7x Fantastische Feesten

op 07 februari 2018 door

Nog even en dan is het zover, dan kan carnaval losbarsten. Feit is dat sinds mensenheugenis overal ter wereld het wisselen van de seizoenen en de komst van het nieuwe jaar gevierd wordt. Zo werd hier ook na de gure donkere winter het begin van de lente gevierd: nieuw leven, warmte en licht na een duistere en vaak sombere periode. Tijdens de Middeleeuwen zag de Kerk al dat heidens gedoe met lede ogen aan. Het idee ontstond om deze narrenfeesten en andere uitspattingen een religieus tintje te geven. Carnaval werd voortaan op de vooravond van de vastenperiode gevierd: de laatste gelegenheid om nog eens flink te schransen. Ook de SFF Club houdt wel van een feestje en kan dit niet zomaar voorbij laten gaan. Om jullie alvast in feeststemming te brengen, zijn wij op zoek gegaan naar 7 feesten met een fantasytintje. We weten zeker dat dit feesten zijn om niet snel te vergeten.

'Time to drink champagne and dance on the tables'

De Red Wedding uit: Het lied van ijs en vuur; Een storm van zwaarden. Deel 2: Bloed en Goud - George R.R. Martin

95e30b46a546fc8913f043acd26c0003.jpgRobb Stark heeft in ruil voor de oversteek van de Tweeling aan heer Frey beloofd om een Frey tot bruid te nemen. Als  hij daarvan afziet is het aan oom Edmar om een Frey te trouwen en daarmee de verstoorde verhoudingen weer recht te trekken…
En dus vertrekken de Starks naar de Tweeling. Hun aankomst is nog wat ongemakkelijk, maar al snel wordt de sfeer meer ontspannen. Edmar is blij verrast met zijn aanstaande bruid Roslin, die zowel mooi als lief blijkt te zijn. Een uur later zijn de twee getrouwd en kan het feest beginnen met muziek, dans en veel drank. Na de maaltijd, met onder andere kalfshersenen in gelei (eet smakelijk!), volgt het bedritueel. Edmar en Roslin worden naar bed gebracht, een spoor van kleding achterlatend en begeleid door vele schuine grappen. Hun huwelijk is nu officieel begonnen! Maar: de bruiloft komt niet voor niets bekend te staan als de Red Wedding, en nee, dat is niet vanwege de kleur van de wijn...

Het feest van de Evenwende uit: Meester Magiër -W.J. Maryson

Op Aiden leeft onder het aardoppervlak het immense aartswezen Zuol.
Ergens diep onder de grond schouwt hij de wereld.
In ons artikel 7x fantastische dwergen kun je meer lezen over Zuol en het volk van de Daith dat hij schiep.
Om een beetje overzicht te houden in zijn millennia durende leven heeft hij het feest van de Evenwende gecreëerd. Elke twaalf jaar komen alle Daith tezamen in de grotten nabij Zuol en voegen op de wand van een immense grot tekeningen toe over het leven van dat moment. Zo ontstaat er een prachtig naslagwerk van de geschiedenis van Aiden. Maar het duister is bang voor de geheimen van het verleden die op de wanden staan, en neemt zijn maatregelen.

Het schoolbal uit: CarrieStephen King

f65640d44ed3c9fe5594dae6e2099b76.jpgAls de zestienjarige Carrie door de populaire Billy wordt gevraagd om mee te gaan naar het schoolbal, stemt zij toe. Ze heeft even getwijfeld, ze is nu niet bepaald populair en is het mikpunt van spot en heftige pesterijen op school. Billy geeft Carrie het gevoel dat hij oprecht is en ze hoopt op een onvergetelijke avond.
Als het pesten en het treiteren een hoogtepunt bereikt, dan is voor Carrie de maat vol. Ze besluit haar telekinetische krachten in te zetten om wraak te nemen. Het wordt een feestje om nooit te vergeten.

Het oneindige feest uit: Hitchhiker's Guide 1 - Het transgalactisch liftershandboek van Douglas Adams

Als er een feestje is dat je niet wil missen, dan is het wel het oneindige feestje. De enige vraag is: ga je het feestje ooit weer verlaten? Het heet niet voor niets het oneindige feest. Het is namelijk al meerdere generaties non-stop aan de gang (en een combinatie van alle genen van de personen die het feest begonnen heeft er natuurlijk voor gezorgd dat de nieuwe generaties nog grotere feestbeesten zijn.) De kans dat het feest ooit stopt is erg klein, tenzij de drank natuurlijk opraakt. Maar gelukkig is iedereen te dronken om zich hier zorgen om te maken en kunnen ze voorlopig de omringende steden nog ontdoen van al hun drank, crackers, avocadodip, spareribs en wijn. Proberen hen te stoppen is onmogelijk. Ze zijn gewapend en klaar om al je feestsnacks te stelen.

Het toverschool toernooi kerstbal uit: Harry Potter en de Vuurbeker - JK Rowling

9983965d2209f456856f193f01f5f388.jpgHet traditionele Toverschool toernooi kerstbal vindt plaats voor de leerlingen van de drie scholen die deelnemen aan het toernooi. Zoals te verwachten is een feestje op Zweinstein iets bijzonders. Het Kerstbal op Zweinstein is alleen toegankelijk voor de leerlingen uit de bovenste vier jaren en duurt van acht uur 's avonds tot middernacht. Leerlingen die op het bal komen zijn verplicht een zogenaamd Galagewaad te dragen. Traditiegetrouw wordt het Kerstbal geopend met een speciale wals door de Kampioenen van het Toernooi en gedurende de avond is er een uitgebreid banket. Het feest op Zweinstein wordt muzikaal begeleid door de Witte Wieven, een in de tovenaarswereld wereldberoemde band.

Volle maanfeest uit: Wildewoud van Juliet Marillier

Heel ver hiervandaan, in een onherbergzame streek in Transsylvanië, staat op eenzame hoogte een kasteel: Piscul Dracului. Hier wonen de vijf zusters Tatiana, Jena, Paula, Stela, Iulia en hun zieke vader. In tegenstelling tot haar oudere zus Tati is de avontuurlijke Jena niet de knapste. Ze brengt het liefst samen met haar kikker Gogu de tijd door in de uitgestrekte bossen, op zoek naar Portaal. Deze magische poort vormt bij volle maan de doorgang naar het Andere rijk, waar ze het Vollemaanfeest vieren. Hier dansen ze de hele nacht tussen magische figuren. De nacht duurt eeuwig en alle zussen beleven de mooiste momenten. Maar dan komen de Nachtmensen opdagen en wordt een van de zussen verliefd.

Bilbo's 111ste verjaardag uit: In de ban van de ring: De Reisgenoten van J.R.R. Tolkien

053441e22704526cadeed3132d6d2b98.jpgNa de onverwachte reis die Bilbo maakte in De Hobbit, werd hij ouder dan welke Hobbit dan ook. Uiteindelijk bereikte hij de bijzondere mijlpaal van 111. Hij besloot dat dat het perfecte moment was om een knalfeest te geven; en om voorgoed te verdwijnen. Op het feest was er genoeg te eten voor de altijd hongerige hobbits, en Gandalf de tovenaar zorgde voor spektakel met zijn vuurwerk. Tijdens zijn grote speech verdween Bilbo letterlijk uit het zicht, maar Gandalf wist wat hij van plan was en wachtte hem op in Bilbo's huis. Na een gesprek vertrok Bilbo voorgoed op zijn een na laatste reis naar Rivendel. Bilbo's verjaardag was het begin van de legendarische reis die Frodo zou ondernemen samen met acht metgezellen; maar vóór die reis begon was er een avond van eten, feesten en een heerlijk gevoel van onbezorgdheid en onwetendheid over wat hen nog te wachten stond.

Welk feestje zou jij absoluut niet willen missen? Of heb je een ander mooi feest in gedachten? Laat het ons vooral weten.Reacties op: 7x Fantastische Feesten

Meer informatie

Gerelateerd

Over

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...

W.J. Maryson

W.J. Maryson

W.J. Maryson, pseudoniem van Wim Stolk (De Lier, 21 december 1950 – Kats, ...

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Douglas Adams

Douglas Adams

Douglas Adams (1952-2001) was een humoristische SF-auteur. ‘Het transgalac...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Juliet Marillier

Juliet Marillier

Juliet Marillier (Dunedin, Nieuw-Zeeland, 1948) is een Australische  a...