Book of Dust: La Belle Sauvage

op 11 augustus 2017 door

Liefhebbers van Het gouden kompas en de Noorderlicht-trilogie kunnen hun hart ophalen. Auteur Philip Pullman heeft het vervolg aangekondigd van zijn succesvolle serie en wederom in de vorm van een trilogie. Deze reeks boeken genaamd “The Book of Dust” zal ook weer de avonturen van heldin Lyra Belacqua omvatten. Drie vragen werden voorgelegd aan de auteur over het eerste nieuwe boek La Belle Sauvage:

Prequel of een sequel?

Het wordt geen sequel en ook geen prequel, het wordt een …equel! Een wat? Een nevenverhaal van His Dark materials, maar dan wat uitgebreider en ook weer in trilogievorm. Wat betekent dat? Het verhaal in dit boek zal Lyra volgen vanaf het moment dat ze een baby was, hoe ze op het Jordan College terecht komt (wat dus simultaan zou moeten lopen met de Noorderlichtboeken) en hoe ze volwassen zal zijn na 20 jaar.

Er zitten settings en karakters in het nieuwe boek die lezers zullen herkennen uit de eerdere trilogie, echter er zullen ook nieuwe karakters in voorkomen, zoals een jongen zonder totemdier. Samen komen ze in een wonderbaarlijk avontuur in een nieuwe wereld voor hem.

Waarom teruggaan naar Lyra’s wereld?

Het antwoord is simpel: Stof! Een mysterieus en verontrustende substantie dat al 10 jaar voor His Dark materials, vragen opriep. Stukje bij beetje werd het duidelijker en duidelijk wat Stof was en het voedde het idee van de Noorderlichttrilogie. Ik wilde altijd al terug naar de wereld van Stof en nu word het verhaal van Stof steeds helderder en helderder. The Book of Dust gaat over de strijd tussen een despotische en een totalitaire organisatie. Mensen die speculaties en nieuwsgierigheid willen ontmoedigen en mensen die geloven dat spraak en gedachten vrij goed is.

Helaas zullen we wel nog moeten wachten tot 19 oktober voor zijn release. Heel toevallig is dit net op zijn verjaardag, dat wordt dus een fijn cadeau voor anderen!

ec97e202a261abe7de834c83df5e78c3.jpg

Waar ging His Dark Materials / De Noorderlichttrilogie ook alweer over?

In Het Gouden Kompas ontmoeten we Lyra. Ze is opgegroeid zonder haar ware identiteit te kennen en leeft in een wereld die op die van ons lijkt, maar er zijn huiveringwekkende verschillen. Zo raakt ze betrokken bij de ontvoering van kinderen die worden gebruikt voor experimenten in de poolstreek. Achtervolgd, verraden en meer dan eens aan zichzelf overgeleverd, leert Lyra hoe ze met het gouden kompas om moet gaan. Alleen met behulp van dit mysterieuze instrument kan ze de waarheid achterhalen.

In Het listige mes komt Lyra de twaalfjarige moordenaar Will tegen. De moord die hij gepleegd heeft, heeft alles te maken met de verdwijning van zijn vader. Will is vastberaden hem te vinden. Geholpen door heksen, een luipaard en een kat vervolgen ze samen hun zoektocht naar de waarheid.

In het laatste deel, De amberkleurige kijker, reizen Will en Lyra verder, bijgestaan door hun oude vrienden en nieuwe bondgenoten. Ze reizen naar de ergste wereld van allemaal – een reis die Lyra en Will heel duur komt te staan.

Nog meer pareltjes

Na zijn eerste kinderboek Count Karlstein dat in 1982 werd gepubliceerd kwam er in 1986 Het Raadsel van de Robijn over de avonturen van Sally Lockhart. Er zouden nog drie Sally Lockhart-boeken volgen.  Het verhaal speelt zich af in 1872 in het victoriaanse Londen. Sally Lockhart is een 16-jarig meisje. Haar vader is net gestorven, maar hij heeft Sally nog een brief geschreven waarin hij een geheim deels verklapt. Sally wil dit geheim onthullen, maar stuit veelal op haar vijand, Mevrouw Holland.

Ook van Philip Pullman: De vogelverschrikker en zijn knecht, Ik was een rat, De goede man Jezus en de schurk Christus, De vlindertatoeage en anderen. Zijn laatste uitgegeven boek is De Tijdreizen van John Blake – Aan boord van het spookschip dat in juni verscheen.

3e516e7dae01990a140a5d968158d176.jpg

Heb jij ook al boeken gelezen van Philip Pullman?

 Reacties op: Book of Dust: La Belle Sauvage

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Philip Pullman

Philip Pullman

Philip Pullman (Norwich, 1946) is een Britse schrijver van kinderboeken, en...