De boekenkast van de SFF Club #2

op 26 juni 2018 door

Altijd al benieuwd geweest hoe de boekenkasten van de Scifi- & Fantasyclub eruit zien? Welke boeken er in staan die bijzonder zijn? Of er alleen maar sciencefiction en fantasyboeken in staan of ook andere genres vertegenwoordigd zijn? Vandaag nemen we jullie mee naar de tweede boekenkast in een reeks van artikelen over onze boekenkasten. De eerste boekenkast vind je hier.


Het kan elke boekenliefhebber wel gebeuren: boekenkasten die overvol raken, waardoor je creatief moet zijn met de indeling van je boeken. Leuk op kleur of zelfs per schrijver indelen is niet altijd meer mogelijk wanneer de boeken gewoonweg niet meer bij elkaar passen. Op een gegeven moment wordt het een kwestie van puzzelen: welke boeken mogen uit het zicht en achter andere boeken geplaatst worden? Welke boeken hebben een 'lagere status' en kunnen op de onderste planken verdwijnen? Zelfs dat laatste is eigenlijk niet meer mogelijk. Ik heb nu zoveel boeken en zo weinig kastruimte dat de leukere boeken soms toch het lot van 'onderste-plank-plek' moeten ondergaan. 

Natuurlijk overheersen de Fantasy/Sci-fiboeken in mijn kasten. De oude, versleten boeken die ik in mijn jeugd las waren van mijn ouders en staan hier niet bij. Van de Harry Potter-reeks van JK Rowling die ik graag en regelmatig las heb ik wel een box set gekocht die nu boven op mijn boekenkast staat. Verder ben ik dol op goed uitgewerkte Fantasy series, waaronder natuurlijk Lord of the Rings en de Game of Thrones-reeks van George R.R. Martin

Naast deze reeksen heb ik ook een tweetal prachtige Barnes & Noble leergebonden boeken in mijn bezit. Eén daarvan is de complete Sherlock Holmes van Sir Arthur Conan Doyle. Hier lees ik af en toe een verhaal in en ik ben nu al flink over de helft. Het Engels is pittig maar heel goed geschreven. Hetzelfde geldt voor mijn andere Barnes & Noble: alle zeven de verhalen van Jane Austen. Hiervan heb ik met veel plezier de bekende Pride & Prejudice en Sense & Sensibility gelezen. Normaal ben ik niet zo van de romantische verhalen, maar Jane Austen is toch van een ander niveau. 

Wat romantiek betreft heb ik toch een andere reeks in bezit die romantisch is, maar ook heerlijk historisch is met een vleugje sci-fi: De Reiziger-serie van Diana Gabaldon. Een verpleegster uit de twintigste eeuw, Claire, komt tijdens een wandeling in Schotland terecht in de achttiende eeuw terwijl de spanningen tussen de Engelsen en Schotten hoog oplopen. De historische achtergrond is heel leuk om te volgen, maar ik moet toch bekennen dat de relatie tussen Claire en Jamie ook een pluspunt is.

Wie goed speurt kan ook de eerste vier delen van de Jack Reacher-serie van Lee Child ontdekken. Ik twijfel nog of ik verder wil lezen aangezien er nog heel wat delen van bestaan, maar het zijn aardige verhalen. Af en toe een thriller vind ik leuk, maar niet teveel tegelijk. 

Fantasy, Young Adult en af en toe een thriller en historische roman hier en daar. Zolang er een goed uitgewerkt verhaal in zit en ik met de personages kan meeleven is het goed. 

Van welk clublid denken jullie dat deze kasten is?

feb22b9fd733a3e7afdd3575ebbc2947.jpgfe3871a211a9ccc0d376877bf2d437d7.jpgReacties op: De boekenkast van de SFF Club #2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien werd op 3 januari 1892 in Zuid-Afrika geboren als zoon...

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...

Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle

Sir Arthur Conan Doyle (1859 - 1930) was een Britse arts, beroemd voor zijn ver...

Jane Austen

Jane Austen

Jane Austen was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu...

Diana Gabaldon

Diana Gabaldon

New York Times bestsellerauteur Diana Gabaldon, geboren in Flafstaff, Arizona, s...