic boeken zijn een wereldwijd succes en ze krijgt regelmatig hele leuke reacties. Veel mensen herkennen zichzelf of een ander in het personage van Becky en laten haar dat weten. Ze vindt het schrijven van deze serie nog steeds heel erg leuk, maar het is ook een uitdaging. Doordat er al zoveel boeken van zijn, zit ze wel vast aan een verhaallijn die ze moet blijven volgen. Het schrijven van een stand-alone is daarom ook wel zo fijn voor de afwisseling, want dat begint ze met een schone lei, kan er weer een romance worden opgezet enzo. Naast deze boeken schrijft ze ook voor kleine kinderen en heeft ook YA boeken geschreven.

Na het interview konden we beneden boeken laten signeren. Waar de vorige keer diverse rijen bij verschillende auteurs stonden, was het nu een lange rij voor Sophie en een kleintje bij Daphne Deckers. Maar ook in de rij was het erg gezellig en eenmaal aan de beurt nam Sophie de tijd voor het signeren en een foto.

Terwijl we op elkaar wachten werd het alsmaar gezelliger en hebben we nog leuke foto's gemaakt met Petra, Wendy en Marijke. Van Wendy kreeg ik de Baguette boekenlegger, die bij Baguette met jam voor twee hoorde, en een boekenlegger van Leven met een leugen. Dat boek had ik ook mee om te laten signeren. Ook van Petra kreeg ik als verrassing een gesigneerd boek Laat me jou zijn (zo lief!), omdat ebooks zo lastig te signeren zijn (-_-). Mijn plank thuis met gesigneerde boeken puilt inmiddels uit. Het wordt tijd voor een tweede plank.

Het was een fijne middag vol foute kersttruien (dresscode, zo grappig) en moe en voldaan kon ik weer naar huis. Gelukkig heb ik de foto's nog.

c7cb2f244476fb00a0962494d2bfd482.jpgaaaf741b49e4cbf8c0a59cecd26c2151.jpgReacties op: Meet & greet Sophie Kinsella en andere NL auteurs

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar ei...