7 x Boeken die we verfilmd willen zien

op 07 augustus 2019 door

Er zijn zo ontzettend veel mooie boeken met prachtige, aangrijpende, meesleurende en afschuwelijke verhalen. Een gedeelte is al verfilmd of vertaald naar een serie. In deze 7 x laten we weten welke boeken, die nog niet op het witte doek zijn verschenen, wij graag verfilmd zouden willen zien en natuurlijk waarom. Dus laat de maïskorrels maar poppen, pak er een lekker drankje bij en ga er rustig voor zitten. Zit er iets voor je tussen?

Nimmernacht van Jay Kristoff   

Nimmernacht is het eerste deel van Jay Kristoffs trilogie over Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen op een school voor huurmoordenaars. Ze is voorbestemd om koninkrijken te vernietigen, en toch is Mia Corvere nog maar tien jaar oud als ze noodgedwongen, na het verlies van haar familie, haar eerste les in de dood krijgt. Zes jaar later zet het kind dat is opgegroeid in de schaduwen haar eerste stappen in de buitenwereld om een belofte waar te maken – de belofte die ze zichzelf deed op de dag dat ze alles verloor. Maar Mia’s vijanden zijn machtige figuren, en de kans dat ze bij hen in de buurt kan komen is erg klein. Dus als ze wraak wil nemen, moet Mia zelf een wapen worden dat haar gelijke niet kent. Ze moet zichzelf bewijzen tussen de dodelijkste jongens en meisjes van haar opleiding aan de Rode Kerk. Een school waar moordenaars, leugenaars en demonen de dienst uitmaken, en zelfs de leraren het op je voorzien hebben. Gelukkig is Mia niet zomaar een student. De schaduwen houden van haar... en ze nemen al haar angsten weg

Vanessa: Dit boek zou een mooie basis zijn om verfilmd te worden. Iets van een Romeinse Game of Thrones. De verbeelding van de enorme bewoonde botten lijkt me spectaculair en ik ben heel benieuwd of ze de school zo bloederig zouden weer geven.

Demi: Nimmernacht is een heel gaaf boek dat veel geliefde elementen bevat uit de (YA)Fantasy wereld, maar toch ook heel origineel is. Een school die moordenaars opleidt en sarcastische humor van een kat die uit schaduwen bestaat... Geweldig! Ik zou al ruim van tevoren bioscoopkaartjes bestellen voor deze film.

Cindy: Zo origineel, dat verdient gewoon een film! Of het goed uit de verf zou komen? Dat ligt denk ik aan het budget voor de visuele aspecten. Maar zeg nou zelf, schaduwen die in de vorm van dieren tot leven komen, een school om moordenaars op te leiden en een omgeving die op en top fantasy is… ik kan niet wachten. Maar mag ik dan ook stiekem hopen op het sarcasme dat in het boek zo geweldig uit verf komt?

Senlin ascends van Josiah Bancroft

Thomas Senlin, een belezer leider van een vissersdorp, heeft als droom: de toren van Babel met eigen ogen aanschouwen. De toren is zo immens als een berg en zo divers als een natie. Gelokt door de grote beloften van een gids neemt Senlin zijn nieuwe bruid, Marya, mee op de huwelijksreis van hun dromen. Maar zodra ze bij de toren aankomen, verliest Senlin Marya in de krioelende menigte. Senlins zoektocht naar zijn vrouw voert hem door gekkenhuizen, balzalen en theaters. Hij moet verraad, moord en de lange kanonnen van een vliegend fort overleven. Maar als hij hoopt zijn vrouw te vinden, zal hij meer moeten doen dan alleen overleven. Deze rustige man die van lezen houdt, zal nu een man van actie moeten worden.

Yvette: Ik zou dit boek graag verfilmd en vertaald zien worden. Hij is erg gaaf, beetje de avontuurlijke Indiana Jones, de doordachte Alan Quatermain meets de omgeving van Peter Pan. Met luchtpiraten hè. Verder een onwaarschijnlijke hoofdpersoon waar je van gaat houden en een stelletje vreemde en angstaanjagende zijpersonages die het avontuur alleen maar leuker maken. Senlin Ascends leent zich heel goed voor bewegende beelden.

Een seconde later van William R. Forstchen

Geschiedenisprofessor John Matherson woont in Black Mountain, North Carolina. Terwijl hij bezig is om een barbecue voor zijn kinderen voor te bereiden, valt opeens alle elektriciteit uit. Aanvankelijk lijkt het een stroomstoring, maar dan merkt hij dat hij het constante lawaai van de snelweg naast zijn huis ook niet meer hoort. Van het ene moment op het andere is het oorverdovend stil en zal het leven van John en zijn kinderen voor altijd ingrijpend anders zijn. De oorlog barstte los voordat iemand er maar erg in had en duurde welgeteld één seconde. Plotseling worden de Verenigde Staten teruggeworpen naar het stenen tijdperk en stort de samenleving in hoog tempo ineen. Een electromagnetic pulse (EMP) vaagt in één klap de totale elektrische infrastructuur weg waardoor niets meer werkt; verwarming, airco, computers, banken, ziekenhuizen, auto's, vliegtuigen en alle andere apparaten en voertuigen waar elektronica in zitten. Maar wat doe je als je geen boodschappen meer kunt doen omdat de kassa niet werkt? Wat is contant geld dan nog waard? En hoe kom je van A naar B zonder andere vervoersmiddelen dan je eigen twee benen? Weet je de weg in je eigen huis in het donker? Maar de meest zorgwekkende vraag is: Hoe ver gaan anderen om te overleven? Een seconde later is het eerste deel van de EMP trilogie.

Cindy: Ik zou dit boek heel graag verfilmd willen zien, het verhaal komt zo realistisch over, het zou zo maar eens waarheid kunnen worden in de toekomst. Het vertelt veel over waar wij als mens afhankelijk van zijn, hoe kwetsbaar we zijn en hoe de menselijk aard is. Het is een zeer indrukwekkend verhaal met een dringende boodschap waar hopelijk naar wordt geluisterd.

Marc: Een seconde later is niet alleen een goed boek, maar het dient een nobel doel, namelijk de wereld overtuigen van het zeer reële gevaar van een EMP.

De erfenis van Richard Grenville van Nathalie Koch

Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leert haar krachten ontwikkelen. Ze ontdekt dat Londen vol geheime plekken zit, van verborgen kelders en kroegen tot spookmetrostations, en het wordt haar vooral duidelijk dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze wereld. Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie – en waarom? De erfenis van Richard Grenville is het eerste deel van de trilogie De verborgen universiteit. Het is een verhaal over magie, een kunst en wetenschap die nog springlevend is – maar hoe lang nog?

Kim: Dit boek is spannend, net als de twee vervolgdelen en hebben een bijzondere sfeer die prima overgebracht kan worden in een film. Het lijkt me bovendien geweldig om te zien hoe het verhaal in het verhaal en de muziekmagie tot leven gebracht worden. Tijdens het lezen zag ik sommige scènes bijna voor me. Het moet geweldig zijn om ze daadwerkelijk op beeld te zien.

Het bottenseizoen van Samantha Shannon

De negentienjarige Paige Mahoney werkt in de Londense onderwereld bij Seven Dials voor een man genaamd Jaxon Hall. Paige werkt als bode tussen de geheime cellen, waarbij ze heen en weer reist tussen de gedachten van mensen. Ze is een droomloper, een helderziende die al hoogverraad pleegt door te ademen. Het regent op de dag die haar leven zal veranderen. Ze wordt aangevallen, gekidnapt en getransporteerd naar Oxford, de stad die al tweehonderd jaar gezocht wordt. Daar ontmoet ze Warden, een Rephaite met een donkere honinghuid en grote gele ogen. Hij is het mooiste en meest beangstigende wat ze ooit gezien heeft - en hij gaat haar beschermen.

Marc: Het bottenseizoen vond ik erg vernieuwend en zeker die alternatieve wereld en het soort 'monsters' dat ze opvoeren zou ik wel in beeld willen weergegeven zien. Ook het feit dat er nogal wat kleurrijke hoofdpersonages in rondlopen geeft een filmmaker de kans om er iets boeiend van te maken.

Turbulence van Samit Basu

Aman Sen is slim, jong, ambitieus en gaat nergens heen. Hij denkt dat dit komt omdat hij niet de juiste connecties heeft - maar dan stapt hij uit een vliegtuig van Londen naar Delhi en ontdekt dat hij een halfgod van communicatie is geworden. Inderdaad, iedereen op de vlucht van Aman heeft nu buitengewone vaardigheden die overeenkomen met hun diepste verlangens. Vir, een piloot, kan nu vliegen. Uzma, een ambitieuze Bollywood-actrice, heeft nu een oneindig charisma. En dan is er Jai, een onverwoestbaar eenmansleger met een goed ouderwets doel - de wereld regeren! Aman wil ervoor zorgen dat hun nieuwe krachten niet worden verspild aan de standaard misdaadbestrijding, om beroemdheden te ondersteunen of voor reality-tv. Hij wil de planeet helen, maar bij elke stap die hij zet, ondervindt hij dat sommige middelen anderen kunnen schaden. Zal het allemaal eindigen, zoals 80 jaar superheldenfictie suggereert, in een zinloze, explosieve knokpartij? Het gaat in wezen over twee zeer menselijke vragen. Hoe zou je je voelen als je echt kreeg wat je wilde? En wat zou je doen als je de wereld echt zou kunnen veranderen?

Janneke: Superhelden meets Bollywood! De wereld is gek op superhelden, kijk maar naar de enorme hoeveelheid Marvelcomics die het witte doek bereiken.

De glazen troon van Sarah J. Maas

Ze wordt door twee mannen bemind. Het hele land vreest haar. Alleen zij kan het koninkrijk redden. Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Marjolein: Een lekker lange serie. Het zou zo gaaf zijn om die mooie wereld op een groot scherm te kunnen zien. En de boeken hebben de juiste balans tussen actie en humor.

Demi: Het is een lange reeks met veel personages, locaties en verschillende soorten magie, dus het zou wel heel moeilijk zijn. Waarschijnlijk zal het nooit een waardige verfilming krijgen, maar het zou heel gaaf zijn om al die personages in het 'echt' te zien. Misschien dat HBO graag een gelijksoortige serie als Game of Thrones wil verfilmen.


Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en waarom? Laat het ons weten, daar zijn we nieuwsgierig naar!Reacties op: 7 x Boeken die we verfilmd willen zien

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jay Kristoff

Jay Kristoff

Jay Kristoff (geboren 12 November 1973) is een Australische auteur van fantasy e...

William R. Forstchen

William R. Forstchen

William R. Forstchen heeft een PhD van Purdue University in militaire geschieden...

Natalie Koch

Natalie Koch

Natalie Koch (1966) studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en we...

Samantha Shannon

Samantha Shannon

De Engelse auteur Samantha Shannon (Hammersmith, Londen, 1991) groeide op in Lon...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Gesponsorde boeken