De boekenkast van de SFF Club #4

op 30 augustus 2018 door

Altijd al benieuwd geweest hoe de boekenkasten van de Scifi- & Fantasyclub eruit zien? Welke boeken er in staan die bijzonder zijn? Of er alleen maar sciencefiction en fantasyboeken in staan of ook andere genres vertegenwoordigd zijn? Vandaag nemen we jullie mee naar de derde boekenkast in een reeks van artikelen over onze boekenkasten. De derde boekenkast vind je hier.

Hmm, waar te beginnen met mijn boekenkasten. Ze zijn voorlopig heel erg rommelig, aangezien ik verschillende kasten en plankjes bij elkaar heb die overvol zitten met boeken. Ik ben zelfs al begonnen met boeken in mijn kleerkast te leggen, omdat ik echt geen plaats meer heb. De oorzaak hiervan is dat ik bij het inrichten niet had verwacht dat ik uiteindelijk zoveel boeken zou bezitten en ik heb toen dan ook maar één boekenrekje gekocht. Ondertussen heb ik al een andere kast leeg gemaakt, zelf een rekje gebouwd met mijn papa en een extra kast bij gekocht. Aangezien mijn boeken een beetje overal liggen in een heel assortiment aan kasten, heb ik dan ook geen foto's van alles kunnen maken.

Op de linkse foto kunnen jullie mijn nieuwste aanwinst zien. Dit is meteen ook de kast die er het minst rommelig uitziet, omdat ik bij deze nieuwe kast de kans kreeg om mijn stapels boeken eindelijk eens een beetje te organiseren. Er zouden natuurlijk nog een paar boeken bij passen, aangezien ik enkele boeken met de cover naar voor geplaatst heb maar ik dit is een bewuste keuze. Ik stoor me er enorm aan wanneer boeken uit een serie niet van dezelfde grootte zijn en ik vond dat hierdoor de aandacht meer naar de cover getrokken wordt en niet zo naar het feit dat er een boek tussen de anderen uit steekt.

Deze kast heeft ook wel de bijnaam "wil ik lezen"-kast. Deze kast staat voornamelijk vol met boeken waar ik nog niet toe gekomen ben. Op enkele boeken na die ik niet wou scheiden van de rest van de serie, heb ik nog geen enkel boek gelezen uit deze kast. The Well of Ascension van Brandon Sanderson en Days of Blood and Starlight van Laini Taylor staat erg hoog op mijn "wil ik lezen"-lijstje, omdat ik van deze series het eerste boek al gelezen heb en ik erg graag de ander boeken ook wil lezen. Ook wil ik erg graag de boeken van V.E. Schwab lezen, omdat ik er alleen nog maar goede recensies over gelezen heb.

Op de rechtse foto kunnen jullie een stukje zien van het rekje dat ik samen met mijn papa gemaakt heb. Dit is de kast waar ik het meest trots op ben, omdat hij zelfgemaakt is en ook omdat ik deze het meeste heb gedecoreerd met persoonlijke spullen (een beertje dat ik voor mijn verjaardag gekregen heb, de mascotte van mijn universiteit, eenhoorn- en regenbooglampjes om het kind in mezelf levend te houden, ...). Deze kast leek me ook de perfecte plaats voor mijn Thor Funko Pop. Hier kan hij gezellig bij de andere Noorse goden uit de Magnus Chase-trilogie van Rick Riordan staan.

In deze kast staan ook een aantal van mijn favoriete boeken. The Book Thief van Markus Zusak is één van mijn favoriete boeken allertijden en hij verdient dan ook een plekje in mijn kast waar ik hem altijd kan zien. Ik las dit boek voor het eerst toen ik 14 was en hij kan me nog altijd aan het huilen brengen wanneer ik hem herlees. Ook kun je hier één van mijn favoriete series vinden, namelijk de Throne of Glass-serie van Sarah J. Maas. Ik volg deze serie al vanaf het eerste boek gepubliceerd werd en ik kan niet wachten om te lezen hoe alles zal aflopen in oktober.

Van welk clublid denken jullie dat deze kasten zijn?

bb64baf7f31b51384d2b0edf7339a7c7.jpgbd7f9c676e5eecf2e7ba6bd1dafdf06c.jpgReacties op: De boekenkast van de SFF Club #4

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson groeide op in Lincoln, Nebraska. Hij studeerde en doceerde cre...

V. E. Schwab

V. E. Schwab

Victoria Elizabeth Schwab is een Amerikaanse fantasyauteur die vooral bekend is...

Rick Riordan

Rick Riordan

Rick Riordan won voor zijn thrillers al de drie belangrijkste prijzen in het gen...

Markus Zusak

Markus Zusak

Markus Zusak (Sydney, 1975) is een Australische auteur. Hij begon met schri...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Gesponsorde boeken