7x Fantastische Magiers

op 07 juli 2020 door

Deze maand gaat de 7x over een in de Fantasy veel gebruikt karakter, de Magiër of Tovenaar. Als machtige wijsgeer, raadgever en soms als intrigant speelt deze een belangrijke rol in vele Fantasy verhalen. Natuurlijk kennen we de allergrootste Merlijn, die in vele verhalen zijn kunsten toont en ook Gandalf en Albus Dumbledore zijn in die rol wereld beroemd. In deze 7x wat minder bekende magiërs. (al kom je ook daar Merlijn weer tegen)

Sarkan a.k.a De Draak uit Ontworteld 
Door de inwoners van de vallei wordt de tovenaar gevreesd, hoewel hij hen beschermt tegen het gevaarlijke woud, is zijn prijs hoog.
Elke tien jaar kiest hij een 17-jarig meisje uit het dorp om hem te dienen. Maakt hij voor zijn volgende dienster de juiste keuze?

De magiër Gwydion uit Taal der Stenen
Gwydion waakt al sinds mensenheugenis over het Engelse Rijk. Hij heeft de druïden zien komen en gaan en hij heeft een bijzondere koning ten strijde zien trekken, in de tijd dat men hem onder een andere naam kende.De legendes spreken over een terugkeer van de koning, maar in het alternatieve Engeland van Robert Carter is er niemand behalve de magiër Gwydion die een bloedige burgeroorlog kan voorkomen.

Akkarin uit De zwarte Magiers 
De jongste Opperheer van het Gilde ooit gekozen. Machtiger dan de bekende magiërs van Imardin en een uitstekende diplomaat. Zou de ongetrainde Sonea een bedreiging voor hem kunnen zijn?

Ke’heops uit Vogelvrij
Sterkste Magiër, hoofd van de familie Ke en leider van de Jan’Tep. Hij streeft ernaar om alle Jan’Tep clans te verenigen onder zijn leiding. Helaas helpt het niet, als je zoon een niet zo begaafde magiër is en zichzelf vaak in de problemen werkt.

Antonin de witte Magiër uit de magie van Recluce
Antonin is een sterke witte magier en gebruikt nu zijn vijfde lichaam en heeft zo het eeuwige leven zou Lerris geschikt zijn als zesde?

Rymlen uit Sperling
Magiër van het vergeten volk. Eeuwige tegenstander van Ozlae. Met zijn medereizigers ooit afgesproken om niet direct in te grijpen in de gebeurtenissen op Aiden. Zal hem dat lukken?

Alabaster Het vijfde seizoen.
De meest krachtige tien ringer ooit geboren. Resultaat van een uitgekiend selectie programma. Hij krijgt de leerling Syeniet onder zijn hoede en samen gaan ze op missie. Maar of dit helemaal goed afloopt

Welke magiër hoort nog meer in dit rijtje?Reacties op: 7x Fantastische Magiers

Meer informatie

Gesponsorde boeken