7x Rode Oortjes

op 07 maart 2020 door

Rode oortjes, soms zijn ze er ineens. Ze komen verrassend uit het niets en overvallen je. Soms word je er langzaam naar toe geleid en bouwt de spanning zich geleidelijk op. Scenes waarbij je schichtig over je boek heen kijkt of het iemand opvalt dat wat je leest toch wel pikant is. Er zijn romantische rode oren, spontane, weer terug van weggeweest, maar ook geplande, jonge, gevaarlijke, dodelijke en verboden rode oren.

Hieronder 7x boeken met een verhoogde kans op rode oortjes.

Kushiels Pijl  Jacqueline Carey

Phèdre wordt geboren met een purperen vlek in haar linkeroog en verkocht als dienstmeisje. Ze groeit op tot een beeldschone jonge vrouw, totdat haar contract wordt opgekocht door de enigmatische edelman Delaunay. Deze onderwijst haar in de meest uiteenlopende zaken en stuurt haar, gewapend met haar uiterlijk en de verfijnde manieren van een courtisane, als zijn spion tussen de edelen van Terre d'Ange.
Met het uiterlijk van een godin en de verfijnde manieren van een courtisane begeeft Phèdre zich tussen de edelen van het rijk als spion in dienst van Delaunay, die banden heeft met het koninklijk huis van Terre d'Ange en wiens voornaamste kapitaal bestaat uit kennis. Op een van haar missies stuit ze op een duister geheim dat het hele land in bedreigt. Vanaf dat moment proberen Delaunays vijanden haar uit de weg te ruimen.

Heer van het Woud  Megan Lindholm (Robin Hobb)

Evelyn is een eenzaam kind, en dat niet alleen, ze is graag alleen. Het liefst dwaalt ze in haar eentje door de sprookjesachtige wouden van Alaska. Ze verkiest de natuur boven het gezelschap van mensen. Maar Evelyn heeft een geheim dat ze angstvallig koestert: ze is bevriend met de Heer van het Woud, de geheimzinnige Pan.
Jaren later, als Evelyn inmiddels is getrouwd en een zoontje heeft van wie ze zielsveel houdt, neemt haar leven een dramatische wending als haar echtgenoot wordt gevraagd de zaken van zijn vader tijdelijk waar te nemen.

Een kus van het duister  Laurell K. Hamilton

Merry Gentry, die behoort tot de fey, een elfenras, is haar wrede tante, de Koningin van Lucht en Duisternis en heerseres van het Onheilige Hof, ontvlucht. Ze heeft zich gevestigd in Los Angeles en is actief voor detectivebureau Grey. Merry is gespecialiseerd in zaken van bovennatuurlijke aard.
Op een dag melden twee doodsbange jonge vrouwen zich bij het bureau met een dringende smeekbede om hulp. Merry beseft al snel dat het duistere gevaar dat hen bedreigt niet uit de mensenwereld afkomstig is. Ze komt een feyaanbidder op het spoor die mensen met fey-bloed lokt en hun levenskracht afneemt met behulp van een magische olie- wat ten strengste verboden is. Het spoor leidt naar het Onheilige Hof en al snel merkt Merry dat ook zij haar leven niet zeker is...

Date met de dood Charlaine Harris

Sookie Stackhouse is een serveerster met een speciale gave ? ze kan gedachten lezen ? wat soms heel vermoeiend is en soms heel erg van pas komt. Alleen bij Bill Compton, de nieuwkomer in het dorp op wie ze halsoverkop verliefd wordt, wil het niet lukken, terwijl ze juist over h?m meer te weten zou willen komen. Ook al omdat hij er een griezelig stel vrienden op na houdt. Als een van Sookies collega?s wordt vermoord, kijkt iedereen dezelfde kant op. Naar Bill. Er wordt zelfs gefluisterd dat Sookie wel eens zijn volgende slachtoffer zou kunnen worden. Want alle betrokkenen is ??n ding duidelijk: Bill Compton is een man met duistere geheimen.

Nimmernacht Jay Kristoff

Nimmernacht is het eerste deel van Jay Kristoffs trilogie over Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen op een school voor huurmoordenaars. Ze is voorbestemd om koninkrijken te vernietigen, en toch is Mia Corvere nog maar tien jaar oud als ze noodgedwongen, na het verlies van haar familie, haar eerste les in de dood krijgt. Zes jaar later zet het kind dat is opgegroeid in de schaduwen haar eerste stappen in de buitenwereld om een belofte waar te maken – de belofte die ze zichzelf deed op de dag dat ze alles verloor. Maar Mia’s vijanden zijn machtige figuren, en de kans dat ze bij hen in de buurt kan komen is erg klein. Dus als ze wraak wil nemen, moet Mia zelf een wapen worden dat haar gelijke niet kent. Ze moet zichzelf bewijzen tussen de dodelijkste jongens en meisjes van haar opleiding aan de Rode Kerk.

De Reiziger  Diana Gabaldon

De reiziger is een verhaal vol passie en avontuur, angst en verraad… en een liefde die alle barrières van plaats en tijd overstijgt. Claire Randall viert in 1945 de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel... en ze wordt wakker in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot James Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en een zo allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen trouw en verlangen, en tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens.

Studie van gif  Maria V. Snyder 

In een pikdonkere kerker wacht de jeugdige Yelena de voltrekking af van het doodvonnis dat haar naar de letter van de Gedragscode is opgelegd vanwege de moord op de jonge edelman Reyad, de zoon van een van de machtigste generaals van Ixia. De Gedragscode is streng en onverbiddelijk. Zo is magie – dat alleen in het geheim wordt beoefend – in Ixia verboden, overtreders wacht een zekere dood. Yelena’s toekomst ziet er niet bepaald hoopgevend uit. Erger nog, ze heeft geen toekomst. Maar dan, aan de vooravond van haar executie, wordt haar via een uniek aanbod de kans geboden haar vonnis te ontlopenReacties op: 7x Rode Oortjes

Meer informatie

Gerelateerd