7x Fantastische Romantiek

op 07 maart 2021 door

Romantiek is soms een groot onderdeel van het plot in een Fantasy verhaal en soms speelt het zich af in de marges. Van eeuwige liefdes tot korte flirts. In de 7x van deze maand een diverse keuze aan Romantische Fantasy.

Oude verhalen en wat nieuwere , voor beginnende fantasy lezers en kenners. Voor ieder wat wils.

Veel leesplezier. 

1. Fitz ontmoet als hij als jonge jongen aankomt op HertenhorstMollie, ze ontwikkelen een diepe vriendschap, wat uitgroeit tot een liefdes relatie. Hun liefde voor elkaar wordt tot het uiterste getest, zullen ze uiteindelijk weer bij elkaar komen? Voor dat antwoord moet je de gehele reeks "De wereld van de ouderlingen" lezen.

2. Teresia is zo onbeduidend dat ze de wanden van haar luxueuze flat in Manhattan heeft laten bedekken met spiegels, om zich zo van haar eigen bestaan te overtuigen. Geraden is een magier uit Mordant die tot spot van zijn omgeving niet zo goed is in zijn magie. Als een mislukte spreuk Teresia naar zijn wereld tovert ontstaat er een wondere band tussen de twee. Een band die tot veel in staat is. Meer weten lees de duologie "Mordants nood". 

3. Mara wordt na de dood van haar vader en broer, de leider van de Acoma clan. Om haar leven en dat van haar Clan te beschermen moet ze het spel van het wiel goed spelen. Maar wie verdient haar liefde. De man die ze uit tactisch oogpunt tot man neemt of die brutale slaaf uit een andere wereld, die haar met zijn andere denkwijze intrigeert? Antwoorden vind je in "de Keizerrijk Trilogie".

4. Senlin bezoekt op zijn huwelijks reis de immense toren van Babel en raakt, in de drukte en hectiek van dit unieke bouwwerk, gescheiden van zijn vrouw en geliefde. Zal hij haar in de wondere wereld die de toren behelst nog terug kunnen vinden? Je kunt dit lezen in de engelse trilogie "The books of Babel".

5. Yelena krijgt de doodstraf voor moord. Om haar straf te ontlopen wordt ze voorproever voor de heerser. Valek diegene die haar de kneepjes van het vak leert, maakt steeds meer gevoelens los.
Zal Yelena de vele diners van de heerser overleven, hoe ontwikkelen de gevoelens van Valek zich voor Yelena, de antwoorden vind je in "de Studie trilogie".

6. Katsa is sinds haar achtste in staat om een volwassen man met haar blote handen te doden ze is een Begaafde, een van de weinige mensen die geboren zijn met een bijzondere gave. Als nichtje van de koning zou Katsa normaal gesproken een leven vol luxe en privileges leiden, maar net als de andere Begaafden is ze verplicht haar gave in dienst van de koning te stellen. Voor hem moet ze het vuile werk opknappen: afrekenen met zijn vijanden of ongehoorzame burgers. Inmiddels is ze achttien en kan ze zich geen ander leven voorstellen. Maar alles wordt toch anders. Katsa had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op de knappe prins Po. Beantwoord prins Po haar gevoelens? Je leest het in De gave van Katsa. 

7. Diana is een heks en Matthew een vampier. Twee mens soorten die elkaar zouden moeten haten. Het is zelfs per wet verboden om een relatie tussen heks en vampier aan te gaan. Wanneer Diana en Matthew elkaar ontmoeten ervaren ze een sterke aantrekkingskracht. Is hun liefde gedoemd of zal deze overwinnen. Dat lees je in de boeken van Deborah Harkness

Welke Romantische Fantasy hoort nog meer in dit rijtje thuis? Laat het ons in de comments weten.Reacties op: 7x Fantastische Romantiek

Meer informatie

Gerelateerd