De boekenkast van de SFF Club #1

op 24 mei 2018 door

Altijd al benieuwd geweest hoe de boekenkasten van de Scifi- & Fantasyclub eruit zien? Welke boeken er in staan die bijzonder zijn? Of er alleen maar sciencefiction en fantasyboeken in staan of ook andere genres vertegenwoordigd zijn? Vandaag nemen we jullie mee naar de eerste boekenkast in een reeks van artikelen over onze boekenkasten.

Mijn boekenkasten zijn niet altijd zo keurig geweest als ze nu zijn. Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik geen boekenkasten, daar stonden de boeken op planken aan de muur, lagen in stapels op de grond en werden met regelmaat allemaal van de planken getrokken om ze weer opnieuw in te delen. Mijn boeken hebben daar ook toen ik het huis uit was nog een poosje gestaan omdat wij in ons appartement niet genoeg ruimte hadden om boekenkasten neer te zetten. Toen wij eenmaal gingen verhuizen naar een groter huis kwamen mijn boeken allemaal met een verhuisbus onze kant op. Inmiddels heb ik een aantal flinke kasten vol boeken waar ik erg trots op ben. 

De boeken waarmee mijn collectie begon staan in de kasten rechts. Al mijn kinder- en jeugdboeken zijn meegekomen en worden met regelmaat nog ingekeken. Ook mijn eerste fantasyboeken bevinden zich deels in die kast. De andere serie waar mijn fantasyleven mee begon bevindt zich in de kast links. De Vreemde Vondeling trilogie van Cecilia Dart - Thornton. Samen met de kast helemaal links en enkele losse boeken vormt de kast rechts de kern van mijn boekencollectie en hetgene wat ik het allerleukste vindt om te lezen. Fantasy en sciencefiction.

Naast sciencefiction en fantasy staan er ook voldoende thrillers en literaire werken in mijn kasten als afwisseling maar ook is er ruimte gereserveerd voor heerlijk ouderwets romantisch lezen. Zo heb ik best een leuke hoeveelheid boeken van Daniëlle Steel verzameld in de loop van de jaren.

Ook staan er in mijn kast nog wel een paar honderd ongelezen boeken. Een serie die mij zo in het oog springt die ik nog niet gelezen heb is de Koudvuur Trilogie van C.S. Friedman waarvan het eerste deel In de Schaduw van de Zwarte Zon toch al een poos op mijn to-read lijst staat.

Uiteraard kan ik jullie een foto van de kasten niet onthouden en is de enige vraag die nog overblijft, van welk clublid is deze kast?

d9d624bb89913b42f277e97f9fb9476d.pngc1ec16f570008111905c631a8c5391f3.jpgReacties op: De boekenkast van de SFF Club #1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Danielle Steel

Danielle Steel

Danielle Steel is een van 's werelds populairste auteurs. Haar boeken worden ove...

Cecilia Thornton

Cecilia Thornton

Cecilia Dart-Thornton (Melbourne) is een Australisch schrijfster van fantasy. Z...

Gesponsorde boeken