7 x Demonische dieren

op 07 april 2019 door

Op 4 april was de release van de nieuwe verfilming van Pet Sematary in de bioscopen. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Om een beetje in de sfeer te blijven of te komen gaat deze 7x over demonische dieren. Dieren die bezeten zijn door bloeddorst en uit zijn op de jacht op en het doden van de mens. Wat als je lieve, altijd zo vriendelijke huisdier je opeens achterna zit om je naar de keel te grijpen? Als leeuwen niet meer doden om te eten, maar voor het plezier? Als vogels het liefst je ogen eruit willen pikken? Uiteraard beginnen we deze 7x dan ook met het boek waarop de film is gebaseerd en de inspiratie voor deze 7x. Lees en huiver mee…  En om alvast in de stemming te komen is hier de trailer van Pet Semarary.


1a79f94b0828214a67c00cbecd73df9d.png Dodenwake - Stephen King

Louis en Rachel Creed verhuizen met hun twee kinderen en hun kat naar een prachtig huis in Maine. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, één voor de honden en katten uit de buurt, en een veel oudere indiaanse begraafplaats waar de mensen uit het dorp magische krachten aan toeschrijven. Dan komt de kat door een ongeluk om het leven en wordt op de begraafplaats achter het huis begraven. Dan komt Louis er pas achter hoeveel waarheid er in dat bijgeloof steekt, en ontvouwt zich een oeroude kracht. Als dit boek je interesse heeft gewekt, kan je nog meedoen met de klassieker meeleesclub van Dodenwake.

1a79f94b0828214a67c00cbecd73df9d.png

Zoo - James Patterson

Jackson Oz is een verschoppeling onder professionele en academische ecologen en biologen. Oz heeft jarenlang geprobeerd deze wetenschappers te laten luisteren naar zijn bevindingen over het toenemende aantal aanvallen van zoogdieren op mensen. Hij raakt zo geobsedeerd door dit doel dat hij zich aan full-time wijdt aan dit onderzoek. Tijdens een reis door Botswana, overleeft hij een aanval van een grote groep mannelijke leeuwen die samen ongeveer 100 mensen hebben gedood. Bij zijn terugkeer in Amerika blijkt zijn vriendin gedood te zijn door hun eigen huisdier. Vijf jaar later wordt zijn theorie alom geaccepteerd omdat overal in de wereld groepen dieren dichtbevolkte steden binnenstappen en massaal de mensen doden. Hij wordt gerekruteerd door de Amerikaanse president om de zaak te onderzoeken en een oplossing te vinden. Zal dit Jackson lukken voordat de dieren de mensheid hebben uitgemoord? Dit boek was de basis voor de gelijknamige serie.

1a79f94b0828214a67c00cbecd73df9d.png

De vogelsDaphne du Maurier

Nat Hocken, een gewonde oorlogsveteraan, woont samen met zijn gezin in een kleine plaats aan de kust van Cornwall. Nat merkt op dat de vogels daar zich eigenaardig beginnen te gedragen, In het begin denkt Nat dat dit komt door de plotselinge komst van de winter, maar al snel worden de vogels dreigender. De vogels manifesteren zich overal. Ze staan op de huizen, zitten in de bomen, de meeuwen houden de wacht boven de zee. Overal waar men kijkt ziet men vogels die de mensen in de gaten houden. Het blijft niet bij kijken, de vogels gaan over tot de aanval. Ze vallen niet zomaar aan, ze vallen aan om te doden. Alfred Hitchcock wist dit verhaal tot een legendarische film te maken. Naast dit verhaal over de vogels bevat het boek nog vier andere verhalen.

1a79f94b0828214a67c00cbecd73df9d.png

Cujo - Stephen King

King neemt ons mee naar plaatsje Castle Rock, naar het huis van Joe Camber. Zijn zoon Brett heeft een Sint- Bernard genaamd Cujo, een grote goedzak, die geen vlieg kwaad doet. Maar dan wordt Cujo gebeten door een met rabiës besmette vleermuis. De familie Camber heeft niet door wat er met hun hond is gebeurd, maar al snel verandert hun grote lobbes in een enorme moordmachine. Niemand is meer veilig. Ook dit verhaal van King is verfilmd.

1a79f94b0828214a67c00cbecd73df9d.png

Jaws - Peter Benchley

Het vertelt het verhaal van een grote witte haai van ruim 6 meter die een kleine badplaats in zijn greep houdt. Iedereen die zich in het water begeeft loopt groot gevaar. Niemand is veilig, de witte dood valt iedereen aan en is niet te stoppen in zijn moordlust. Zelfs op een boot is men niet veilig.  Het verbieden van het zwemmen in de zee stuit op grote tegenstand omdat de inwoners van de badplaats afhankelijk zijn van het toerisme. Dat maakt dat de dreiging in het begin niet serieus genomen wordt en het aantal slachtoffers stijgt. Martin Brody neemt het samen met twee andere mannen op zich om het monster te doden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Deze haai reageert anders dan men ooit heeft gezien. Dus wees gewaarschuwd… het is nooit veilig om terug het water op te gaan, laat staan het water in te gaan. Zie je liever beelden? Kijk dan de op dit boek gebaseerde gelijknamige film.

1a79f94b0828214a67c00cbecd73df9d.png

The Man-Eaters of Tsavo - John Henry Patterson 

Een waargebeurd verhaal over twee leeuwen in de regio van Tsavo, die verantwoordelijk waren voor de dood van een groot aantal werkers op de spoorweg Kenya - Uganda tussen maart en december 1989. Wat de gebeurtenissen zo angstaanjagend en bijzonder maken, was hun ongewone gedrag en manier van aanvallen en doden. Dat deden zij niet om te overleven, dat deden zij voor het plezier. Patterson was zelf betrokken bij de jacht op deze leeuwen. Het verhaal werd verfilmd als The Ghost and the Darkness. Een film die de angst voor deze leeuwen heel goed naar voren weet te brengen.

1a79f94b0828214a67c00cbecd73df9d.png

Rattenleger - James Herbert

Na de bestrijding van een grote rattenplaag, blijken nog niet alle ratten uitgeroeid. Gemuteerde reuzenratten terroriseren een bos in de buurt van Londen. Ze zijn niet alleen groot, ze zijn ook nog eens enorm slim en worden geleid door een afzichtelijke vrouwelijke rat. Deze monsters zetten hun tanden in alles en iedereen dat het tegenkomt en richten een slachting aan onder de bevolking. Kan deze rattenplaag wel worden bestreden?

Nieuwsgierig geworden naar één van deze boeken? Heb je ze zelf al gelezen of heb je een mooie aanvulling? Laat dat het dan vooral weten.75360e82b9e19d7646a254ab6be54f3d.jpgReacties op: 7 x Demonische dieren

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

James Patterson

James Patterson

James Patterson (Newburgh, Orange County, 1947) is een Amerikaans auteur van ee...

Daphne du Maurier

Daphne du Maurier

Daphne du Maurier (Londen, 13 mei 1907 – Par (Cornwall), 19 april 1989) wa...

James Herbert

James Herbert

James Herbert (1943-2013) was een Brits thrillerauteur. Hij was een van de bestv...

Gesponsorde boeken