Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vergeten boek? Verdwenen boek!

op 11 januari 2021 door

Volgens het artikel op de home page van Hebban begint vandaag De week van het vergeten boek. Loop langs je boekenkasten (en boekenstapels) en ontdek een boek dat er al veel te lang staat en dat je eigenlijk al vergeten was. Top idee! Maar zoals wel vaker loopt het bij mij net weer even anders.

2a3c3c1c53e965bc96c34d8caf2076ca.jpg

Alfabet lezen

Het begon al een week of twee, drie geleden. Voor de spot Fabulous Feelgood hadden we het idee om het Alfabet lezen op de pakken. Met ons achten prima te doen, om de beurt een boek met een letter van het alfabet. Mij viel de letter F ten deel. Dat leek me geen probleem, want boeken met een F zijn er voldoende.. toch?

Fallen

Ja hoor, die zijn er voldoende. En er was één waarvan ik wist dat die op de stapel op die ene kast lag: Fallen van Lauren Kate. Het is YA, maar volgens de korte samenvatting een ultiem liefdesverhaal. Ideaal dus voor de Fab FG spot. Ik rende naar boven, ging mijn werk/boekenkamer in stak mijn hand uit en.... greep mis. Fallen lag niet waar ik Fallen verwachte. Waar was Fallen gebleven? Een korte zoektocht leverde niets op. Op dat moment had ik niet de tijd om verder te zoeken. Tot nu.

Het bleef me dwars zitten. Ik had ondertussen diverse anders titels met een F bedacht en een enkele ook al gevonden (zowel fysiek Foon, als op de ereader Frank en wij), maar dat ene boek... waar zou dat kunnen zijn? Ik begon aan een zoektocht, die uitmonde in een grondige opruiming en selectie van mijn boekenkast boven. Ik heb nu twee stapels boeken staan die ik eigenlijk niet echt wil bewaren. Andere boeken zijn verplaatst van de stapel naar een boekenplank. Vooral de boekenplank met gesigneerde boeken heeft een uitbreiding gekregen en ziet er gelijk een stuk netter uit. Serie boeken liggen nu gezellig bij elkaar en wat ik echt binnenkort 'echt' wil gaan lezen, ligt nog steeds overal en nergens.

Minibieb

De opruimactie leverde me echter geen Fallen op, maar wel een goed plan. En dat is leuk nieuws, want ik ga starten met een minibieb! Mijn man heeft een bouwtekening gevonden op internet en gaat het voor me regelen en daar ben ik heel erg blij mee. Ik zal evengoed boeken inleveren voor de Amnesty boekenmarkt, want die organisatie draag ik een warm hart toe, maar aangezien die boekenmarkt afgelopen jaar, zoals zoveel andere initiatieven, is afgelast, zit ik met een enorme berg boeken.
Nu maar hopen dat met de komst van een minibieb de hoeveelheid boeken minder wordt, en niet meer. Ik hoor af en toe verhalen van donaties (tassen) vol die bij een minibieb worden gedropt. We zullen zien wat de toekomst brengt.

Chaos

Teuglezend op wat ik heb geschreven is het een chaotische blog geworden, waar ik starte met De week van het vergeten boek die overging in de zoektocht naar mijn verdwenen boek om te eindigen bij de plannen voor een minibieb.

De week van het vergeten boek

Dus om weer even terug te komen bij het begin: De week van het vergeten boek. Over het algemeen heb ik geen 'vergeten boeken'. Van alles wat ik in handen krijg, weet ik waar ik het kocht en soms zelfs wanneer. Maar bij het leeghalen van de boekenkast pakte ik toch een boek waarvan ik dacht: Huh, heb ik dit boek in huis? De korte samenvatting zei me totaal niets (maar is wel interessant). Het boek is ongelezen en spiksplinternieuw. Ik vermoed dat het van een bulkaankoop van het Boekenfestijn komt.
Mijn keuze voor de week van het vergeten boek is dan ook: Familiegeheimen van Monica McInferney. En win-win, ik heb direct een boek voor het alfabet lezen in the pocket.

Het verdwenen boek blijft nog even verdwenen... het is niet anders. Komt vast boven water wanneer ik heel wat anders zoek.

En wat de minibieb betreft: Wordt vervolgd.

2a3c3c1c53e965bc96c34d8caf2076ca.jpg

Heb jij al een boek "teruggevonden" die je gaat lezen voor de week van het vergeten boek?Reacties op: Vergeten boek? Verdwenen boek!

Meer informatie

Gerelateerd