Boek in beeld #1

op 11 september 2017 door

Goede boeken worden vaak als basis gebruikt voor films en series. Voor het zien van de film is het natuurlijk niet nodig dat je het boek gelezen hebt, maar het is wel aardig om het te kunnen vergelijken. Wij van de Club van Scifi/Fantasy houden natuurlijk erg van lezen, dus onze tip is: haal de boeken erbij!

We naderen het laatste seizoen van het jaar en in dit seizoen komen nogal wat films en series uit die gebaseerd zijn op boeken uit ons genre. Vooral sciencefiction lijkt een populair onderwerp om te verfilmen, dus je hoort ons absoluut niet klagen. Kijk ook eens bij onze Flix Fever en Boek versus Filmartikelen als je graag op de hoogte blijft van boeken die in beeld zijn. 

Nieuwe films:

It (8 september)

eaeda24ed394f9a6fc3cf13033117418.jpgAfgelopen week kwam de enge horrorfilm It uit. Het is een remake van de gelijknamige miniserie uit 1990. It (Het) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King en zal worden verfilmd in twee delen, mede doordat de nieuwe boekversie vele malen dikker is geworden. Part 1- The Losers Club, draait nu dus in de bioscoop. Clublid Demi bezocht de film op de première-avond en zal in de reeks Film versus boek nog een artikel schrijven over hoe zij de film heeft ervaren. Lees verder 666 het nummer van het beest als je meer wilt weten over het fenomeen It.

Blader Runner 2049 (5 oktober)

f084b10213245f9a629899aaa8cfbd0a.jpgDe eerste Blade Runner kwam uit in 1982 en was losjes gebaseerd op het verhaal van De elektrische nachtmerrie, of in het Engels Do androids dream of electric sheep? van Philip K. Dick. Dit vervolg gaat over LAPD agent K (Ryan Gosling) die op zoek gaat naar de al 30 jaar vermiste Rick Deckard (Harrison Ford, hetzelfde karakter en dezelfde rol).

Deze film wordt geregisseerd door Denis Villeneuve, bekend van Arrival en Prisoners. Er zijn twee Nederlandse acteurs te te zien in deze film: Sylvia Hoeks en Sallie Harmsen.

Thor Ragnarok (26 oktober)

ae51d10b211524767917118984e86929.jpgThor heeft een probleem: hij is gevangen genomen en is zijn magische hamer kwijt. Hij moet zo snel mogelijk terug naar Asgard om het einde der tijden te voorkomen. Maar voordat het zover is moet hij het eerst in een gladiatorengevecht opnemen tegen de Hulk. Hij ziet er wel een beetje anders uit dit keer: zo heeft hij korter haar en een andere outfit. Thor is een personage uit de vele comics van Marvel. Deze film vormt ook de aanloop tot de film van de Avengers: Infinity war die komend jaar uitkomt.

Nieuwe series:

Shannara seizoen 2 (eind oktober op MTV en Netflix)

714ca67c6476cdc8849e491dceffbf2d.jpgIn januari konden we al genieten van de verfilming van een deel van de Shannara boeken van Terry Brooks. Nu in seizoen 2 - opnieuw met tien afleveringen - is het een jaar later dan in seizoen een en de Four Lands zijn in een chaos beland. Een organisatie met de naam The Crimson, jaagt op alles wat magie gebruikt en dit zorgt voor heel wat angst en verdeeldheid onder de verschillende rassen. De mysterieuze vrouw Mareth redt Wil van een aanval van Crimson en dit doet hem besluiten opnieuw ten strijde te trekken.

Philip K. Dick's Electric Dreams

cbe574903da5dc2bbc4c3fa58e29f0a1.jpgSciencefiction en Philip K. Dick zijn hot. Dit keer is het een serie vol surreële korte verhalen, gebaseerd op verschillende SF-boeken van Philip K. Dick. Helaas alleen te zien op Channel 4 in Groot-Brittannië of anders op Amazon Video. Elke aflevering is een apart verhaal met nieuwe acteurs waaronder Steve Buscemi, Bryan Cranston, Maura Tierney en Richard Madden (van GoT).

Watership Down

BBC en Netflix slaan de handen ineen voor een nieuwe versie van Richard Adams e94c4745d484d80fd9cd4d2da4d7a53b.jpgklassieker Waterschapsheuvel uit 1978. Een hele nieuwe generatie kinderen kan nu kennismaken met konijnen die leven zoals mensen en zelfs oorlog voeren. Hopelijk geen trauma voor de liefhebbers van pluizige aardbewoners met schattige staartjes.

Anansi Boys

9e3e79f0606f7c809c179d9b5164b61c.jpgDe serie American Gods van Neil Gaiman die eerder al in april verscheen, was een succes. Met deze nieuwe spin-off, gebaseerd op het boek De bende van Anansi, kun je weer genieten van mysterieuze (Afrikaanse) mythologieën verpakt in hedendaagse settingen. Wanneer deze te zien zal zijn, zal nog even een mysterie blijven. Uiteraard houden we je op de hoogte. Genoeg tijd om in de tussentijd het boek nog even te lezen.

Naar welke films en/of series gaan jullie sowieso kijken?Reacties op: Boek in beeld #1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Philip K. Dick

Philip K. Dick

Philip Kindred Dick (1928-1982) was een Amerikaanse sciencefiction schrijver. Zi...

Terry Brooks

Terry Brooks

Terry Brooks (1944), geboren en opgegroeid in Sterling, Illinois. Studeerde Enge...

Neil Gaiman

Neil Gaiman

Neil Richard Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van...

Richard Adams

Richard Adams

De Britse schrijver Richard Adams (1920) studeerde moderne geschiedenis in Oxfor...

Gesponsorde boeken