Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Adrian Tchaikovksy meeleesclub 2: Kinderen van de tijd

op 31 mei 2023 door

Mei en juni zullen beiden in het teken staan van de boeken van Adrian Tchaikovsky. In mei lezen we een Engelstalig korter boek genaamd Elder Race en in juni lezen we de langverwachte Kinderen van de tijd .

Veel plezier met lezen!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort

De laatste overlevenden van het menselijk ras lieten een stervende aarde achter, terwijl ze wanhopig probeerden een nieuw thuis tussen de sterren te vinden. De voetstappen van hun voorouders volgend stuitten ze op een ondenkbare schat uit vervlogen tijden: een geterraformeerde wereld die is voorbereid op menselijk leven.

Maar dit nieuwe Eden is niet wat het lijkt. Tijdens de vele jaren die zijn verstreken sinds de planeet werd verlaten, heeft het werk van zijn architecten rampzalige vruchten afgeworpen. De planeet wacht niet ongerept en onbezet op hen. Nieuwe meesters hebben het van een toevluchtsoord veranderd in de ergste nachtmerrie van de mensheid.

Nu liggen twee beschavingen op ramkoers, waarbij ze allebei de grenzen aftasten van wat ze zullen doen om te overleven. Als het lot van de mensheid op het spel staat, is de vraag wie de echte erfgenamen van deze nieuwe aarde zullen zijn.

Over de auteur

Adrian Tchaikovsky is geboren in Woodhall Spa, Lincolnshire (Uk) in 1972. Hij studeerde in eerste instantie psychologie en zoölogie in Reading, maar eindigde in de rechten. Hij werkte als jurist in Reading en Leeds, waar hij tegenwoordig ook woont. Hij is een Larper, part-time acteur en kan zeer goed toneelvechten. Adrian Tchaikovsky schreef al eerder de internationale hit Shadows of the Apt-series, The Echoes of the Fall-series en diverse stand-alones. Children of Time, waarhij de 30ste Arthur C. Clarke Award voor heeft ontvangen, is nu vertaald naar het nederlands en zal eind mei beschikbaar zijn. Hoog tijd om nader kennis te maken met deze Brit.

Leesclubvragen:

Gedurende de maand komen hier de vragen te staan. Als je zelf een vraag of opmerking hebt, stel ze hieronder gerust.

Veel leesplezier!



Reacties op: Adrian Tchaikovksy meeleesclub 2: Kinderen van de tijd

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Adrian Tchaikovsky

Adrian Tchaikovsky

Adrian Tchaikovsky is een Britse fantasy- en sciencefictionauteur. Hij is het me...