7x Fantastische Kameraden

op 07 mei 2020 door

De vele helden en heldinnen in onze Scifi verhalen kunnen niet zonder een goede kameraad. Kameraden hebben soms een menselijke vorm, maar ook regelmatig de vorm van een dier. Vaak hebben ze een belangrijke rol in het verhaal. Nodig voor hulp en advies, een luisterend oor. Voor een grapje om de spanning te breken of als afleiding. Alles om het verhaal toch naar een goed einde te krijgen.

- Sam Gewissies/Gamgee -  In de ban van de Ring.
Sam is een trouwe reisgenoot van Frodo Balings. Sam ziet het als zijn persoonlijke taak om tijdens de reis op Frodo’s welzijn te letten en om hun doel om de ring te vernietigen tot een goed einde te brengen. 


- Ron Wemel - Harry Potter.
Ron en Harry zijn vanaf hun eerste ontmoeting beste vrienden. Ron zorgt vaak voor een komische noot in de verhalen. Hij is bang voor spinnen en goed in toverschaak. Ron kan soms wat jaloers zijn op de aandacht Harry krijgt, maar vaak steunt hij zijn vriend door dik en dun.


- Emre - Het lied van het gebroken zand.
Emre groeit samen met 
Ceda op in de sloppen wijken van Sharakhai. Als kleine kinderen waren ze onafscheidelijk en haalden ze geregeld kattenkwaad uit, wat vaak voor Ceda resulteerde in een pak slaag van haar oom. Ceda komt graag in het huis van Emre waar hij samen woont met zijn broer. Zal hun vriendschap de boeken overleven?

de Nar - Boeken uit het rijk van de Ouderlingen.
Wanneer 
Fitz opgroeit aan het hof van koning Vlijm, ontmoet hij de Nar. De Nar is een acrobatische grappen maker. Die graag zijn toehoorders voor gek zet. De Nar zijn uiterlijk is bijna dat van een Albino, met een lichte huid, witte haren en kleurloze ogen. De band tussen hem en Fitz wordt na gelang de verhalen vorderen steeds sterker en zijn invloed op Fitz steeds groter.

- Meneer Goedhart - Nimmernacht.
Tijdens de meest 
weerzingwekkende gebeurtenis van haar jeugd, vind Mia troost en hulp bij een schaduw in de vorm van een kat. Ze noemt deze Meneer Goedhart. Meneer Goedhart neem de angst bij Mia weg, waardoor ze onbevreesd haar tegenstanders tegemoet gaat. Hij staat haar regelmatig bij met advies maar of dat het juiste advies is?

- Reichis - Spellslinger. 
Reichis is een eekhoorn kat, alleen Kellen kan Reichis's gegrom verstaan. Algauw wordt deze vloekende en sarcastische eekhoorkat de 'business partner' van Kellen. Die hem soms uit penibele situaties red, maar soms ook niet.

-
 Mogget - Het oude Koninkrijk.
Mogget is wezen van vrije magie in de vorm van een witte kat. Mogget is een bediende in het huis van de Abhorsen en is gebonden door een rode halsband. Hij probeert regelmatig of iemand hem wil bevrijden. Maar of dat een slim plan is?

Welke kameraden zouden we nog meer moeten kennen?Reacties op: 7x Fantastische Kameraden

Meer informatie

Gerelateerd