400 volgers: feest!

op 27 mei 2019 door

Hoera het is deze week feestweek op Hebban en dat vieren wij ook! Wij vieren dat we 400 volgers op de spot hebben. Inmiddels is het alweer opgelopen tot 403 volgers en daar zijn wij super blij mee. Om het te vieren kijken we terug op de twee-en-half jaar dat we deze club op Hebban hebben, met onze overzicht van 4x 10 favorieten! Geniet en  hopelijk komen er nog vele jaren en volgers bij!

(ps. Je kunt dit artikel ook gebruiken om de favorieten van de Scifi & Fantasyclub af te vinken in onze Readingchallenge )

10x favoriet boek

Janneke: 1Q84 (en als we die niet binnen fantasy rekenen dan The Crystal Shard van RA Salvatore). Beste serie: de gehele Forgotten Realms serie van RA Salvatore (over Drizzt).

Cindy: Nevelen van Avalon, dat heeft me toch echt aan het fantasy lezen gezet.

Vanessa: Mijn favoriete boek is Sperling van WJ Maryson. Het boek Sperling, is voor mij heel speciaal omdat het een van de eerste epische fantasyverhalen was die ik las, tevens was W.J. Maryson voor mij naast de schrijver van een reeks geweldige boeken ook een spil in het vinden en het ontmoeten van andere gelijkgestemden.

Merel: De naam van de wind (maar als ik moet kiezen sinds de Hebban club ga ik voor Borne, dat vond ik zo'n gaaf en verrassend boek!)

Marjolein: Rode Letters van Anne Bishop.

DemiAmerican Gods van Neil Gaiman.

Kim: Om niet in herhaling te vallen kies ik voor mijn favoriete boek dat ik voor onze Genreclub heb mogen bespreken en dat is dan toch En ik herinner me Titus Broederland van Auke Hulst.

Marc: Hitchhiker's guide to the Galaxy.

Yvette: Er zijn vele boeken waar ik erg van heb genoten sinds ik lid ben, maar Senlin Ascends van Josiah Bancroft heeft de meeste indruk achtergelaten. Avontuur, spanning en originele elementen. Niet veel mensen hebben hem gelezen en dat maakt het toch alsof je bij een speciale orde hoort met een geheime handdruk (knock knock Lieke Roovers).

Eline: Ik vind het moeilijk om een favoriet boek te kiezen, maar het boek dat me het meeste is bijgebleven en dat ik mocht lezen voor onze genreclub is Yurei: Dwaallichtjes van Johan Neefjes. Dit boek lag helemaal buiten mijn comfortzone omdat het mijn eerste manga was, maar paste qua thema wel helemaal bij mijn interesses.

10x favoriet auteur

Eline: Een favoriete auteur kiezen, vind ik nog moeilijker dan een favoriet boek kiezen. Dat hangt bij mij altijd af van wat ik op het moment aan het lezen ben en leuk vind. Toch kan ik denk ik wel voorspellen dat Douglas Adams lang één van mijn favoriete auteurs zal blijven, omdat niemand me zo kan doen lachen als hij.

Merel:  Robin Hobb.

Kim: Ik ben eerder fan van bepaalde boeken dan van auteurs, maar als Stefan Brijs of Auke Hulst een nieuw boek publiceren dan kijk ik altijd of dat me aanspreekt. Dat is overigens niet altijd het geval. Veel van hun boeken zijn ook geen verbeeldingsliteratuur.
Janneke: RA Salvatore en Haruki Murakami.

Vanessa:  Dat is een lastige keuze. Naast WJ Maryson vind ik ook Robin Hobb en Patrick Rothfuss geweldig. Uiteindelijk denk ik dat ik voor Patrick Rothfuss ga omdat deze naast het schrijven van geweldige boeken ook veel voor de wereld doet, doormiddel van zijn worldbuilders project.

Demi: Stephen King. Van hem ben ik van plan om elk boek dat hij ooit heeft uitgebracht (en nog zal schrijven) te lezen.

Marjolein: Naomi Novik het was zo leuk om haar te ontmoeten en horen spreken op de Dag van het fantastische boek.

Cindy:  Terry Goodkind en Weis &Hickman.

Yvette:  Inderdaad lastig, want sommige auteurs bevinden zich op de rand van genres. Margaret Atwood beschrijft heel intelligent en over zaken waar ik grote angsten voor heb. Juliet Marillier neemt me mee naar de dromerige, romantische en mythische werelden. Tolkien is en blijft voor mij mister fantasy, maar ik kan het werk van Jay Kristoff de laatste jaren ook zeer waarderen.

Marc: Markus Heitz, waarschijnlijk niet de beste schrijver die er is, maar het doet me nog steeds plezier om een boek van hem te lezen, of nu een klassieke fantasie meer-logie is, of het nu over draken/dwergen/elfen/vampieren of weerwolven gaat.

10x favoriet artikel

Demi: Stephen King voor mensen die niet van Stephen King houden.’ Dit vond ik heel tof als Kingfan: andere mensen aan een leuk boek van hem helpen dat geen horror is. Ook vond ik alle ‘In de ban van’ artikelen erg leuk: zelf schreef ik over Neil Gaiman, Stephen King, George RR Martin en Joe Hill.

Marc: Buitengewoon #1: Humor in de scifi en fantasy

Kim: Naast Verhalenwevers vond ik Fantastisch Kort erg leuk om te maken. Zelf lees ik de besprekingen van boeken graag.

Cindy: Dan toch ook Verhalenwevers, zo leuk dat er allerlei auteurs meededen, zo veel verschillende mensen die samen 1 mooi verhaal vertelden.

Merel: Interview met Johanna Lime. Vond het zo'n leuk gesprek en dat zie je terug aan het verslag!

Eline: Door tijdsgebrek heb ik er nog niet aan kunnen deelnemen, maar ik vind de artikelreeks met de Japanse fantasy heel erg leuk. Ik heb zelf al een aantal boeken van Japanse auteurs gelezen en ik ben er een grote fan van. Het is fijn dat ze nu binnen de fantasy ook iets meer aandacht krijgen.

Marjolein: Welke type fantasylezer ben jij? en dan gelijk ook favoriet commentaar, want ik vond het zo leuk dat iedereen meedeed. Zouden jullie vaker quizzen willen zien?

Yvette:  Oef dat is echt een lastige, want er zijn zoveel leuke artikelen gepubliceerd en een heleboel van mijn hand. Met Welk type SFF-lezer ben jij? hebben we de grootste lol achter de schermen gehad, die voorpret telt al voor tien. De Egghunt was heel leuk om te schrijven, omdat ik zelf achter heel veel kwam. De Klassieker Meeleesclub zijn elke maand ook erg leuk, maar dat is ook meer ene project geworden. Maar ik kan geen darlings killen, ze zijn me allemaal dierbaar.

Janneke: Nedermaand 2018, maar dat is eigenlijk meer een thema dan 1 artikel. Dan kies ik daar een artikel uit en dan is het het interview met Johanna Lime .

Vanessa: Dat is Majesteit, een advies artikel van de hand van oud lid Saskia.

10x favoriet commentaar van de lezers

Merel: lastig, weet ik even niet, ik denk nog even na!
Kim: De reacties van lezers en auteurs op ons feuilleton Verhalenwevers.

Cindy: Dan toch ook op wat voor type lezer ben je, het was lekker interactief.

Marc:”Ik heb dit boek al verschillende malen voorbij zien komen, maar heb er eigenlijk nog nooit echt naar gekeken. Dit artikel heeft mijn desinteresse op doen lossen als sneeuw voor de zon! Ik zet hem meteen op mijn “wil-ik-lezen plankje."

Demi: Ik heb geen echte favoriet: elke keer dat leden enthousiast op onze artikelen en vragen ingingen vond ik heel leuk.
Vanessa: De reacties op wat voor type fantasy lezer ben jij?.

Eline:  Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe enthousiast iedereen meedenkt en puzzelt wanneer er een undercover of een quiz online gaat.

Marjolein: zie favoriete artikel :)

Yvette: no comments :)


We willen alle volgers van de onze spot bij deze heel erg bedanken. Hopelijk blijven jullie nog lang erbij. En dan ook nog van harte Hebban met het vijfjarig bestaan!Reacties op: 400 volgers: feest!

Meer informatie

Gesponsorde boeken