Advertentie

Fantasy Evenementen Kalender 2020

op 25 januari 2020 door

Wat is er mooier dan je liefde voor fantasy te beleven in een prettige atmosfeer, omringd door medefantasyfanaten? Maar waar kun je terecht dit jaar? Wij zochten het voor jullie uit! Genoeg te doen en voor elk wat wils: dit is de kalender van 2020. 

Gedurende het jaar zullen we de kalender regelmatig bijwerken. Mis je een evenement op de lijst of heb je een boekpresentatie die open is voor publiek? Geef het dan door in de comments, dan zetten we het in de lijst.

Op zoek naar nieuwe Scify en Fantasy boeken om te lezen? Bezoek onze website voor inspiratie. 
De algemene evenementen kalender met lezingen, boepresentaties en nog veel meer vind je hier

9b7bbc2a5400a0e6da105847e285cc7e.gif

Een maand om heerlijk fantasy boeken te lezen. Tips

d7742e45789e35aba3644220f23f3b88.gif

04-05         FACTS  Gent (B)
Ontmoet de grootste sterren, ervaar geweldige wedstrijden en ontdek souvenirs van je favoriete franchise bij onze honderden exposanten. Kom erbij en wees welkom in de grootste geeky familie van de Benelux, met duizenden gelijkgestemden en honderden ervaringen. 

10-11-12 Other Futures Amsterdam Other Futures – Exploring New Perspectives through Science Fiction is een digitaal en fysiek platform waar het publiek en toekomstdenkers uit alle delen van de wereld met elkaar in contact komen.

18-19        Tomocon Oss Tientallen kramen met anime, manga, games, cosplay, comics, movie en fantasy merchandise. Tientallen speelbare (retro) games. En natuurlijk ook deze editie weer TomoTaste; het Japanse live cooking event in Amsterdam! Meer weten over Manga?

22           Dag van de Aarde  
Sinds 1970 wordt overal ter wereld op 22 april de Dag van de Aarde gevierd, ofwel International Earth Day. In Nederland worden er sinds 2005 activiteiten op die dag georganiseerd. Tips om te lezen!  Lang leve de aarde en Uitdagende bossen.

25-26      Elfia Haarzuilen  Haarzuilen.
In Elfia ben je wie je bent, maar het fantastische is: je kan ook zijn wie je wilt zijn. Elfia kan omschreven worden als een evenement, een kostuumevenement, met verbazingwekkende en schitterende kostuums; met levendige optredens, sensationele shows en marktkramen waar je spullen kan kopen waar je het bestaan niet van af wist. 

27              Koningsdag
Een landelijke feestdag in Nederland ter ere van onze koning. Koningsdag is een vrije dag en wordt gevierd met verschillende festiviteiten, waaronder de vrijmarkten en het dragen van oranje kleding. Traditioneel bezoekt de koning op deze dag een of meer gemeenten van het land. Meer lezen?  Adviezen voor de koning en een Ode aan koning Arthur

03dd64e0f6c786613d3ae2d11e14ffc4.gif

1-2-3      MysteriA   Aarschot (B)
MysteriA Fantasy Fair, op een vergeten stukje landgoed, waar jouw fantasie werkelijkheid kan worden. Magie is geen ijdel woord wanneer je voor het eerst het domein binnenstapt en de grens van werkelijkheid achter je laat. Maak kennis met de meest uiteenlopende wezens en creatures die alle verwachtingen overtreffen. Op zoek naar fantastische detectives?

2-3         Middeleeuws Festijn  Vaassen.
Het kasteel en het kasteelpark keren terug naar de vervlogen tijden van de roemruchte Maarten van Rossum, de vermaarde en vermetele Gelderse veldheer.

10        Moederdag
Een dag ter ere van het moederschap. Lees meer over Bijzondere Moeders en Kick-ass Moeders.

16-17  Brabants stripspektakel  Indoor-Sportcentrum Eindhoven.  
Met meer dan 100 internationale standhouders, heel veel stripmakers uit binnen- en buitenland en een uitgebreid (kinder-)programma (Kids Comix Festival), is het elk jaar weer een feestje voor jong en oud. Meer lezen over de Marvel en DC Comics?

23-24  Keltfest Vijfhuizen. 
Keltfest neemt bezoekers mee terug in de tijd van de Kelten. Met ambachten, workshops als boogschieten en smeden, demonstraties, een uitgebreide markt en vele kinderactiviteiten biedt dit festival voor ieder wat wils.  Meer lezen over Gothic horror of Grimdark boeken zijn?

23-24 Magical Castle event Beekbergen
Stap in de magische wereld en ontmoet de wizards. Maak een rit op de bezemsteel rodeo en kijk wie de race wint en het langste erop blijft! Ontdek het Quidditch sport en nog veel meer! Niet alleen Harry Potter maar ook Star Wars en andere fandoms. Meer lezen over de wereld van JK Rowling? Harry Potter uitgelezen en op zoek naar nieuwe magische verhalen? Lees onze tips

be53a6c6032d498c155c66fcb27b6341.gif

7              Fantasy Court  Eindhoven
Fantasy Court, het hof waar je de fantasie gaat beleven! Laat je meenemen door de LARP wereld en alles eromheen. Zwaardvechten, boogschieten, een mini-LARP, workshops en natuurlijk muziek, kraampjes en nog veel meer valt allemaal hier te beleven!

7             Animecon 
AnimeCon is een internationaal festival for fans van anime, cosplay, games, manga en andere moderne Aziatische pop cultuur.
MMeer lezen over Mannerpunk of Sprookjes

23             Grijze Jagerdag 
Net als voorgaande jaren staat Archeon deze dag helemaal in het teken van de Grijze Jager. Je kunt onder andere boogschieten, zwaardvechten en vuur maken – net als een echte Grijze Jager. Bezoek ook het kampement van de Vikingen, zij geven diverse demonstraties en bieden hun koopwaar aan. Daarnaast zijn er diverse shows, zoals de Grijze Jager Theatershow in de Arena, de roofvogelshow en het spectaculaire riddertoernooi. 

13-14  Fable & Fantasy Emmen
Het nieuwe fantasy evenement van het Noorden. De plaats waar je kan genieten, jezelf kan zijn en je je kan laten verwonderen. De één komt in een prachtig kostuum, de ander komt in zijn gewone kleding. 

21            Vaderdag
Een feestdag ter ere van vaders. Lees meer over Bijzondere Vaders en Heroïsche Vaders.

21           Langste dag

27         Tomofair    Utrecht 
De grootste indoor Japanse markt van NL. Tientallen stands, nog meer gaming, cosplay, anime, manga, uitgebreid foodcourt en nog meer entertainment! Lees ons overzicht van interessante Aziatische boeken.

e9d6ba581456d3b4fb7b665c79e30d25.gif

**  Hebban's Week van het beeldverhaal. Een online evenement over graphic novel's, strips, comic's en andere beeldverhalen. Hou Hebban hier in de gaten voor de komende editie van de week van het beeldverhaal.
Voorgaande edities bekijken? 2018  2017 (let op: winactie is al verlopen)

4-5         El-mundo-fantasia-2019 Landgraaf 
2 dagen een geweldig feest in de schitterende Wereldtuinen van Mondo Verde Landgraaf !
Een gezellig evenement op het gebied van Fantasy, Cosplay & Steampunk. Leuk voor jong en oud! Kom in je mooiste creatie en ontmoet leuke mensen, geniet van muziek entertainment , workshops en leuke marktkraampjes! Dit alles in een prachtige omgeving van de schitterende wereldtuinen Mondo Verde Landgraaf met o.a.dieren en attracties

24-26      Mystical Fantasy Fair Heeswijk

Het zal een festival worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar je deel kunt nemen aan diverse workshops, waar je 1 of meerdere dagen kunt relaxen, waar muziek en dans zal zijn, waar ook gedacht is aan leuke activiteiten voor kids. Het idee van dit festival is dat we een combi maken van spirituele/paranormale, Keltische, Middeleeuwse, Sjamanistische activiteiten en sferen.

 30- 2  Castlefest  Lisse

Waan je in een compleet andere wereld op Castlefest, het Fantasy festival van Nederland. Een feest voor jong en oud, waarbij je, zodra je de poorten doorgaat, een andere wereld instapt. Castlefest is een totaalbeleving met veel muziek, fantasy schrijvers, catering in stijl, middeleeuwse ambachten en een grote markt met alles waar de Fantasy-liefhebber naar op zoek is.

43daa0ff844e962598b1c5eeccf44733.gif

 30-2  Castlefest  Lisse

Waan je in een compleet andere wereld op Castlefest, het Fantasy festival van Nederland. Een feest voor jong en oud, waarbij je, zodra je de poorten doorgaat, een andere wereld instapt. Castlefest is een totaalbeleving met veel muziek, fantasy schrijvers, catering in stijl, middeleeuwse ambachten en een grote markt met alles waar de Fantasy-liefhebber naar op zoek is.

         Deventer Boekenmarkt  Deventer
De Deventer Boekenmarkt is de grootste van Europa. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie. In totaal zijn 878 kramen gevuld met vele duizenden boeken. Ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Neder­land.  Inspiratie nodig? Korte verhalen of juist Lange boeken series of Trilogieen

8           Elftopia                         Ooidonk bij Deinze (B)

We nemen je mee op een geweldig avontuur waarin de de wereld van Fantasy het epicenter is. Een utopie waar Elven, Trollen, Druiden, Orcs, Tijdreizigers, Vikings, Gnomes en tovenaars elkaar kunnen treffen.

14-16    Imaginarium festival      Tytsjerk
Imaginarium Festival 2019 is de plaats waar de schonen en dapperen elkaar ontmoeten. Wij nodigen alle ridders, prinsen, prinsessen en dromers uit om zich in Augustus opnieuw naar Tytsjerk te begeven en zich onder te dompelen in een wereld waar de verbeelding hoogtij viert, alles mag en niets moet. Poets je harnas nog eens extra op en zoek je innerlijke Lancelot of Brienne of Tarth, trek je mooiste koninklijke tenue uit de kast… Mijne dame, mijn heer, u wordt verwacht! Lezen over de wereld van Game of Thrones

 15-16      Amsterdam Comic Con 
Voor deze editie verwachten we vele geweldige Hollywood gasten uit films, tv-series en cult programma's naar Amsterdam te halen. Maar ook Cosplayers, Comic Artists en andere Special Guests! In 2017 waren Marjolein en Demi op de ACC en maakten een sfeerverslag.

28-30  Abunai!  Veldhoven The theme for 2019 is High Tech, Low Life (Cyberpunk). Our three-day convention will be filled to the brim with both regular and LARP-themed events. Follow the white rabbit; dive deep into this dark, dystopian world. Boeken met dystopieen? 

61b8dc909aea98a5cd509c82c0eb0503.gif

*** Elfia Arcen Arcen
In Elfia ben je wie je bent, maar het fantastische is: je kan ook zijn wie je wilt zijn. Elfia kan omschreven worden als een evenement, een kostuumevenement, met verbazingwekkende en schitterende kostuums; met levendige optredens, sensationele shows en marktkramen waar je spullen kan kopen waar je het bestaan niet van af wist.

***Tomofair  Nijmegen

Een Japanse markt met tientallen stands, nog meer gaming, cosplay, anime, manga, uitgebreid foodcourt en nog meer entertainment!
Manga een wereld apart

7e9736ff963a6902d07614cc7ce28b1b.gif

 

**          First Look Festival Utrecht
Firstlook Festival tovert de Jaarbeurs twee dagen lang om tot het grootste digitale pretpark van de Benelux. Bezoek de vele stands vol consoles, PC’s, handhelds, VR-setups, raceseats, gadgets en speel games, games en nog eens games. Wandel langs de tientallen kramen op de Market Place en scoor de tofste comics, figurines, t-shirts of andere merchandise. Check prachtige cosplay en bekijk spectaculaire e-sports. Er is ongelofelijk veel te doen!

***       Middeleeuws festijn Hernen Hernen

**           Helltopia Ooidonk (B)
It's close to midnight
Something evil's lurking from the dark
Welcome at our Belgian Halloween & Horror Fest!

***        Fantasy Fest  Rijswijk
Welkom op Fantasy Fest! Halloween editie Hét festival waar je kunt zijn wie je bent. Hét festival waar sprookjes, films, series en verhalen tot leven komen en waar niets aan de verbeelding wordt overgelaten. Laat je zien, laat je horen en beleef jouw fantasie.

cb6de48d413f28ec7a4447594e6a7edc.gif

*** CastleFest Winter Editie.
Waan je in een compleet andere wereld op de Castlefest Winter Editie, een Fantasy festival in winterse sferen. Een feest voor jong en oud, waarbij je, zodra je de poorten doorgaat, een andere wereld instapt. De Castlefest Winter Editie is een winterse totaalbeleving met muziek, fantasy schrijvers, catering in stijl, kampvuurtjes, middeleeuwse ambachten, een knusse sfeer en een markt met alles waar de Fantasy-liefhebber naar op zoek is.

*** Dutch Comic Con winter editie  Houd je van cosplay, comics, manga, gaming of esports? HDCC  heeft het allemaal (en zelfs nog meer)! Bereid je voor op een geweldig weekend vol entertainment, bijzondere ontmoetingen, deel jouw passie met anderen en maak nieuwe vrienden

**Archeon Midwinter Fair.
De Midwinter Fair in Archeon, het winterse festival voor jong en oud! Dit jaar gaan ze terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter. De viering van het licht, want de dagen worden weer langer!

aa248d4ef7387cc3d9415655743537a5.gif

      2021 2 daags        FantaSea Breskens

Het enige FANTASY evenement in Zeeuws Vlaanderen!
Een wereld waar je kunt zijn wie je wilt zijn. Een wereld vol fantasie met als decor....de zee!
Ben jij de slechterik of de goede fee? Ben je de Zot of het Beest? Zit in jou een elfje of een trol? Heks, zeemeermin, Peter Pan, Mister Spock of een ander fantaseafiguur, alles mag en kan!
Leef je uit en kruip in de huid van wie jij wilt zijn vandaag.
Iedereen mag verkleed rondlopen, graag!

Januari

*** 

04-05       Tomofair            Amsterdam. 

Tientallen kramen met anime, manga, games, cosplay, comics, movie en fantasy merchandise. Tientallen speelbare (retro) games. En natuurlijk ook deze editie weer TomoTaste; het Japanse live cooking event in Amsterdam! Meer weten over Manga?

Februari

*** Comic Con          Brussel.
Met gasten uit Lord of the rings, starwars, Harry Potter, Charmed.

****       Tomofair           Rotterdam. 
De grootste indoor Japanse markt van NL. Tientallen stands, nog meer gaming, cosplay, anime, manga, uitgebreid foodcourt en nog meer entertainment! Lees ons overzicht van interessante Aziatische boeken.

*****   Fantasy Fest  de broodfabriek Rijwsijk.  
Hét festival waar je kunt zijn wie je bent. Hét festival waar sprookjes, films, series en verhalen tot leven komen en waar niets aan de verbeelding wordt overgelaten. Thema: Enchanted World. Inspiratie opdoen, lees grimm-ige-sprookjes, of buitegewone sprookjes.Reacties op: Fantasy Evenementen Kalender 2020

Meer informatie

Gesponsorde boeken