7x Fantastische Voorspellingen

op 06 januari 2018 door

Al 4000 jaar voor onze tijdrekening werd er in het oude China, Egypte en Babylonië al aan waarzeggerij gedaan. Orakels en  profetische dromen hadden een zeer belangrijke rol in deze. Om het nieuwe jaar te beginnen met een beetje voorkennis, zijn de kaarten geschud en gelegd, de sterren geobserveerd. De theebladeren zijn gelezen en de glazen bol is geraadpleegd. De SFF10 heeft voor jullie alle omens vertaald en daardoor 7 fantastische voorspellingen met een knipoog voor jullie. Ga er lekker voor zitten met een bakkie, een kop thee of een ander drankje en geniet van onze voorspellingen.

Voorspelling 1: Komend jaar kun je te maken krijgen met levensbepalende aspecten van alle tijden: macht, machtsmisbruik, discriminatie, mondiale harmonie en hoe die te bereiken. Je kan honger krijgen naar absolute macht, maar die kan zich onherroepelijk tegen je keren. Lees je echter informatie uit de Nagelaten Vertellingen van Marak, dan kun je de Achtste Rune ontsluiten en dan zul je onoverwinnelijk zijn. Hou de Runenpriesters en de Godkeizer echter wat op afstand, dan overleef je het misschien. (uit Rune van Adrian Stone)

Voorspelling 2: Vier je in 2018 je zestiende verjaardag en heb je de drie eisen om een magiër van de Jan’Tep te worden nog niet volbracht?
Doemt het dienbare leven van een Sha’Tep aan de horizon? Geen nood, als je de nomade Ferius Parfax tegenkomt, dan kun je op haar pakje speelkaarten vertrouwen en ga je misschien wel een vrije toekomst tegemoet. (uit Vogelvrij van Sebastien de Castell)

Voorspelling 3: Als je je eenzaam voelt en bang bent in het donker, moet vechten tegen demonen, wees dan gerust. Bedenk dat je niet alleen bent, de schaduwen zullen je vergezellen en helpen waar nodig. Daarbij ben je sterk en bekwaam genoeg om alle demonen die je teisteren te kunnen verslaan. (uit Nimmernacht van Jay Kristoff)

Voorspelling 4: Droom jij van eeuwigdurende liefde? Een liefde waarbij het niet uitmaakt wat je afkomst is of waar je vandaan komt? Die liefde die altijd zijn weg vindt hoe ver je ook bij elkaar verwijderd bent of hoe groot de verschillen ook zijn? Zo sterk dat alles, maar dan ook alles wordt overwonnen? Zelfs de dood? Geloof me, deze liefde bestaat. Episch, sprookjesachtig, eindeloos. Wie weet vind je hem wel dit jaar. (uit Beren en Lúthien van J.R.R. Tolkien)

Voorspelling 5: Bijna iedereen droomt er van te kunnen vliegen, veel mensen dromen er zelfs van om op een mythisch wezen zoals een draak te kunnen vliegen. Maar wat als ik je zou vertellen dat je zelf die draak zou kunnen zijn? Dat je zou kunen transformeren van je menselijke gedaante, naar dat prachtige trotse, vuurspuwende wezen? En wat ga jij doen als je de macht hebt om te beslissen over leven en dood? (uit Bloed van Kim ten Tusscher)

Voorspelling 6: Wens je te vluchten in het verleden omdat het heden je niet aanstaat? Geconfronteerd worden met een strijd tussen twee groepen? Ontdekken dat je ofwel mee doet, ofwel gebruikt zal worden in deze strijd. Kan ijzer een wapen kan zijn? Hopen een gouden halsring te bekomen om aldus veel machtiger te worden? (uit Het veelkleurige land van Julian May)

Voorspelling 7: Heb je komend jaar geen zin om een Queeste te ondernemen in een zoektocht naar zeven zwaarden en het boek van Kennis? Ben je uitgekeken om steeds nieuwe vrienden te maken en oude achter te laten? Ben je te moe om vrede te brengen in heel Aiden en heb je geen motivatie om de strijd aan te gaan met het duister? Ga dan niet op jacht! Blijf lekker in je bed. Dan voorkom je dat je over de grens gaat en jezelf in een gevaarlijk avontuur stort. (uit Meester Magiër van W.J. Maryson)      

Van welke voorspelling hoop jij dat deze uitkomt?     

                      Reacties op: 7x Fantastische Voorspellingen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Adrian Stone

Adrian Stone

Ik ben een Nederlandse fantasy auteur, uitgegeven bij Luitingh. Mijn echte naam ...

Sebastien de Castell

Sebastien de Castell

Sebastien de Castell is een Canadese schrijver. Hij schreef de 'Greatcoats'-seri...

Jay Kristoff

Jay Kristoff

Jay Kristoff (geboren 12 November 1973) is een Australische auteur van fantasy e...

J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien werd op 3 januari 1892 in Zuid-Afrika geboren als zoon...

Kim ten Tusscher

Kim ten Tusscher

Schrijver van fantasy en lezer van alle genres om het spannend te houden.

Julian May

Julian May

Julian May (1931-2017) was schrijfster van fantasie en sciencefiction. Ze schree...