De boekenkast van de SFF Club #5

op 11 oktober 2018 door

Altijd al benieuwd geweest hoe de boekenkasten van de leden van de Scifi- & Fantasyclub eruitzien? Welke boeken erin staan die bijzonder zijn? Of er alleen maar sciencefiction- en fantasyboeken in staan of dat ook andere genres vertegenwoordigd zijn? In dit vijfde artikel in onze reeks over onze grootste schatten de boekenkasten van… Tja, dat zeggen we natuurlijk niet. Het is aan jullie om dat te raden.

Eigenlijk bezit ik helemaal niet zo veel genreliteratuur. Tenminste, op het eerste gezicht lijkt dat absoluut niet zo. Eerlijk gezegd ben ik zelf altijd een beetje teleurgesteld als ik naar mijn verzameling kijk. Inmiddels heb ik behoorlijk wat boeken (natuurlijk nog lang niet genoeg, maar ik ben ook nog vrij jong en het zijn wel allemaal míjn boeken). Ook behoorlijk wat verschillende soorten boeken. Als je naar mijn boekenkasten kijkt dan kun je niet echt zeggen bij welke Genreclub ik zit. Wel bij welke niet.

Mijn boeken staan helaas niet allemaal netjes bij elkaar. Ze staan verspreid over vier kasten en evenzoveel planken (en stiekem staan er ook nog een paar in weer een andere kast). Ik heb altijd al van alles en nog wat gelezen, maar heb een voorkeur voor thrillers, verbeeldingsliteratuur en realistische literatuur. Dat zie je ook als je naar mijn drie boekenkasten kijkt: in de linker staan vooral thrillers, de middelste is voor sciencefiction en fantasy en de rechter voor realistische literatuur. Helaas kan ik ze nog niet helemaal vullen met één genre – hoewel dat ook wel een beetje aan mijn manier van indelen ligt.

Naast deze drie ‘genrekasten’ heb ik nog een aparte kast met ‘van alles en nog wat’ (misschien nog wel het best te omschrijven als mijn ‘wil ik binnenkort lezen of heb ik net uit-boeken’) en twee planken voor mijn jeugdboeken, grotendeels oude boeken van mijn ouders (van de een meer dan van de ander. Als kind was ik echt een jongetje. Van hun oude boeken waren De Kameleon, Pietje Bell en Arendsoog favoriet. De meisjesboeken van mijn moeder… ik weet niet eens wat daarmee gebeurd is. Ze moet er meer hebben gehad dan ik op mijn planken heb staan, maar waarschijnlijk heb ik ze niet gelezen of vond ik er weinig aan en vonden mijn ouders het niet de moeite waard ze te bewaren). Stiekem heb ik daar wat ruimte in de thrillerkast voor op moeten offeren, dus maak er drie planken van. En dan valt in de kast waar eigenlijk alleen mijn fantasy- en sciencefictionboeken zouden moeten staan nog dat ene plankje voor youngadultliteratuur op (nee, ik heb niet veel youngadultboeken en hoe ik aan dit ene plankje kom is een grappig verhaal). Tja…

Wat er op die andere twee zwevende planken aan de andere kant van de kamer staat? Twee lange series die echt niet uit meer delen hadden mogen bestaan omdat ze er anders niet meer op zouden passen. Ik vind de hardcovers van Luitingh altijd prachtig om te zien. En als je deze serieboeken meetelt dan bezit ik misschien tóch wel net iets meer fantasy dan wat anders – al is het maar geteld in aantal pagina’s.

Sinds ik bij de Genreclub voor Sciencefiction en Fantasy zit heb ik mijn verzameling natuurlijk lekker aangevuld. Niet enkel met genreliteratuur trouwens. In een paar maanden tijd kunnen er heel wat boeken bij komen, zelfs als je niet veel koopt (denk: Leesclubs, recensieboeken en cadeautjes, soms van mijn favoriete (ex-)clubcollega’s). Ik bewaar alles, dus ik heb ook veel boeken die ik eigenlijk heel slecht vind. Toch word ik altijd blij van het zien van al mijn boeken.

3e309b0e3b33c6b281b404c5b463ff4a.pngb600d94929456e52e0940cd97e131d31.png

Van welk Clublid is deze verzameling boeken?Reacties op: De boekenkast van de SFF Club #5

Meer informatie