Bibliotheek

Est'hers Little Free Library

Est'hers Little Free Library

Het concept van de Little Free Libraries is overgewaaid uit Amerika waar het vooral op het platteland populair is. Een van de hoofdredenen van dit initiatief is het promoten van literatuur en lezen door wereldwijd minibibliotheken aan te bieden waar je gratis boeken kunt (om)ruilen. In 2011 begon de Amerikaan Todd Bol minibiebjes te bouwen, wereldwijd zijn er nu meer als 55.000. Est'hers Little Free Library is begonnen op moederdag in 2014.

"Een little free library is een boekenkastje aan de weg waar mensen gratis boeken kunnen lenen, ruilen en meenemen. Het is fijn als de mensen die een boek meenemen, er een ander boek voor in de plaats neerleggen, maar omdat er hier vaak wandelaars en fietsers voorbijkomen die op dat moment geen boek bij zich hebben, kunnen ze ook zo een boek meenemen."

Dit minibiebje is aangemeld bij de Amerikaanse organisatie achter de Little Free Libraries. Dus zijn wij in het trotse bezit van een officieel registratiebordje met logo en een registratienummer: 14764. En staat er een vermelding op de wereldwijde kaart die te vinden is op de site: www.littlefreelibraries.org.

Het vullen van deze minibieb is begonnen met boeken van mijn eigen boekenplank. De minibieb is een mooie manier om boeken door te geven aan een ander en daarnaast zelf leuke boeken te ontdekken die je anders niet snel zou lezen.

Sinds februari van 2015 is er ook een kinder - jongvolwassene kastje bijgekomen, een kinderzwerfboekstation. In deze minibieb staan allemaal kinderzwerfboeken. Deze boeken dragen een code zodat je de zwerftocht van dit boek kunt melden en volgen op de site kinderzwerfboeken.nl.

Voor berichtjes, gedichtjes, ideetjes is er een logboekje aanwezig. Altijd leuk om iets te lezen van de bezoekers. Hier kun je alles lezen over de avonturen en nieuwtjes rondom en in het biebje en minibiebland en natuurlijk veel over boeken.

Dus wij hopen je eens als bezoeker te mogen ontvangen.

Est'hers Little Free Library
Boshovensestraat 9
5561 AR Riethoven
evlange@planet.nl

Altijd open!

Bekijk de website

Uitgelichte berichten

Een mooi online interview over deze bieb

26 maart 2016

Est'hers Little Free Library te Riethoven

Zwerfboekendag

13 januari 2016

Dat is het vandaag. Wat doe je dan? Je geeft je gelezen boeken een nieuw leven als zwerfboek. Gewoon uitzetten in het openbaar. Wat is er nou leuker om zomaar een boek te vinden dat je mee mag nemen....

Boek met meer dan 500 bladzijden

12 januari 2016

Een boek voor je reading challenge in de categorie: Een boek met meer dan 500 bladzijden
Titel: de Beproeving
Auteur: Stephen King
De eerste categorie op je lijst is meteen een flinke pil; deze telt...

Feest!

08 januari 2016

Dit jaar vieren we feest! 2016 Het jaar van het Boek! Dus wij hebbben onze huisstijl daar ook op aangepast. Voor onze bezoekers liggen er buttons klaar om mee te nemen. En hoe kun je dat nu het...

Eerdere berichten


 

Meer informatie

Gesponsorde boeken