De boekenkast van de SFF Club #3

op 25 juli 2018 door

Altijd al benieuwd geweest hoe de boekenkasten van de Scifi- & Fantasyclub eruit zien? Welke boeken er in staan die bijzonder zijn? Of er alleen maar sciencefiction en fantasyboeken in staan of ook andere genres vertegenwoordigd zijn? Vandaag nemen we jullie mee naar de derde boekenkast in een reeks van artikelen over onze boekenkasten. De tweede boekenkast vind je hier.

Mijn vriend houdt niet van boeken (die mensen bestaan dus echt!), maar gelukkig wel van mij. Dus toen hij er bij het samenwonen achter kwam dat ik en mijn boeken een package deal waren, maakte hij een boekenkast voor me van ruim drie meter breed. De bovenste rij heb ik opgeofferd voor zijn collectie dvd’s, tenslotte ben ik ook de kwaadste niet, maar de rest van de kast heb ik naar hartenlust kunnen vullen.

Een deel van de kast was al snel gevuld met studie- en werkgerelateerde boeken. Ik besloot dit deel van mijn kast maar als non-fictie te bestempelen en dus volgde daar ook een rijtje reisboeken. Daar komen er vast nog wel meer van bij, want ik wil nog heel wat meer van de wereld zien!

Het midden vormt echt de kern van mijn verzameling: Hier staan mijn fantasyboeken. Een flink deel van de planken wordt al in beslag genomen door mijn Harry Potter boeken, zeker omdat ik op een gegeven moment de Engelse versie kocht omdat ik niet meer kon wachten, maar daarna ook de Nederlandse versie om die serie mooi compleet te krijgen. Sowieso ben ik erg fan van series, en van hardcovers, want dat staat zo mooi in de kast. Naast de Harry Potter boeken heb ik dan ook de Game of Thrones serie en bijna alle boeken van Robin Hobb in mijn kast staan.

Ik heb verder vrij veel young adult boeken in mijn kast staan, voornamelijk fantasy uiteraard. Ook hierbij voeren series de boventoon. Tot mijn favorieten horen de Grisha trilogie en The Mortal Instruments. Guilty Pleasure? Dat is mijn verzameling Twilight boeken. Die heb ik nu al jaren niet meer gelezen, maar er was een tijd…

De rechterhelft van mijn kast is een beetje een mengelmoesje. Daar staat het verzameld werk van Jane Austen trots te prijken. Verder vind je daar wat boeken van Hanna Bervoets (Daar ben ik steeds zo van onder de indruk! Al vond ik Fuzzie wat minder) en allemaal eerste delen van series, waarbij ik tot vooralsnog nooit verder gekomen ben dan het eerste deel, zoals De reiziger, De schaduw van de wind en Pilaren van de aarde. Het idee is natuurlijk dat ik uiteindelijk al deze series compleet ga maken, er passen vast nog wat dubbele rijen in mijn kast!

Van welk clublid denken jullie dat deze kast is?

85fe5ce91b493458e4627e64d20a71f2.jpgReacties op: De boekenkast van de SFF Club #3

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Robin Hobb

Robin Hobb

Robin Hobb (1952) is het pseudoniem voor de Amerikaanse schrijfster Megan Lindho...

Jane Austen

Jane Austen

Jane Austen was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu...

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd vo...

Gesponsorde boeken