7x Fantastische LGBTQ+ karakters

op 07 februari 2021 door

Het Genre SF&Fantasy heeft al zijn hele bestaan ruimte geboden aan onderwerpen en karakters die buiten de gebaande paden vielen. In de 7x van deze maand, de maand van Valentijn, belichten wij de liefde. De liefde in al zijn vormen, in oude maar ook nieuwe verhalen. 

Dannyl uit Het Magiers Gilde

Eens per jaar ontdoen de magiërs van Imardin de straten van zwervers, armen en ander ongewenst volk. Tijdens deze zogeheten Opruiming komt de jonge dievegge Sonea oog in oog te staan met de gevreesde machthebbers. Tot ieders verbazing weet ze evenwel een magiër - een magiër! - met een steen te raken. En ze weet ook nog eens te ontsnappen! Het gevolg is dat het Magiërsgilde haar tot elke prijs onschadelijk wil maken, vóór haar wilde, magische krachten ontsporen en haar vernietigen, wellicht met de hele stad Imardin erbij...

Adrian Mayfield uit Schijnbewegingen

Op zoek naar de Grote Liefde en het Grote Geld zwerft de zestienjarige Adrian Mayfield door Londen. Maar Londen anno 1895 is een gevaarlijke plek als je geen geld op zak hebt en ook nog eens op mannen valt. Adrian komt terecht in een wereld van glamour, miljonairs en kunstenaars, maar ook van afpersers, homohaters en bittere armoede. In deze zinderende wereld vindt hij zijn Grote Liefde. Maar de prijs die hij daarvoor moet betalen is erg hoog... 

De Nar uit de boeken van de Ouderlingen

De Nar is een geliefd karakter in de boeken van Robin Hobb en omgeven met mysterie.
In de wereld van Fitz is de Nar mannelijk en in de wereld van de Levende schepen een vrouw.
De Nar heeft met zijn acties een grote invloed op de ontwikkelingen in de boeken.

Kushiel uit Kushiels Sage

Phèdre wordt geboren met een purperen vlek in haar linkeroog en verkocht als dienstmeisje. Ze groeit op tot een beeldschone jonge vrouw, totdat haar contract wordt opgekocht door de enigmatische edelman Delaunay. Deze onderwijst haar in de meest uiteenlopende zaken en stuurt haar, gewapend met haar uiterlijk en de verfijnde manieren van een courtisane, als zijn spion tussen de edelen van Terre d'Ange.
Met het uiterlijk van een godin en de verfijnde manieren van een courtisane begeeft Phèdre zich tussen de edelen van het rijk als spion in dienst van Delaunay, die banden heeft met het koninklijk huis van Terre d'Ange en wiens voornaamste kapitaal bestaat uit kennis. Op een van haar missies stuit ze op een duister geheim dat het hele land in bedreigt.

Ashlinn uit Nimmernacht

Ze is voorbestemd om koninkrijken te vernietigen, en toch is Mia Corvere nog maar tien jaar oud als ze noodgedwongen, na het verlies van haar familie, haar eerste les in de dood krijgt. Zes jaar later zet het kind dat is opgegroeid in de schaduwen haar eerste stappen in de buitenwereld om een belofte waar te maken – de belofte die ze zichzelf deed op de dag dat ze alles verloor. Maar Mia’s vijanden zijn machtige figuren, en de kans dat ze bij hen in de buurt kan komen is erg klein. Dus als ze wraak wil nemen, moet Mia zelf een wapen worden dat haar gelijke niet kent. Ze moet zichzelf bewijzen tussen de dodelijkste jongens en meisjes van haar opleiding aan de Rode Kerk. Een school waar moordenaars, leugenaars en demonen de dienst uitmaken, en zelfs de leraren het op je voorzien hebben. Gelukkig is Mia niet zomaar een student. De schaduwen houden van haar... en ze nemen al haar angsten weg.


Magnus Bane en Alec Lightwood in Scharlakenrode magie
In deze nieuwe serie van Cassandra Clare (i.s.m. Wesley Chu) volgen we Magnus Bane en Alec Lightwood op hun reis rond de wereld. Maar als het stelletje in Parijs is beland, wordt hun vakantie verstoord door een ontmoeting met een vriend uit het verleden. Een sekte blijkt chaos te veroorzaken over de hele wereld. Een sekte die Magnus ooit heeft opgericht. Blijkbaar. Een keer. Als grap.

De bevolking van Gethen in De linkerhand van het duister

Het verhaal wordt verteld vanuit de persoon Genly Ai, een gezant van de galactische federatie van mensenplaneten, die de Oekumene wordt genoemd. Deze gezant bezoekt de koude wereld Gethen om te zien of deze wereld lid kan worden van de federatie. Hij is hier de eerste bezoeker in duizenden jaren. De planeet, die door de bewoners Winter wordt genoemd, blijkt een extreem koude wereld te zijn. IJs en sneeuw spelen er zo'n grote rol dat de bewoners er tientallen woorden voor hebben, elk behorend bij een specifieke verschijningsvorm van het bevroren water. Het is een regel bij de Oekumene dat een gezant die een nieuwe planeet bezoekt alleen komt, zonder wapens en hoogwaardige technologie, zodat hij zijn diplomatieke missie kan volbrengen zonder dat de bewoners zich bedreigd kunnen voelen. Genly Ai is op zichzelf aangewezen in de vreemde wereld. De enige hulp krijgt hij van de eerste minister van Karhide, die hem zo goed mogelijk probeert te helpen. Maar door de grote culturele verschillen tussen de gezant en de bewoners van Winter denkt de gezant dat de minister hem tegenwerkt en dat deze probeert hem het werken onmogelijk te maken. Het duurt heel lang voordat de gezant een beetje van de bevolking begint te begrijpen: daar het volk tweeslachtig blijkt te zijn, is de samenleving niet gescheiden in een mannelijke en vrouwelijke bevolkingsgroep, wat het werk voor de mannelijke gezant vrijwel onmogelijk lijkt te maken, omdat hij als een buitenstaander, een paria wordt behandeld.

Deze maand een bonus boek. 

Gideon uit Gideon the NInth
The Emperor needs necromancers. The Ninth Necromancer needs a swordswoman. Gideon has a sword, some dirty magazines, and no more time for undead bullshit. Tamsyn Muir’s Gideon the Ninth unveils a solar system of swordplay, cut-throat politics, and lesbian necromancers.  Brought up by unfriendly, ossifying nuns, ancient retainers, and countless skeletons, Gideon is ready to abandon a life of servitude and an afterlife as a reanimated corpse. She packs up her sword, her shoes, and her dirty magazines, and prepares to launch her daring escape. But her childhood nemesis won’t set her free without a service. Harrowhark Nonagesimus, Reverend Daughter of the Ninth House and bone witch extraordinaire, has been summoned into action. The Emperor has invited the heirs to each of his loyal Houses to a deadly trial of wits and skill. If Harrowhark succeeds she will be become an immortal, all-powerful servant of the Resurrection, but no necromancer can ascend without their cavalier. Without Gideon’s sword, Harrow will fail, and the Ninth House will die. Of course, some things are better left dead.

Weet je zelf nog meer karakters, vul ze hier aan in de comments.Reacties op: 7x Fantastische LGBTQ+ karakters

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken