Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

7 x Fantastische trilogieën

op 07 december 2018 door

Over een paar weken is het voor veel mensen kerstvakantie. Naast het gezellige samenzijn met kerst, het kerstdiner, de oliebollen en het nieuwe jaar inluiden, kan je heerlijk uitbuiken met een goed boek of misschien wel meerdere boeken. De één leest nu eenmaal sneller dan de ander. Om aan de behoefte van beide partijen te voldoen komen hier zeven mooie trilogieën aan bod. Er zijn er uiteraard nog zoveel meer, te veel om in dit artikel te benoemen. Desalniettemin hopen we dat er voor ieder wat wils bij zit. Neem nog een lekker kerstchocolaatje, een glühwein, een chocolademelk of een appelbeignet. Kruip lekker weg bij de haard, in een hoekje van de bank, onder een deken of waar het ook maar behaaglijk is en geniet van deze laatste 7x van dit jaar. 

Southern Reach trilogieJeff VanderMeer

In de drie boeken Vernietiging, Autoriteit en Aanvaarding staat Gebied X centraal, een mysterieus ecosysteem waar zich bijzondere gebeurtenissen afspelen. Het gebied breidt steeds meer uit en bedreigt de gehele wereld. Southern Reach is een overheidsbureau dat verschillende expedities organiseert die het gebied moeten verkennen en analyseren. Het doel van de expeditie is de oorzaak te vinden van de uitbreiding van het ongrijpbare ecosysteem en die proberen tegen te houden. Sommige expeditieleden keren op onverklaarbare wijze terug of sterven onder mysterieuze omstandigheden. Het boek Vernietiging is verfilmd  en draagt de titel Annihilation, de oorspronkelijke titel van het boek.

De Verborgen universiteit - Natalie Koch

In Londen bevindt zich een verborgen universiteit waar magie wordt onderwezen. De Amsterdamse Alexa krijgt een uitnodiging om juist op deze universiteit te komen studeren en komt erachter dat haar vader, die zij nooit heeft gekend, ook een leerling was van deze universiteit. Alexa blijkt bepaalde gaven van haar vader te hebben gekregen. Zij gaat op zoek naar het verleden van haar familie en stuit daarbij op geheimen. Met alle gevolgen van dien, de geheimen zijn zo duister, dat heel Londen in gevaar komt. Deze trilogie bestaat uit De erfenis van Richard Grenville, Het levende labyrint en sluit af met De stad van de alchemist.


De kronieken van LonTobyn - David B Coe

Duizend jaar lang hebben de kinderen van Amarid, magiërs en meesters wiens kracht voortvloeit uit geestelijke verbintenissen met roofvogels, het idyllische land Tobyn-Ser bewaakt, een rijk van verheven bergen, glooiende vlaktes en diepe, groene wouden. Hun magie heeft vrede en welvaart gebracht. Nu zijn er afvalligen die hun eed hebben verbroken en angst en chaos naar het land brengen. Zij zijn niet het enige gevaar van Tobyn-Ser, het zusterland Lon-Ser vormt een net zo’n grote bedreiging. Kunnen de kinderen van Amarid het tij nog keren nu er een burgeroorlog op handen is? Lees het snel in De kinderen van Amarid, gevolgd door Het volk van Gildri en De priesters van Arick.

In de schaduw van de Raaf - Anthony Ryan

De serie bestaat uit Vaelin Al Sorna, De torenheer en De Vuurkoningin. Het gaat over de beruchte Vaelin Al Sorna die vele bijnamen heeft, waaronder Beral Shak Ur, de Schaduw van de Raaf. Na voor zijn leven te hebben gevochten in de arena en de zoektocht naar antwoorden over het lot van zijn ouders wordt Vaelin benoemd tot Torenheer van de Noordlanden. Een positie waarin hij rust hoopt te vinden. Voor hen die zijn aangeraakt door het Lied van het bloed is dat echter niet weggelegd. Wederom wordt hij gedwongen te vechten, maar er staat meer dan zijn leven op het spel.


In de ban van de ring - J.R.R. Tolkien

Wanneer de hobbit Frodo van zijn excentrieke oom Bilbo Balings een ring cadeau krijgt, kan hij niet vermoeden dat dit het begin is van een groot avontuur. De tovenaar Gandalf legt hem uit dat het geen gewone ring is; het is de Ene Ring die door de Donkere Vorst Sauron is gemaakt om er de wereld mee te overheersen. En zolang de Ring niet vernietigd is, zal die dreiging blijven bestaan. Dit verhaal bestaat uit de delen De reisgenoten, De twee torens en sluit af met De terugkeer van de koning.

Silo - Hugh Howey

In een geruïneerd en giftig landschap leeft een grote bevolkingsgroep in een gigantische ondergrondse silo. Honderden meters onder de aardoppervlakte wonen de mensen er in een streng gereguleerde maatschappij. Sheriff Holston, jarenlang een trouwe aanhanger van de wetten van de silo, breekt onverwachts het allergrootste taboe: hij wil naar buiten. Hoe dit afloopt? lees het in Silo, zijn opvolger Schakel en het laatste deel Stof.

De verheven steen - Weis & Hickman

In de delen Bron van duisternis, Wachters van de leegte en Reis voorbij het einde lezen we over Loerem. Het is een wereld vol wonderlijke schoonheid en genadeloos bedrog, bevolkt door mensen, elfen, dwergen en orken in een wankel evenwicht van macht en eigenbelang. Een wereld geregeerd door de Domeinheren, strijders van vlees en bloed, maar gevormd door de magie van de Verheven Steen. En daar, in het hart van Loerem, sluimert een allesbehalve vergeten kwaad.

Welke trilogie heb jij al gelezen, welke staan op je verlanglijstje en welke raad je aan?

11f9f2d4b28eb7f811d41ec43fd852f5.jpgReacties op: 7 x Fantastische trilogieën

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jeff VanderMeer

Jeff VanderMeer

Jeff Vandermeer (1968) is een Amerikaans auteur van science fiction en fantasy. ...

Natalie Koch

Natalie Koch

Natalie Koch (1966) studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en we...

Anthony Ryan

Anthony Ryan

Anthony Ryan (1970) werd geboren in Schotland, maar bracht het grootste dee...

J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien werd op 3 januari 1892 in Zuid-Afrika geboren als zoon...

Hugh Howey

Hugh Howey

Hugh Howey (1975) is een Amerikaanse schrijver van sciencefictionthrillers. Hij ...